60 esztendő a mérnöki pályán - Fehérváron vette át gyémántdiplomáját Sipos Vilmos

Összejövetelt tartott csütörtökön délután az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Mérnök Nyugdíjas Klubja Székesfehérváron. A Lövölde úti szolgáltatóház udvarán rendezett ünnepségen vette át gyémántdiplomáját Sipos Vilmos klubtag, aki 60 éve végzett villamosmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen. A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált.
2020.09.17. 17:02 |

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületen belül működő Mérnök Nyugdíjas Klub 2007. november 27-én alakult meg 21 taggal.

A Dr. Szepes András elnök vezette szervezet jelenleg 47 tagot számlál, akik rendszeresen tartanak összejöveteleket az ARNYE Lövölde utcai szolgáltatóházában. A személyes kapcsolattartáson túl a találkozóknak, közös programoknak szakmai tartalma is van.

 A klubtagok rendszeresen részt vesznek kirándulásokon, kulturális és szórakoztató programokon, valamint tudományos előadásokon, melyeket meghívott előadók vagy ők maguk tartanak műszaki és természettudományos témákban.

Sipos Vilmos meghatározó tagja a klubnak.

1936. július 19-én született Zámolyon. A második világháború és az azt követő évek sokszor ellentmondásosan, olykor válságosan teltek a családja számára. Az elemi iskola után Budapestre, a Puskás Tivadar Távközlési Technikumba került, itt érettségizett 1955-ben kitűnő eredménnyel, majd adókezelő technikusként Fehérváron, a sóstói rádióállomáson helyezkedett el.

Sikeresen felvételizett a Budapesti Műszaki Egyetemre (BME), majd harmadéves korában a honvédség megkereste őt és ösztöndíjas szerződést kínált számára. A diploma megszerzése után főhadnagyi rendfokozattal titkos tanfolyamon vett részt. A Magyar Néphadsereg állományába került, ahol részt vett a honi légvédelem korszerűsítésében. 1991-ben mérnök alezredesi rendfokozattal nyugállományba vonult. Szakmai és más tervező-szervező munkájáért több mint negyven elismerést kapott, ezek közül kiemelkedő a „Haza Szolgálatáért” érdemérem arany fokozatával való többszöri kitüntetés. Ma is büszke a szülőföldjére, melyhez nagyon ragaszkodik.

Sipos Vilmos értékes mérnöki tevekénységét a Budapesti Műszaki Egyetem Szenátusa gyémántdiplomával ismerte el, melyet Dr. Szepes András klubelnök adott át számára.

Székesfehérvár városa nevében dr. Cser-Palkovics András gratulált Sipos Vilmosnak. Köszöntőjében úgy fogalmazott, ünnep ez a nap egyrészt azért, mert hosszú hónapok óta végre találkozhat a nyugdíjas szervezetek tagjaival. Ünnep másrészt azért, mert a gyémántdiploma az egyéni teljesítményen túl sokat jelent a közösségnek is. „Ha valaki azt csinálja felnőtt korában, amit fiatalként választott, és amit szeret csinálni, akkor a mindennapi munkához kapcsolódó feladatok nem jelentenek terhet. Sipos Vilmos ilyen pályát választott magának, amihez szívből gratulálok.” – emelte ki Fehérvár polgármestere.

A ma 85 éves Sipos Vilmos meghatódva fogadta a köszöntést. Elmondta: „A gyémántdiploma nem érdem, hanem állapot. 60 esztendő eltelt azóta, hogy kezembe vettem azt, ami a valódi érdem.” Az ünnepségen unokája, klubtagok, pályatársak méltatták munkásságát személyes hangvételű köszöntőkkel és szavakkal.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1