A Bory Jenő Általános Iskolában karácsonyoztak Fehérvár nyugdíjas pedagógusai

Hagyományosan a Bory Jenő Általános Iskolában rendezte meg karácsonyi ünnepségét a Pedagógusok Szakszervezte Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozata. A szépkorú óvodapedagógusokat, tanítókat és tanárokat a Tolnai Utcai Óvoda gyermekei örvendeztették meg ünnepi műsorukkal.
2019.12.03. 17:07 |

A PSZ Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozata csaknem ötven tagot számlál a jellemzően 60-70 év közötti korosztályból. A szépkorú óvónők, tanítók, tanárok és a szakképzésben részt vett pedagógusok nagyon aktív közösségi életet élnek, rendszeresen szerveznek kirándulásokat, kulturális és szórakoztató programokat, melyek közül kiemelkedik a több mint húsz éves múltra visszatekintő karácsonyi ünnepség.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester kívánt áldott ünnepeket, és hangsúlyozta a közösségek összetartásának fontosságát.

Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezete elnökének üdvözlő szavai után Zelenák Piroska Alíz, az Óvodai Tagozat titkára köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, minden ember életében meghatározó a pedagógusok odafigyelése, törődése és gondoskodása. A pedagógusok nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján a megértés és a szeretet szellemében élnek, mindig arra törekszenek, hogy ezeket az értékeket továbbadják a követező generációknak. Értékes munkájuk sosem merülhet feledésbe.

A köszöntő után a Tolnai Utcai Óvoda nagycsoportos gyermekei adtak zenés, verses, prózai karácsonyi műsort, majd Zelenák Istvánné, a PSZ Nyugdíjas Tagozatának titkára köszöntötte kollégáit. Beszélt az adventről, mint a reményteli várakozás időszakáról, és a karácsonyról, amely nem az ajándékok nagyságával, hanem az örömmel és a szeretettel mutatja meg a szépségét.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester kívánt áldott, békés ünnepeket. Úgy fogalmazott: „Már ég az adventi koszorú első gyertyája, amely a hitet jelképezi. Nekünk, keresztényeknek Jézus megérkezését jelenti, és mutatja a hitet a közösség erejében is. Azt gondolom, hogy soha nem volt olyan nagy szükség a közösségekre, mint a túldigitalizált világunkban. Minden alkalmat meg kell ragadnunk és meg kell köszönnünk, amikor személyesen tudunk találkozni és beszélgetni. Kívánom, hogy minél több időt tudjanak szeretteik, rokonaik, barátaik körében tölteni.”

Az ünnepségen részt vett Farkas László területi önkormányzati képviselő és Sándorfi Gergely, az iskola igazgatója is.

Közélet

 1. Székesfehérvári Királyi Napok - ezek a tervezett programok augusztusra

  A megszokottnál szerényebben, de az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár idén az állam- és városalapító szent királyra. Augusztus 19-én lesz Öreghegyi Mulatság a Bory téren, ahol este tűzijáték zárja a napot. A belvárosban ezen a napon a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál résztvevőinek tapsolhat a közönség. Augusztus 20-án és 21-én pedig középkori hangulat lesz a belvárosban.

  2020.07.09.
 2. Polgármesteri látogatás és köszönet a székesfehérvári tűzoltólaktanyában

  A székesfehérvári tűzoltóságra látogatottott csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester. Bejárták a laktanyát, egyeztetést folytatott a katasztrófavédelem helyi vezetőivel, és találkozott a fehérvári állomány tagjaival. A köszönetnyilvánítás és a tapasztalatszerzés mellett fontos célja volt a látogatásnak, hogy a város miként tudná segíteni a helyi tűzoltókat.

  2020.07.09.
 3. Környezetbarát, biológiai szúnyogirtásról tárgyalt az EMCA elnöke Fehérváron

  Az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokimica Laboratories képviselőivel tárgyalt Székesfehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt. A találkozón fehérvári környezetvédelmi szakemberek is részt vettek.

  2020.07.09.
 4. Sosemvolt mesék és angolos jógatábor lesz az Öreghegyi Közösségi Házban

  Nyári napközis táborokba várja a gyerekeket az Öreghegyi Közösségi Ház. A Rosta Helga és Zsadon Anna tartotta Sosemvolt mesék tábora és a Csupaszív Angolos Nyári Jógatábor több turnusban várja az iskoláskorú gyerkőcök jelentkezését.

  2020.07.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2