1900 sportbarátot mozgatott meg pünkösdhétfőn a TESZ

A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt hagyományosan a Környezetvédelmi Világnap alkalmából rendezték meg pünkösdhétfőn. Idén rekordszámú induló volt, összesen 1900-an álltak rajthoz a mozgást szerető családok, munkahelyi közösségek és egyéni nevezők közül, a legnépszerűbb kategória most is a DEPÓNIA futás lett.
2017.06.05. 20:35 |
1900 sportbarátot mozgatott meg pünkösdhétfőn a TESZ
A VI. TESZ futóversenyt hétfőn délután rendezték meg az ARAK, a Depónia Nonprofit Kft. és az Önkormányzat összefogásában. A Környezetvédelmi Világnap alkalmából szervezett tömegsportprogram célja hagyományosan a mozgás, az egészséges életmód és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a hat éve hagyományosan a Belvárosban megvalósuló futás kezdeményezőinek, a szervezőknek és a résztvevő indulóknak: „A fantasztikus program, verseny iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, már az előzetes nevezések alapján is látszik, hogy az idei évben minden eddiginél többen szeretnének részt venni a TESZ-futáson. A város számára az élsport mellett nagyon fontos a szabadidősport, a tömegsport – és ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megmozduljon Székesfehérvár. Jó futást kívánok mindenkinek!” – fejezte ki Mészáros Attila, aki maga is rajthoz állt az Önkormányzat csapatának tagjaként Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnokkal és Földi Zoltán önkormányzati képviselővel.

A rendezvényre a meleg ellenére nagyon sokan eljöttek, a résztvevő nagyszülők, szülők, gyerekek, kollégák kiváló hangulatban álltak a rajthoz a Rákóczi utcai Panorama Offices előtt. A versenyen öt meghirdetett számban lehetett indulni: az „E.ON” családi kategóriában 39, a „Panorama Offices” munkahelyi váltóban 27 csapat, a „Decathlon” egyéniben 43 férfi, 57 nő, a „Lake Side” egyéniben 47 férfi és 31 nő indult, összesen 376-an rajtoltak öt órakor. A „DEPÓNIA” futásra idén is egy laposra taposott PET palackkal lehetett nevezni, órákon keresztül kígyózott a sor a helyszínen: több mint 1500 lelkes futót indítottak a rajtnál. Idén rekordszámú, 1900 futóval hirdette a város, hogy mennyien tartják fontosnak a környezetvédelmet és az egészséget.

A rendezvényen adományokat gyűjtöttek, amivel a „Gyökerek tábor” hátrányos helyzetű határon túli magyar ajkú gyerekeit támogatják. A helyszínen a Depónia interaktív kiállítást szervezett a szelektív gyűjtésről és az újrahasznosításról, az egészséges életmód és a prevenció jegyében pedig szűrővizsgálatokat végeztek a Humán Szolgáltató Intézet munkatársai.