15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 
2021.10.21. 16:45 |

Az eddigi 8 rendelő helyett 15 fogadja majd a betegeket a felújítás után a Szekfű Gyula utcai épületben. Az orvosi rendelő felújítása a terveknek megfelelően halad, nagyjából most a felénél tart; a bontási munkák már befejeződtek, folyamatban vannak az átalakított belső terekben a szakipari munkák, valamit az épület külső hőszigetelése, a nyílászárók elhelyezése és a tetőszerkezet fedése.

A teljes egészében uniós forrásból, 538 millió forintból zajló felújítás jelenlegi állását dr. Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, valamint dr. Kovács Zsoltné és Földi Zoltán, az érintett körzetek önkormányzati képviselői nézték meg egy csütörtöki bejáráson.

Nemcsak megújul a rendelő, hanem bővül is - mondta el a csütörtöki bejáráson Vargha Tamás országgyűlési képviselő. Egy lift és kiszolgáló helyiség épült hozzá, és a tetőtér beépítésével egy új, harmadik szint is létesül. Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, a bővítésnek köszönhetően az eddigi 6 felnőtt háziorvosi és két fogászati rendelőhöz képest 7 db felnőtt háziorvosi és 8 db fogorvosi alapellátás kerül elhelyezésre az épületben. Székesfehérvár polgármestere elmondta, az önerő nélküli, teljesen uniós forrásból zajló beruházás mellett a város évek óta végez saját erejéből is felújításokat a Kégl György-program keretében, melynek célja éppen az alapellátásban résztvevő rendelőintézetek felújítása.

Az Európai Uniós forrásból, 538 millió forintból a teljes épület felújítása, fejlesztése valósul meg. A nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés mellett megújul a teljes elektromos hálózat és a fűtési rendszer is. A tetőszerkezet átalakításával egy új, harmadik szinttel bővül a rendelő. A garázs helyén kialakított bővítményben pedig a szociális helyiségek, vizesblokkok egy része kapott helyet, és itt alakították ki a személyfelvonót is. A bejárat és a vizesblokkok is akadálymentesek lesznek, az eligazító táblákhoz mellett a hallássérültek számára hangerősítő rendszer biztosítja a kommunikáció és a tájékozódás zavartalanságát. Az infrastrukturális fejlesztés mellett a projekt részeként orvosi eszközök, rendelők/tanácsadók, várók komfortosítását szolgáló bútorzatok, valamint informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül.

Városfejlesztés

 1. Négy iskola újul meg

  Négy oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítása fejeződött be az elmúlt napokban a „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében. Mintegy bruttó 250 millió Ft-ból valósult meg a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Táncsics Mihály Általános Iskola valamennyi vizesblokkjának felújítása.

  2022.08.10.
 2. Elkészült a 3D-s felfestés

  A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél nemrégiben elkészült minikörforgalom közepe egy speciális, 3D-s felfestést kapott a napokban a jobb láthatóság érdekében. A körforgalomban három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is építettek járdakapcsolatokkal és közvilágítás is létesült.

  2022.08.09.
 3. Újabb elektromos buszok

  Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

  2022.07.31.
 4. Félpályás lezárás van érvényben

  Következő üteméhez érkezik a Sárkeresztúri úton a körforgalmú csomópont kialakítása: pénteken délutántól az eddig lezárt félpályára terelik át a forgalmat, és megkezdik a csomópont másik felének kialakítását, a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan. A közlekedést továbbra is jelzőlámpa irányítja.

  2022.07.29.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár