-
Vakvezetőkutyák világnapja
A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) a vakvezetőkutyák világnapja alkalmából idén ismét belvárosi sétát és egy kötetlen beszélgetést szervez április 26-án, pénteken 16 órától. A program célja: a társadalmi szemléletformálás során tudatosítani a vakvezetőkutyák fontosságát, jogait, munkáját.
2024.04.24. -
Bolondballagás 2024.
A végzős diákok a bolondballagáson még közösen buliznak egy jót április 30-án, kedden. A jelmezbe öltözött osztályok bemutatóit idén is zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt osztály 175 ezer, a második helyezett 125 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint hozzájárulást kap az érettségi bankettjének költségeihez.
2024.04.24. -
Csütörtök a Gárdonyiban
Asztalitenisz, karate és társastánc is lesz április 25-én, csütörtökön a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. A foglalkozások mindegyike egy sorozat része, melyekre érdeklődési körhöz igazodóan minden érdeklődőt szeretettel várnak!
2024.04.24. -
Floralia belépőt nyerhetnek
A Szent István Király Múzeum és a Museum Café kocsmakvízében a játékosok ezúttal a Föld napjához kapcsolódóan Élet a bolygónkon címmel kapnak kérdéseket. A szórakoztató tematikus kvízjátékra 3-5 fős csapatok jelentkezését várják. A csapatok a szokásos nyeremények mellett a hétvégi Floraliára is nyerhetnek belépőket.
2024.04.24.
A Deák tankonyhájában tanulnak főzni a kodályos diákok
Főzni tanulnak a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanulói. Rendhagyó pályaorientációs program keretében piskótákat és égetett tésztákat készítettek a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanárainak és diákjainak segítségével a hetedik -nyolcadikosok.
2018.10.21. 09:43 |
A gyerekek az adalékmentes főzés-sütés megismerése mellett testközelből tanulmányozhatják a konyhai szakmákat is.
A Deákban tanulnak főzni a kodályos diákok. A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ban zajló Menő Menza program táplálkozási szemléletformáláshoz kapcsolódó eseménye egyben pályaorientációs foglalkozás is.
Legutóbb égetett tésztát és piskótákat készítettek a szaktanár és deákos tanulók segítségével a kodályosok, de nem csak egy alkalomra szól az együttműködés.
A hetedik és nyolcadik osztályból 10-10 diák összesen négy alkalommal vehet részt a közös főzésen, ma délután pedig a Kodály gimnazistáinak egy csoportja is meglátogatja a tankonyhát.