A Deák Ferenc utca páratlan oldalán is megújulnak a belső utak és parkolók

Nyáron kezdődött a Deák Ferenc utca páratlan oldalán a belső utak felújítása és mostanra a elkészült az első üteme a munkának. A fejlesztésnek köszönhetően megújult az útburkolat, a járda és a szegélyek, valamint a parkolófelületek is.
2022.09.09. 09:58 |
A Deák Ferenc utca páratlan oldalán is megújulnak a belső utak és parkolók

Összesen 1100 négyzetméteren újult meg a burkolat mely mellé 250 méter hosszan építettek új szegélyt, kicseréltek 7 fedlapot, visszaépítették a fekvőrendőröket és mintegy 20 parkolóhelyet alakítottak ki. A munkálatok befejezését követően pénteken megtörtént a műszaki átadása is az útnak és a parkolóknak.

Molnár Tamás a környék önkormányzati képviselője elmondta, hogy, az utca páros oldalán a Deák Ferenc utca és a Lövölde út között három év alatt három ütemben teljes egészében megújult az útburkolat, a kopóréteg, a járdák és a szegélyek. „Az elmúlt hetekben pedig a páratlan oldal belső útjain kezdődhetett meg a munka, amely szintén több ütemben zajlik teljesen önkormányzati forrásból. Reményeink szerint ez az önkormányzat költségvetésének függvényében folytatódhat jövőre a második ütemmel.”

A munkálatok befejezését követően még ősszel fákat is ültetnek a parkolók mellett.

A Deák Ferenc utca páratlan oldalán a házak mögött nagyon szép zöld szigetek alakultak ki, már lassan hatvan éves fákkal és ez is jól mutatja, hogy a folyamatos törődés meghozza a gyümölcsét. Molnár Tamás hangsúlyozta, hogy „új fák ültetésére teljesen nyitottak vagyunk és természetesen, ha a lakók javasolnak olyan helyeket, ahol a közművek engedik a fák ültetését, akkor azt beépítjük a város faültetési programjába. Jól látni, hogy az elmúlt évtizedek faültetéseinek köszönhetően árnyas ligetek alakultak ki.”

Városfejlesztés

 1. Jól halad a kivitelezés

  Ütemterv szerint halad az Alba Aréna építése, hangzott el azon a hétfői bejáráson, amelyen Székesfehérvár Közgyűlésének tagjai vettek részt dr. Cser-Palkovics András polgármester vezetésével. Az egyre látványosabb épület falai már állnak, és megkezdődött a tetőszerkezetet tartó elemek beemelése egy speciális daruval. A kivitelező a szerkezet alakulásáról, az építkezés technikai részleteiről is tájékoztatta a város önkormányzati képviselőit.

  2022.10.03.
 2. Elkészült Székesfehérvár Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának egyeztetési változata

  Hosszas tervezést, széleskörű szakmai egyeztetést és a lakossági véleményezést követően elkészült Székesfehérvár Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának egyeztetési változata. A következő évek fejlesztési irányait meghatározó és a 2027-ig érkező uniós források lehívását, felhasználását megalapozó dokumentum egyfajta keretrendszernek tekinthető. 

  2022.09.21.
 3. Jól halad a déli összekötő építése!

  Jelen állás szerint a déli összekötő kivitelezés könnyedén befejeződhet a határidőig, csúszással nem kell számolni. A közvilágítás jelentős része a helyén, ahogy a szegélyek, vízelvezetők is sok szakaszon már készen vannak! - számolt be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2022.09.21.
 4. Befejeződött a projekt

  Székesfehérvár területén a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00029 azonosítószámú „Bartók Béla tér, Fehérvár Új Agórája és környezete közösségi térré fejlesztése” című projekt keretében lehetőség nyílt a megyeszékhely közösségi szerepének kibontakoztatása, szolgáltató városi funkcióinak együttműködésen alapuló megerősítésére, a városi környezeti és infrastrukturális elemei, közösségi tér fejlesztése érdekében.

  2022.09.16.