72 óra kompromisszum nélkül - Fehérváron is önkéntes munkával segítenek a fiatalok

„Önként, közösségben, másokért” - országosan és Székesfehérváron is csütörtökön kezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő megmozdulás. Az akcióban résztvevő fiatalok azt vállalják, hogy önkéntes szociális munkával segítenek embertársaikon. A segítő akciót a katolikus, a református és az evangélikus egyházak hirdették meg, amelyhez számos civil szervezet, iskola és magánszemélyek - országosan mintegy nyolcezer fő - is csatlakoztak.
2018.10.12. 17:24 |

A 72 óra kompromisszum nélkül program célja, hogy a középiskolások és a fiatal felnőttek megmutathassák: elkötelezettek, lelkesek és segítőkészek. A szociális akció során országszerte segítenek különböző közösségeknek, például játszótér-felújításban, erdőtakarításban vagy időseknek, fogyatékkal élőknek szervezett kulturális programmal.

Az önkéntesség Magyarországon és az Európai Unióban is kiemelt szerepet kap. Fehérváron is szeretnénk elérni, hogy a fiatalok minél több önkéntes munkát vállaljanak. Ezzel nemcsak a közösségünket tudják szolgálni vagy a környezetünket szépíteni, hanem egy jó pályaorientációs eszköz is lehet; a fiatalok ki tudnak próbálni olyan dolgokat, amelyből rájöhetnek, hogy mi az, ami való nekik, vagy mi az ami nem való. Ezért bármilyen ilyen irányú kezdeményezés, jöjjön az akár a civil szférából, vagy - mint jelen esetben - a történelmi egyházak részéről számíthat a város támogatására.” - hangsúlyozta Molnár Tamás, Székesfehérvár Önkormányzatának ifjúsági és civil tanácsnoka.

Csütörtökön, Fehérváron a kezdeményezéshez csatlakozó Új Nemzedék irodájából több csoportban indultak a fiatalok, hogy az önként vállalt feladatukat elvégezzék.

A megmozdulás keretében laza légkörben, közösségben ismerkedhetnek meg a résztvevők az önkéntes munkával. Csütörtökön, Székesfehérváron a Sóstói református temetőben takarítást végeztek az önkéntes fiatalok, Horvát István lakótelepen padokat festettek újra, míg a Sóstói tanösvényen szemetet szedtek.” - emelte ki Illés Anna, 72 óra kompromisszum nélkül program fejér megyei református koordinátora.

Közélet

 1. Szombaton avatják a II. János Pál pápa teret

  A megszépült II. János Pál pápa tér avatásával kezdődik szombaton a Múzeumok Éjszakájának programsorozata. Megnyitja kapuit a Szent Anna-kápolna, körsétát tehetünk a Városházán, este pedig médiainstallációkkal kísért fúvós koncertet tartanak a Díszudvarban.

  2019.06.18.
 2. Vasárnap lesz Székesfehérvár közös úrnapi szentmiséje és körmenete

  Június 23-án, vasárnap 9 órakor Székesfehérvár város közös Úrnapi szentmiséjét mutatja be Spányi Antal, megyés püspök a Szent Imre templomban. Az ünnepi püspöki szentmise után lesz a körmenet a Belvárosban, a Városház tér - Fő utca - Oskola utca - Városház tér útvonalon.

  2019.06.18.
 3. A vajdasági Bácskossuthfalváról érkezett delegáció Székesfehérvárra

  Ötfős delegáció érkezett Székesfehérvárra a vajdasági Bácskossuthfalváról. A két település között egyházi vonalon már régóta működik a kapcsolat, a mostani látogatás célja a szélesebb körű ismerkedés, és a további lehetséges együttműködés előkészítése. 

  2019.06.18.
 4. A vízivárosi fejlesztéseket összegezte Horváth Miklósné önkormányzati képviselő

  Lakossági fórumra várta a vízivárosi polgárokat, vállalkozókat és a közös képviselőket dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő hétfőn este a Vízivárosi Általános Iskola aulájába. A városrész önkormányzati képviselője beszámolt a 2014 és 2019 között megvalósult vízivárosi fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is.

  2019.06.17.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek