A fehérvári hoki utánpótlás bajnokai a Városházán

A székesfehérvári jégkorong-akadémia két sikeres korosztályát, az egyaránt magyar bajnoki címet szerző U-14-es és U-20-as csapat tagjait és vezetőit köszöntötték a Városházán. Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián zajló szakmai munka színvonalát bizonyítja, hogy a juniorok nemcsak a magyar mezőnyben, hanem az EBEL-pontvadászatban is az élen végeztek.
2018.06.12. 16:57 |

A bajnokok köszöntésének hagyománya van Fehérváron, igaz, sokszor a városházi kisebb tanácsterem is elég egy-egy fogadáshoz. Ezúttal nem így volt, hiszen két jégkorongcsapatnak is kijárt a tiszteletadás és gratuláció, így a díszteremben fogadta a játékosokat és edzőiket Cser-Palkovics András polgármester. Mintegy hatvan fiatal hokis hallgatta a köszöntést. Az U-14-es és az U-20-as csapat is megnyerte a bajnokságot, az idősebbek emellett a Fehérvár AV19 hírnevét öregbítve az osztrák ligában is a legjobbak lettek.

Az ünneplést, tiszteletet a teljesítményetekkel értétek el. Megdolgoztatok érte, hogy itt lehessetek a városházi köszöntésen. Aki ilyen sikert elér, az kellően tehetséges ebben a sportágban, és érdemes továbbra is beletennie a sok munkát, hiszen kiváló szakemberek keze alatt pallérozódhat. A város és az alapítvány is minden tőle telhetőt megtesz, ti pedig ezt munkával és eredménnyel viszonozzátok. Persze, néhány év még kell, hogy kiderüljön, igazából milyen eredményre vezet” - mondta a polgármester. „Azt gondolom, a legfontosabb kérdés, hogy milyen ember lesz belőletek, csak a második a sorban, hogy milyen jégkorongozó. Természetesen a fejlődésbe a sportsikerek is beletartoznak, hiszen gólt lőni, győzni, kupát felemelni mindenki szeret, elég megnézni a világ legjobb bajnokságának, az NHL-nek a győzteseit, akár egy Alekszander Ovecskint, aki mindenhova elviszi magával a trófeát, mit végre megszerzett. De hadd mondjam, legalább ilyen fontos a tanulás, mert fejben is erősnek kell lennie egy jó sportolónak, és intelligenciát, tudást az iskolában lehet szerezni. Egész éltetekben fontos lesz a megszerzett tudás, akkor is, ha nem a jégpályán teljesedik ki az életetek. És gondolni kell egy játékos pályafutás utáni évekre is!”

A polgármester kiemelte, nagyon tehetséges korosztályok azok, amelyek most ezeket a sikereket elérték. Többen már most megkapják első profi szerződésüket, és Cser-Palkovics András azt kívánta a gyerekeknek, hogy az EBEL-csapatban is minél többen bemutatkozhassanak. Végül a juniorokhoz szólva a polgármester elmondta, a kisebbek számára már ők is példaképek, ennek megfelelően kell a továbbiakban viselkedniük és játszaniuk. Hamarosan a felépülő új csarnokban tehetik ezt, hiszen a közbeszerzés lezárása után a remények szerint tizennyolc hónap alatt felépülhet a fehérvári hoki új otthona.

A városvezető köszöntője után rövid filmbejátszás idézte fel a két korosztályos csapat diadalmas pillanatait a szezonból, majd Fekti István, az akadémia szakmai igazgatója szólt az ünnepeltekhez. „Nagyon furcsa helyzet áll most elő, hiszen sokan elhagyják az akadémia nyújtotta biztonságot és kikerülnek a felnőtt hokiba. Sikerekben és eredményekben gazdag időszak záriu le, számukra, de nem engedjük el teljesen őket, hiszen sokan játszanak majd tovább a felnőttek között. Izgalmas utazás vár rátok, kíváncsian várjuk, ki hova jut, remélem, lehetőség még közös győzelmeket ünnepelni. Ehhez sok sikert kívánok, és azt, hogy soha ne feledjétek, mit tanultatok nálunk! A kisebbek, a tizennégy évesek esetében pedig az a kérdés, hogy három-négy év múlva kik ülnek majd ugyanitt, kikkel térgyalunk profi szerződésről… Szeretném megköszönni az edzői stábok munkáját, hiszen gyakorlatilag a gyerekek második családját alkotják, olykor többet vannak velük, mint a szülők.”

A junior korosztály vezetőedzője, Kiss Dávid a jövőben az Erste Ligás csapatnál fog vezetőedzőként debütálni, Fekti István neki külön megköszönte eddig végzett munkáját. A szakmai igazgató elmondta, hogy a bajnoki címek mellett is a legértékesebb elismerésnek azt tartja, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia Magyarországon az év utánpótlás műhelye lett.

Sport

 1. Farsangi tollaslabda torna lesz szombaton Seregélyesen

  Január 26-án, szombaton farsangi tollaslabda verseny lesz a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI tornacsarnokában.(Fő út 201. tornacsarnok) A verseny célja versenyzési, gyakorlási és kikapcsolódási lehetőség biztosítása, valamint a családi kötelékek erősítése. Nevezni a helyszínen az egyes versenyszámok előtt fél órával, illetőleg a karkone.seregelyes@gmail.com e-mail címen lehet.

  2019.01.22.
 2. Fehérvár AV19-MAC Újbuda - kedden este lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője

  Január 22-én, kedden este 20 órakor lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője, amelyben a Fehérvár AV19 és a MAC Újbuda csapnak össze az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A két gárda kupadöntőben még soha nem találkozott, a Szuperkupáért ugyanakkor már megküzdöttek a felek, azt a csatát a szlovák Extraligában szereplő MAC nyerte 3-2-re.

  2019.01.22.
 3. Egy döntetlen, egy vereség a Vidi hétfői mérlege

  A spanyolországi edzőtábor második hetének elején ketté vette keretét Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője. Hétfő délután kínai, majd cseh ellenféllel játszott a fehérváriak két csapata, egy 1-1-es döntetlen és egy 3-1-es vereség lett a vége.

  2019.01.21.
 4. Utolsó percben egyenlített, majd hosszabbításban győzött a Fehérvár AV19

  Csaknem a maximumot hozta ki nehéz hétvégi túrájából a Fehérvár AV19 az EBEL-ben! Azután, hogy pénteken Klagenfurtban győztek Erdélyék, vasárnap Dornbirnban két pontot szereztek közvetlen riválisuktól. Többször vezetett a Volán, de a végén hajtania kellett az egyenlítésért, ez sikerült, és a győztes gólt is a mieink ütötték.

  2019.01.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak