72 óra kompromisszum nélkül - Fehérváron is önkéntes munkával segítenek a fiatalok

„Önként, közösségben, másokért” - országosan és Székesfehérváron is csütörtökön kezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő megmozdulás. Az akcióban résztvevő fiatalok azt vállalják, hogy önkéntes szociális munkával segítenek embertársaikon. A segítő akciót a katolikus, a református és az evangélikus egyházak hirdették meg, amelyhez számos civil szervezet, iskola és magánszemélyek - országosan mintegy nyolcezer fő - is csatlakoztak.
2018.10.12. 17:24 |

A 72 óra kompromisszum nélkül program célja, hogy a középiskolások és a fiatal felnőttek megmutathassák: elkötelezettek, lelkesek és segítőkészek. A szociális akció során országszerte segítenek különböző közösségeknek, például játszótér-felújításban, erdőtakarításban vagy időseknek, fogyatékkal élőknek szervezett kulturális programmal.

Az önkéntesség Magyarországon és az Európai Unióban is kiemelt szerepet kap. Fehérváron is szeretnénk elérni, hogy a fiatalok minél több önkéntes munkát vállaljanak. Ezzel nemcsak a közösségünket tudják szolgálni vagy a környezetünket szépíteni, hanem egy jó pályaorientációs eszköz is lehet; a fiatalok ki tudnak próbálni olyan dolgokat, amelyből rájöhetnek, hogy mi az, ami való nekik, vagy mi az ami nem való. Ezért bármilyen ilyen irányú kezdeményezés, jöjjön az akár a civil szférából, vagy - mint jelen esetben - a történelmi egyházak részéről számíthat a város támogatására.” - hangsúlyozta Molnár Tamás, Székesfehérvár Önkormányzatának ifjúsági és civil tanácsnoka.

Csütörtökön, Fehérváron a kezdeményezéshez csatlakozó Új Nemzedék irodájából több csoportban indultak a fiatalok, hogy az önként vállalt feladatukat elvégezzék.

A megmozdulás keretében laza légkörben, közösségben ismerkedhetnek meg a résztvevők az önkéntes munkával. Csütörtökön, Székesfehérváron a Sóstói református temetőben takarítást végeztek az önkéntes fiatalok, Horvát István lakótelepen padokat festettek újra, míg a Sóstói tanösvényen szemetet szedtek.” - emelte ki Illés Anna, 72 óra kompromisszum nélkül program fejér megyei református koordinátora.

Közélet

 1. Felavatták Bokros János emléktábláját a Ciszterci Gimnáziumban

  Pénteken délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban avatták fel a harminc éve elhunyt Bokros János költő, tanár emléktábláját. Bokros János nevét nagyon sok fehérvári ismeri, hiszen az egykori József Attila Gimnázium tanára volt, az emlékét őrzik a tanítványok és a helyi irodalmi élet iránt érdeklődők, a pályatársak is.

  2019.02.22.
 2. Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

  Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete, melyen határoztak arról is, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár 12 közfoglalkoztatott munkavállalóját állományba veszi az intézmény, melyhez biztosítja a forrást az önkormányzat. Döntést hoztak arról is, hogy készpénzben biztosítja a város a 65 év fölöttiek ötezer forintos támogatását és a Székesfehérvári Születési támogatást is.

  2019.02.22.
 3. Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

  A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.

  2019.02.21.
 4. Túrával tisztelgett a Fejér menetszázad a doni hősök emléke előtt

  A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult.

  2019.02.21.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek