-
Fehérbe öltözött a város
Szerdán reggel havazásra ébredtünk Székesfehérváron is, aminek persze nem mindenki örült felhőtlenül a reggeli csúcsforgalomban, de végre le lehetett porolni a szánkókat és voltak, akik már kora délelőtt birtokba vették a palotavárosi szánkódombokat. A Városgondnokság az utakat, járdákat és buszmegállókat ütemterv szerint reggel nyolckor kezdte takarítani.
2025.01.15. -
90. születésnap
Gazdag, tevékeny életutat és szép, népes családot tudhat magáénak a székesfehérvári Formódi Jánosné Éva néni, aki tavaly decemberben töltötte be a 90. életévét. A jeles alkalom tiszteletére Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője köszöntötte őt fel a város ajándékaival és a hagyományos gratuláló miniszterelnöki emléklappal.
2025.01.15. -
Felnőtt néptáncműhely
Folytatódik az Alba Regia Táncegyesület felnőtteknek szóló tánctanfolyama. A kurzus tíz alkalomból áll, a tánctanítás folyamatos párcserével zajlik, viszont előny, ha párok jelentkeznek. A jelentkezési határidő február 5. szerda.
2025.01.15. -
Stadiontúra és bögretúra
Az idei évben is folytatódnak a népszerű, ismeretterjesztő programok a Sóstón. Január 18-án, szombaton stadiontúrára, majd 25-én, szintén szombaton az esztendő első bögretúrájára várják az érdeklődőket.
2025.01.14.
A fehérvári Már Vártalak pékség is bekerült az idei Dining Guide-ba
Csabai Dóra és Csabai Attila közösen hozta létre a Már Vártalak pékséget és a Pagony könyvesboltot, a férj álma volt a bisztró és pékség, Dóráé pedig a könyvesbolt.
2014-ben a Pagonnyal indult a történetük, és a könyvek világát már a kezdetekkor szerették volna kiegészíteni valamiféle gasztro vonallal, így létrehozva egy kellemes, kulturális teret. Volt egy pályázati lehetőség is, ami sokat segített, de hosszú évek munkája alatt rajzolódott ki teljesen, hogyan indítsák be az új egységüket. Így született meg 2019-ben a Már Vártalak.
A pékség legfontosabb terméke a kovászos kenyér, de a pékárukból is igyekeznek minél különlegesebbeket csinálni. Folyamatosan fejlődnek, kísérleteznek, idén pedig munkájuk és minőség iránti elkötelezettségük megkoronázásaként bekerültek a Dining Guide top 100-as kiadványába is.