A Bory Jenő Általános Iskolában karácsonyoztak Fehérvár nyugdíjas pedagógusai

Hagyományosan a Bory Jenő Általános Iskolában rendezte meg karácsonyi ünnepségét a Pedagógusok Szakszervezte Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozata. A szépkorú óvodapedagógusokat, tanítókat és tanárokat a Tolnai Utcai Óvoda gyermekei örvendeztették meg ünnepi műsorukkal.
2019.12.03. 17:07 |

A PSZ Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozata csaknem ötven tagot számlál a jellemzően 60-70 év közötti korosztályból. A szépkorú óvónők, tanítók, tanárok és a szakképzésben részt vett pedagógusok nagyon aktív közösségi életet élnek, rendszeresen szerveznek kirándulásokat, kulturális és szórakoztató programokat, melyek közül kiemelkedik a több mint húsz éves múltra visszatekintő karácsonyi ünnepség.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester kívánt áldott ünnepeket, és hangsúlyozta a közösségek összetartásának fontosságát.

Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezete elnökének üdvözlő szavai után Zelenák Piroska Alíz, az Óvodai Tagozat titkára köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, minden ember életében meghatározó a pedagógusok odafigyelése, törődése és gondoskodása. A pedagógusok nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján a megértés és a szeretet szellemében élnek, mindig arra törekszenek, hogy ezeket az értékeket továbbadják a követező generációknak. Értékes munkájuk sosem merülhet feledésbe.

A köszöntő után a Tolnai Utcai Óvoda nagycsoportos gyermekei adtak zenés, verses, prózai karácsonyi műsort, majd Zelenák Istvánné, a PSZ Nyugdíjas Tagozatának titkára köszöntötte kollégáit. Beszélt az adventről, mint a reményteli várakozás időszakáról, és a karácsonyról, amely nem az ajándékok nagyságával, hanem az örömmel és a szeretettel mutatja meg a szépségét.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester kívánt áldott, békés ünnepeket. Úgy fogalmazott: „Már ég az adventi koszorú első gyertyája, amely a hitet jelképezi. Nekünk, keresztényeknek Jézus megérkezését jelenti, és mutatja a hitet a közösség erejében is. Azt gondolom, hogy soha nem volt olyan nagy szükség a közösségekre, mint a túldigitalizált világunkban. Minden alkalmat meg kell ragadnunk és meg kell köszönnünk, amikor személyesen tudunk találkozni és beszélgetni. Kívánom, hogy minél több időt tudjanak szeretteik, rokonaik, barátaik körében tölteni.”

Az ünnepségen részt vett Farkas László területi önkormányzati képviselő és Sándorfi Gergely, az iskola igazgatója is.

Közélet

 1. Két jótékonysági előadással is segítik a sörédi tábort

  Az Imre Sándor Szeretetszínház, ép és sérült művészei illetve az Ezredéves Iskola diákjai vasárnap két előadással is segítik a „Teljes Élet" Szociális Alapítvány sörédi nyári táboroztatását. A Szent István teremben az első előadást délután kettőkor, a másodikat ötkor tartják. A jótékonysági előadásra a Városházán hívta fel a figyelmet a szervező Alba Triatlon Egyesület.

  2019.12.10.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog - flashmob az elfogadás jegyében

  A különböző fogyatékossággal élő sorstársak az elfogadásra hívják fel a figyelmet december 11-én, szerdán 16 órától egy séta keretében. Az eseményt a fogyatékossággal élők világnapjához kapcsolódva szervezi Lengyel Zsófia paratriatlonista, esélyegyenlőségi referens az iGenerációért Egyesülettel karöltve.

  2019.12.10.
 3. Elkezdődött az éves parkolóbérletek cseréje a Városgondnokságon

  A Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán már elkezdték az éves, 2020-re érvényes parkolóbérletek kiadását. A Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálat hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 között, szerdán 8.00 és 18.00 között, pénteken pedig 8.00 és 13.00 között várja az ügyfeleket. 

  2019.12.09.
 4. Karácsonyi adományozás az Alba Regia Sportcsarnokban

  Szép hagyomány Székesfehérváron, hogy az ünnepek közeledtével a társadalmi felelősségvállalás jegyében a városi sportegyesületek is mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjainak.

  2019.12.09.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek