A búcsúzás méltóságáért – új halottszállító jármű állt szolgálatba Fehérváron

Szerettünktől való búcsúzás az élet legnehezebb, legfájóbb pillanatai közé tartozik, és hogy ezekben a pillanatokban is biztosíthassák a búcsúzás és az elmúlás méltóságát, a Városgondnokság egy új halottszállító gépjárművet állított szolgálatba.
2018.09.12. 12:18 |
Ahogy a halál az élet része, úgy a Városgondnokság feladatai között is pont olyan súllyal dominál kegyeleti szolgáltatás, mint minden más terület. A szolgáltatás színvonalának fenntartásáért egy teljesen új szállító autó állt szolgálatba a kegyeleti központban.
Komolyan vesszük ezt a nagyon nehéz feladatot, így most a Városgondnokság vásárolt egy 2018-as technikai felszereltséggel rendelkező, vadonatúj szállító gépjárművet, amely a jelenlegi kegyeleti törvényeknek maximálisan eleget tesz. Az autóval pedig szakmailag felkészült és megfelelő empátiakészséggel rendelkező kollégák dolgoznak. Mindent megteszünk azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit a rendkívül nehéz pillanatokban mindenben segítsük.” - emelte ki Rönkös József a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft. ügyvezető igazgatója.
A jármű nagyon magas felszereltségű, mellyel a törvényi előírásoknak megfelelő hűtést biztosítva tudjuk szállítani az elhunytakat, vagyis a legnagyobb melegben is tartható a maximum 18 fokos benti hőmérsékletet, de ha szükséges akkor 5 fokot is tud tartani. Fontos, hogy ez a jármű nemzetközi szállításra is alkalmas.

Közélet

 1. Honvédfesztivál - történelmi játékot is bemutatnak szombaton

  Idén kilencedik alkalommal kerül sor a Honvédfesztiválra, amely csapatversennyel kezdődött az István Király Általános Iskolában. A programsorozat kiemelkedő napja lesz szeptember 29-e, amikor többszáz statisztával és neves színészekkel zenés történelmi játékot mutatnak be a Pákozdi Katonai Emlékparkban.

  2018.09.24.
 2. Hálaadó Ünnepély a Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezeténél

  Vasárnap délután tartotta Hálaadó Ünnepélyét a Magyar Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezete a Tompa Mihály utcai gyülekezeti házban. A közösség a város polgármesterét arra kérte, hogy Fehérvár ezeréves történelméről tartson előadást. Cser-Palkovics András a közös hitéleti és világi értékekről és az értékválasztás fontosságáról is beszélt előadásában.

  2018.09.23.
 3. Szabadtéri szentmisével adtak hálát a Szőlő utcai kereszt felszentelésének évfordulóján

  Szabadtéri szentmisére gyűltek össze a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközségek tagjai a 2013-as Szent István Emlékévben felújított Szőlő utcai keresztnél, a felszentelés évfordulóján, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódóan. A misét Lovász Rajmund OFM, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány örökfogadalmas tagja celebrálta.

  2018.09.23.
 4. Critical Mass - sokan tekerték körbe a várost a biciklis felvonuláson

  Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Critical Mass kerékpáros felvonulás a Halesz-ligetből indult szombaton délután. A legtöbben kerékpárral, de voltak akik rollerrel, görkorcsolyával, tandemmel, "demonstráltak" az élhetőbb közlekedésért. A szervezőinek legfontosabb célja többek között, az autósok figyelmének felkeltése a kerékpárosokra, a balesetek csökkentése, valamint az élhetőbb város megteremtésének támogatása.

  2018.09.22.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek