2007 áprilisában költöznek vissza a buszok a régi-új pályaudvarra

 Bejárást tartottak kedden délelőtt az épülő új buszpályaudvaron. A bejáráson arról tájékoztatott Tóth István az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője, hogy jövőre tavasszal költöznek majd vissza a buszok régi-új helyükre, ha a teljes pályaudvar a parkosítással együtt elkészült. Az épületben a gépészeti és a burkolási munkálatokat végzik már, a pályaudvaron pedig térköveznek. Az átadás várhatóan jövő áprilisban lesz majd. A cikkben képgalériát talál a buszpályaudvar építéséről!
2006.11.14. 14:09 |
 Bejárást tartottak kedden délelőtt az épülő új buszpályaudvaron. A bejáráson arról tájékoztatott Tóth István az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője, hogy jövőre tavasszal költöznek majd vissza a buszok régi-új helyükre, ha a teljes pályaudvar a parkosítással együtt elkészült. Az épületben a gépészeti és a burkolási munkálatokat végzik már, a pályaudvaron pedig térköveznek. Az átadás várhatóan jövő áprilisban lesz majd.

Képek az építkezésről!

 A tervezett november végi műszaki átadás késésével kapcsolatban elhangzott, hogy nem szerették volna, ha a kocsiállásoknál akkor építették volna az előtetőt, amikor utasok is vannak a pályaudvaron, ezért úgy egyezett meg az épület beruházója az Alba Volán és a pályaudvar építője a város önkormányzata, hogy csak akkor költöznek vissza a buszok, ha minden munkával végeznek a területen.

 Az új pályaudvar épületét a közbeszerzésen nyertes cég 350 millió forintért építi, a pályaudvart a hozzá tartozó parkosítással és útrekonstrukcióval pedig az önkormányzat építteti mintegy 500 millió forintért.

További képek:

A régi buszpályaudvar bontása

Elkezdődtek az alapozási munkálatok

Szerkezetkész már az épület

Városfejlesztés

  1. Biztonságosabb lett az út

    Elkészült a Kassai utca - Verbói utca kereszteződésének átépítése, amely régi igény volt már az utcában, ugyanis a szélesítéssel sokkal biztonságosabb lett a be és kihajtás. A Verbói utca nemrégiben történt felújításakor fogalmazódott meg a csomópont átépítésének igénye.

    2024.04.29.
  2. Elkészültek a tervek a felújításra

    Elkészült a városi uszoda energetikai felújításának, illetve a szaunarészleg bővítésének a terve, amit a Városfejlesztési Kft. szakemberei terveztek meg az üzemeltető Városgondnokság megrendelésére. Az uszoda 1989-es átadása óta jelentős felújításon még nem esett át. A város üzemeltetési szempontból legdrágább létesítménye évente 850 millió forintból működik, ami jelentősen csökkenne egy átfogó felújítás után.

    2024.04.25.
  3. 64 új kórterem a kórházban

    Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is. Az új kórházi épület, a teljes berendezéssel együtt nyáron állhat a fehérvári egészségügy szolgálatába.

    2024.04.23.
  4. Fejlesztések Csalán

    A Depónia Nonprofit Kft. csalai központjában két fontos beruházás is elkészült: egy megújult, 21. századi lakossági fogadóteret alakítottak ki, valamint a hulladékkezelő központ belső útját is felújították. A fejlesztésekrő tartott tájékoztatón elhangzott, hogy már nem csak érkezik, hanem távozik is a hulladék Csaláról, ami más helyeken kerül újrahasznosításra.

    2024.04.22.