530 ezer forint gyűlt össze a DKKA jótékonysági futásán a Bregyóban

A sport összeköt! – ezzel a szlogennek szervezett jótékonysági futást pénteken délután a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítvány a Bregyóban. A Teljes Élet Szociális Alapítványt támogatják, amely több évtizede működtet Söréden tábort mozgás- és halmozottan sérült fiatalok számára. 
2018.11.09. 18:20 |

A kezdeményezéshez csatlakoztak a város sportegyesületei, és indultak a sörédi gondozók, gondozottak is.

A Teljes Élet Szociális Alapítvány 1984-ben indult, hogy Söréden mozgás- és halmozottan sérült fiatalok táborozzanak, amíg a szüleik, családjaik kipihenhetik magukat. A kezdeti egy csoporthoz képest ma már nyolc turnussal működik a tábor, és hetente 16-18 rászorulót fogadnak, akikkel 25 önkéntes segítő foglalkozik. Az alapítvány által biztosított támogatás mellett minden évben több felajánlást kapnak a szervezők, a szabadidős programok, élelmiszerek és az önkéntes munka mellett.

A mezőnyt Cser-Palkovics András polgármester, Csada Imre kuratóriumi elnök és Dávid Kornél  rajtoltatta el.

A pénteki jótékonysági futáson több száz gyerek, szülő, számos sportegyesület is részt vett. 

Sport

 1. Ranglistasikerek, Év Sportolója címek, Aranyjelvények – Alba triatlonos elismerések

  Kijutott bőven az elismerésből az Alba Triatlon SE sportolóinak a sportág esztendejét lezáró Triatlon Bálon, vagyis a hagyományos díjátadó gálán. A fehérvári klub az összetett egyesületi rangsorban nyolcadik lett.

  2018.11.20.
 2. "Mikulásváró" tollaslabda versenyt rendeznek szombaton Seregélyesen

  Kezdőktől a gakorlott játékosokig várja a résztvevőket a Pelikán Diáksport Egyesület szombati tollaslabda versenyére, a seregélyesi iskola tornacsarnokába. Az amatőr versenyen tudásszint szerinti csoportokban játszhatnak az indulók, alsó tagozatos kicsiktől a rutinos felnőttekig.

  2018.11.20.
 3. Ismét lesz Fehérvári Futballfesztivál a két ünnep között a VOK-ban

  December 27-én, csütörtökön reggel 8 órakor kezdődik az idén a XIX. Videoton Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport-és Egészségnapok Határok Nélkül nevet viselő hagyományos év végi eseménye. December 27. és 30-a között ismételten aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ellátogatnak a Videoton Oktatási Központba. A tornára december 10-ig lehet jelentkezni.

  2018.11.19.
 4. A Delfin SE is jól szerepelt a rövidpályás úszó országos bajnokságon

  A százhalombattai rövidpályás úszó OB hozott fehérvári aranyérmet, ahogy arról már beszámoltunk. A Delfin SE számra nem ez volt a cél, a fiatalok komoly megmérettetésen igazolhatták, hogy jó munkát végeztek ebben az évben is. Az utóbbi évek egyik legeredményesebb versenye volt az idei az egyesület számára.

  2018.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak