A búcsúzás méltóságáért – új halottszállító jármű állt szolgálatba Fehérváron

Szerettünktől való búcsúzás az élet legnehezebb, legfájóbb pillanatai közé tartozik, és hogy ezekben a pillanatokban is biztosíthassák a búcsúzás és az elmúlás méltóságát, a Városgondnokság egy új halottszállító gépjárművet állított szolgálatba.
2018.09.12. 12:18 |
Ahogy a halál az élet része, úgy a Városgondnokság feladatai között is pont olyan súllyal dominál kegyeleti szolgáltatás, mint minden más terület. A szolgáltatás színvonalának fenntartásáért egy teljesen új szállító autó állt szolgálatba a kegyeleti központban.
Komolyan vesszük ezt a nagyon nehéz feladatot, így most a Városgondnokság vásárolt egy 2018-as technikai felszereltséggel rendelkező, vadonatúj szállító gépjárművet, amely a jelenlegi kegyeleti törvényeknek maximálisan eleget tesz. Az autóval pedig szakmailag felkészült és megfelelő empátiakészséggel rendelkező kollégák dolgoznak. Mindent megteszünk azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit a rendkívül nehéz pillanatokban mindenben segítsük.” - emelte ki Rönkös József a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft. ügyvezető igazgatója.
A jármű nagyon magas felszereltségű, mellyel a törvényi előírásoknak megfelelő hűtést biztosítva tudjuk szállítani az elhunytakat, vagyis a legnagyobb melegben is tartható a maximum 18 fokos benti hőmérsékletet, de ha szükséges akkor 5 fokot is tud tartani. Fontos, hogy ez a jármű nemzetközi szállításra is alkalmas.

Közélet

 1. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 2. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 3. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.
 4. A túlélés dalai - Zeneiskolás megemlékezés Fahidi Éva holokauszt túlélővel

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan szervez megemlékezést április 24-én a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény vendége lesz Fahidi Éva írónő, holokauszt túlélő.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek