A fehérvári hoki utánpótlás bajnokai a Városházán

A székesfehérvári jégkorong-akadémia két sikeres korosztályát, az egyaránt magyar bajnoki címet szerző U-14-es és U-20-as csapat tagjait és vezetőit köszöntötték a Városházán. Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián zajló szakmai munka színvonalát bizonyítja, hogy a juniorok nemcsak a magyar mezőnyben, hanem az EBEL-pontvadászatban is az élen végeztek.
2018.06.12. 16:57 |

A bajnokok köszöntésének hagyománya van Fehérváron, igaz, sokszor a városházi kisebb tanácsterem is elég egy-egy fogadáshoz. Ezúttal nem így volt, hiszen két jégkorongcsapatnak is kijárt a tiszteletadás és gratuláció, így a díszteremben fogadta a játékosokat és edzőiket Cser-Palkovics András polgármester. Mintegy hatvan fiatal hokis hallgatta a köszöntést. Az U-14-es és az U-20-as csapat is megnyerte a bajnokságot, az idősebbek emellett a Fehérvár AV19 hírnevét öregbítve az osztrák ligában is a legjobbak lettek.

Az ünneplést, tiszteletet a teljesítményetekkel értétek el. Megdolgoztatok érte, hogy itt lehessetek a városházi köszöntésen. Aki ilyen sikert elér, az kellően tehetséges ebben a sportágban, és érdemes továbbra is beletennie a sok munkát, hiszen kiváló szakemberek keze alatt pallérozódhat. A város és az alapítvány is minden tőle telhetőt megtesz, ti pedig ezt munkával és eredménnyel viszonozzátok. Persze, néhány év még kell, hogy kiderüljön, igazából milyen eredményre vezet” - mondta a polgármester. „Azt gondolom, a legfontosabb kérdés, hogy milyen ember lesz belőletek, csak a második a sorban, hogy milyen jégkorongozó. Természetesen a fejlődésbe a sportsikerek is beletartoznak, hiszen gólt lőni, győzni, kupát felemelni mindenki szeret, elég megnézni a világ legjobb bajnokságának, az NHL-nek a győzteseit, akár egy Alekszander Ovecskint, aki mindenhova elviszi magával a trófeát, mit végre megszerzett. De hadd mondjam, legalább ilyen fontos a tanulás, mert fejben is erősnek kell lennie egy jó sportolónak, és intelligenciát, tudást az iskolában lehet szerezni. Egész éltetekben fontos lesz a megszerzett tudás, akkor is, ha nem a jégpályán teljesedik ki az életetek. És gondolni kell egy játékos pályafutás utáni évekre is!”

A polgármester kiemelte, nagyon tehetséges korosztályok azok, amelyek most ezeket a sikereket elérték. Többen már most megkapják első profi szerződésüket, és Cser-Palkovics András azt kívánta a gyerekeknek, hogy az EBEL-csapatban is minél többen bemutatkozhassanak. Végül a juniorokhoz szólva a polgármester elmondta, a kisebbek számára már ők is példaképek, ennek megfelelően kell a továbbiakban viselkedniük és játszaniuk. Hamarosan a felépülő új csarnokban tehetik ezt, hiszen a közbeszerzés lezárása után a remények szerint tizennyolc hónap alatt felépülhet a fehérvári hoki új otthona.

A városvezető köszöntője után rövid filmbejátszás idézte fel a két korosztályos csapat diadalmas pillanatait a szezonból, majd Fekti István, az akadémia szakmai igazgatója szólt az ünnepeltekhez. „Nagyon furcsa helyzet áll most elő, hiszen sokan elhagyják az akadémia nyújtotta biztonságot és kikerülnek a felnőtt hokiba. Sikerekben és eredményekben gazdag időszak záriu le, számukra, de nem engedjük el teljesen őket, hiszen sokan játszanak majd tovább a felnőttek között. Izgalmas utazás vár rátok, kíváncsian várjuk, ki hova jut, remélem, lehetőség még közös győzelmeket ünnepelni. Ehhez sok sikert kívánok, és azt, hogy soha ne feledjétek, mit tanultatok nálunk! A kisebbek, a tizennégy évesek esetében pedig az a kérdés, hogy három-négy év múlva kik ülnek majd ugyanitt, kikkel térgyalunk profi szerződésről… Szeretném megköszönni az edzői stábok munkáját, hiszen gyakorlatilag a gyerekek második családját alkotják, olykor többet vannak velük, mint a szülők.”

A junior korosztály vezetőedzője, Kiss Dávid a jövőben az Erste Ligás csapatnál fog vezetőedzőként debütálni, Fekti István neki külön megköszönte eddig végzett munkáját. A szakmai igazgató elmondta, hogy a bajnoki címek mellett is a legértékesebb elismerésnek azt tartja, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia Magyarországon az év utánpótlás műhelye lett.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak