A fehérvári Már Vártalak pékség is bekerült az idei Dining Guide-ba

A fehérvári Már Vártalak pékség és kávézó is bekerült a 2024-es Dining Guide TOP 100-as kiadványába. A pékség legfontosabb terméke a kovászos kenyér, de a pékárukból is igyekeznek minél különlegesebbeket csinálni. 
2024.06.12. 20:01 |
A fehérvári Már Vártalak pékség is bekerült az idei Dining Guide-ba

Csabai Dóra és Csabai Attila közösen hozta létre a Már Vártalak pékséget és a Pagony könyvesboltot, a férj álma volt a bisztró és pékség, Dóráé pedig a könyvesbolt.

2014-ben a Pagonnyal indult a történetük, és a könyvek világát már a kezdetekkor szerették volna kiegészíteni valamiféle gasztro vonallal, így létrehozva egy kellemes, kulturális teret. Volt egy pályázati lehetőség is, ami sokat segített, de hosszú évek munkája alatt rajzolódott ki teljesen, hogyan indítsák be az új egységüket. Így született meg 2019-ben a Már Vártalak.

A pékség legfontosabb terméke a kovászos kenyér, de a pékárukból is igyekeznek minél különlegesebbeket csinálni. Folyamatosan fejlődnek, kísérleteznek, idén pedig munkájuk és minőség iránti elkötelezettségük megkoronázásaként bekerültek a Dining Guide top 100-as kiadványába is.

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.