A búcsúzás méltóságáért – új halottszállító jármű állt szolgálatba Fehérváron

Szerettünktől való búcsúzás az élet legnehezebb, legfájóbb pillanatai közé tartozik, és hogy ezekben a pillanatokban is biztosíthassák a búcsúzás és az elmúlás méltóságát, a Városgondnokság egy új halottszállító gépjárművet állított szolgálatba.
2018.09.12. 12:18 |
Ahogy a halál az élet része, úgy a Városgondnokság feladatai között is pont olyan súllyal dominál kegyeleti szolgáltatás, mint minden más terület. A szolgáltatás színvonalának fenntartásáért egy teljesen új szállító autó állt szolgálatba a kegyeleti központban.
Komolyan vesszük ezt a nagyon nehéz feladatot, így most a Városgondnokság vásárolt egy 2018-as technikai felszereltséggel rendelkező, vadonatúj szállító gépjárművet, amely a jelenlegi kegyeleti törvényeknek maximálisan eleget tesz. Az autóval pedig szakmailag felkészült és megfelelő empátiakészséggel rendelkező kollégák dolgoznak. Mindent megteszünk azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit a rendkívül nehéz pillanatokban mindenben segítsük.” - emelte ki Rönkös József a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft. ügyvezető igazgatója.
A jármű nagyon magas felszereltségű, mellyel a törvényi előírásoknak megfelelő hűtést biztosítva tudjuk szállítani az elhunytakat, vagyis a legnagyobb melegben is tartható a maximum 18 fokos benti hőmérsékletet, de ha szükséges akkor 5 fokot is tud tartani. Fontos, hogy ez a jármű nemzetközi szállításra is alkalmas.

Közélet

 1. Közel kétszáz leendő hallgató a BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján

  Ismét megtelt a székesfehérvári campus a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napján, amelyen közel kétszáz leendő hallgató vett részt. A résztvevők fele Fejér megyéből érkezett, de sokan jöttek Budapestről és Pest megyéből is. A nyílt nap programjaira az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt várták.

  2019.01.18.
 2. Múzeumigazgatót is választott pénteken a Székesfehérvár képviselőtestülete

  Pénteken délelőtt tartotta idei első ülését Székesfehérvár képviselőtestülete, melyen Pokrovenszki Krisztiánt választották a Szent István Király Múzeum igazgatójának. Kiválasztották a Batthyány úti orvosi rendelő teljes felújításának kivitelezőjét és az üzletek nyitvatartásához igazították a 35-ös busz menetrendjét, mely március 1-től a munkaszüneti napokon is kimegy a bevásárlóközpontig. A 2019-es első testületi ülésen pedig már érezni lehetett a közelgő választásokat is.

  2019.01.18.
 3. Gyertyaszentelő Boldogasszony - hálaadás és püspöki mise a Megszentelt Élet Napján

  Február 2-án, szombaton Gyertyaszentelő Boldogasszony és Urunk bemutatása napján, 10 órakor a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét. Az ünnep az egész egyház felelősségére hívja fel a figyelmet, hogy a Krisztusba vetett hitre kell hívni a kereső embereket, akik az élet különféle kérdéseire természetfeletti utakat keresnek.

  2019.01.18.
 4. Az igazságra törekedj - ökumenikus imahét kezdődik Székesfehérváron

  Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – ezzel a mózesi jelmondattal rendezik meg január 20-a és január 27-e között az Ökumenikus imahetet Székesfehérváron. Az istentiszteletek minden nap este hatkor kezdődnek. 

  2019.01.17.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek