A búcsúzás méltóságáért – új halottszállító jármű állt szolgálatba Fehérváron

Szerettünktől való búcsúzás az élet legnehezebb, legfájóbb pillanatai közé tartozik, és hogy ezekben a pillanatokban is biztosíthassák a búcsúzás és az elmúlás méltóságát, a Városgondnokság egy új halottszállító gépjárművet állított szolgálatba.
2018.09.12. 12:18 |
Ahogy a halál az élet része, úgy a Városgondnokság feladatai között is pont olyan súllyal dominál kegyeleti szolgáltatás, mint minden más terület. A szolgáltatás színvonalának fenntartásáért egy teljesen új szállító autó állt szolgálatba a kegyeleti központban.
Komolyan vesszük ezt a nagyon nehéz feladatot, így most a Városgondnokság vásárolt egy 2018-as technikai felszereltséggel rendelkező, vadonatúj szállító gépjárművet, amely a jelenlegi kegyeleti törvényeknek maximálisan eleget tesz. Az autóval pedig szakmailag felkészült és megfelelő empátiakészséggel rendelkező kollégák dolgoznak. Mindent megteszünk azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit a rendkívül nehéz pillanatokban mindenben segítsük.” - emelte ki Rönkös József a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft. ügyvezető igazgatója.
A jármű nagyon magas felszereltségű, mellyel a törvényi előírásoknak megfelelő hűtést biztosítva tudjuk szállítani az elhunytakat, vagyis a legnagyobb melegben is tartható a maximum 18 fokos benti hőmérsékletet, de ha szükséges akkor 5 fokot is tud tartani. Fontos, hogy ez a jármű nemzetközi szállításra is alkalmas.

Közélet

 1. A Gárdonyi felújításának látványterveit is bemutatták a maroshegyi lakossági fórumon

  Lakossági fórumot tartottak hétfőn este a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, ahol a művelődési ház felújításáról is szó esett. A terveket készítő Városfejlesztési Kft. egy videót is bemutatott arról milyen lesz a felújított Gárdonyi. Az engedélyes tervek fél év múlva készülnek el. Szó volt a Temesvári és a Vásárhelyi út felújításáról is a fórumon.

  2018.11.12.
 2. Fehérváron lesz az Eurodesk magyarországi hálózatának őszi országos találkozója

  November 14-e és 16-a között Fehérváron, a Szent Gellért Hotelben lesz az Eurodesk magyarországi hálózatának őszi országos találkozója. Az Eurodesk az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat és együttműködési keret, melynek az Európai Unió tagállamaiban több mint ezerkétszáz regionális és helyi partnere van, akik fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.

  2018.11.12.
 3. A digitális oktatásról is szó volt a Nemzeti Pedagóguskar konferenciáján

  Szakmai konferenciára várta tagjait hétfőn a Nemzeti Pedagógus Kar Fejér Megyei Szervezete. A Megyeháza Dísztermében megtartott tanácskozáson szó volt többek között az okostanterv-fejlesztésről és a digitális tanulás lehetőségeiről is. 

  2018.11.12.
 4. A Köfém lakótelepen folytatódnak a városrészi egészségnapok november 17-én

  November 17-én, szombaton 9 és 13 óra között negyedik alkalommal várják Egészségnappal az érdeklődőket a KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubházban. A programon résztvevőket ingyenes állapotfelméréssel és különféle szűrővizsgálatokkal várják, de lesz kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás is a Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet munkatársainak közreműködésével. A részleteket hétfőn sajtótájékoztatón ismertették a Hiemer-házban.

  2018.11.12.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek