15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 
2021.10.21. 16:45 |

Az eddigi 8 rendelő helyett 15 fogadja majd a betegeket a felújítás után a Szekfű Gyula utcai épületben. Az orvosi rendelő felújítása a terveknek megfelelően halad, nagyjából most a felénél tart; a bontási munkák már befejeződtek, folyamatban vannak az átalakított belső terekben a szakipari munkák, valamit az épület külső hőszigetelése, a nyílászárók elhelyezése és a tetőszerkezet fedése.

A teljes egészében uniós forrásból, 538 millió forintból zajló felújítás jelenlegi állását dr. Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, valamint dr. Kovács Zsoltné és Földi Zoltán, az érintett körzetek önkormányzati képviselői nézték meg egy csütörtöki bejáráson.

Nemcsak megújul a rendelő, hanem bővül is - mondta el a csütörtöki bejáráson Vargha Tamás országgyűlési képviselő. Egy lift és kiszolgáló helyiség épült hozzá, és a tetőtér beépítésével egy új, harmadik szint is létesül. Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, a bővítésnek köszönhetően az eddigi 6 felnőtt háziorvosi és két fogászati rendelőhöz képest 7 db felnőtt háziorvosi és 8 db fogorvosi alapellátás kerül elhelyezésre az épületben. Székesfehérvár polgármestere elmondta, az önerő nélküli, teljesen uniós forrásból zajló beruházás mellett a város évek óta végez saját erejéből is felújításokat a Kégl György-program keretében, melynek célja éppen az alapellátásban résztvevő rendelőintézetek felújítása.

Az Európai Uniós forrásból, 538 millió forintból a teljes épület felújítása, fejlesztése valósul meg. A nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés mellett megújul a teljes elektromos hálózat és a fűtési rendszer is. A tetőszerkezet átalakításával egy új, harmadik szinttel bővül a rendelő. A garázs helyén kialakított bővítményben pedig a szociális helyiségek, vizesblokkok egy része kapott helyet, és itt alakították ki a személyfelvonót is. A bejárat és a vizesblokkok is akadálymentesek lesznek, az eligazító táblákhoz mellett a hallássérültek számára hangerősítő rendszer biztosítja a kommunikáció és a tájékozódás zavartalanságát. Az infrastrukturális fejlesztés mellett a projekt részeként orvosi eszközök, rendelők/tanácsadók, várók komfortosítását szolgáló bútorzatok, valamint informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül.

Városfejlesztés

 1. Minden egy helyen! – megújult a családsegítő szolgálati rendszer az Alba Bástyában

  Befejeződött az Innovatív Szociális Szolgáltató Központ kialakítása Székesfehérváron, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. Az önkormányzati tulajdonú, üresen álló épületet felújították, itt kapott helyet az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, amely korábban 16 telephelyen működött városszerte.

  2022.01.24.
 2. Elsőként Fejér megyében állnak forgalomba az új Mercedes-Benz buszok

  A Volánbusz idén is folytatja a flotta megújítását a 2018-ban indított nagyszabású járműfiatalítási programjának keretében. Ennek következő lépéseként forgalomba állnak az első magyar gyártású új Mercedes-Benz REFORM 501 LE típusú autóbuszok. A 88 járműből 26 busz Fejér megye helyközi járműflottáját erősíti, melyek közül az első 6 már meg is érkezett.

  2022.01.20.
 3. Jól halad a munka az Aranybulla Emlékműnél – tavasz közepére elkészül

  Jól haladnak az Aranybulla Emlékmű felújítási munkálatai. Kezdenek testet ölteni a korábbi látványtervek a Csúcsos-hegyen. Már elkészült a két díszlépcső, a parkolók többsége, és lassan végeznek az ide tervezett pihenő terasszal is. A díszburkolatok többsége is helyére került, megszépült maga az emlékmű is melynek környékére több ezer tő növényt is ültetnek.

  2022.01.13.
 4. Kormányzati forrásból újulhatnak meg Öreghegy fő útjai

  Hétfőn délelőtt jelentette be Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője közösségi oldalán, hogy a Kormány elfogadta javaslatát, így 2022 és 2025 között állami forrásból teljeskörűen, közművekkel együtt megújul a Pozsonyi út, a Zsolnai út, a Nagyszombati utca, a Kassai utca és a Nyitrai utca. Dr. Cser-Palkovics András polgármester szintén közösségi oldalán fejezte ki örömét a hírrel kapcsolatban.

  2022.01.10.
 1. Elkészült a Deák Ferenc utca páros oldalán a belső utak teljes felújítása

  Véget ért a Deák Ferenc utca és Lövölde út közötti területen a belső úthálózat és a parkolók felújítása. Az utolsó ütemben a 8-48. számok közötti szakaszon újult meg az útburkolat és a járda. A körzetben az Erzsébet utcában és a Deák páratlan oldalán folytatódnak az útfelújítások.

  2022.01.04.
 2. Újabb szintre emeli Fejér megye közösségi közlekedését az új intermodális csomópont

  Az egész Fejér megyére kiható közlekedési beruházás tervezőjét és kivitelezőjét keresi a NIF. Székesfehérváron a helyi, helyközi autóbuszok és a vasút találkozási pontja a jövőben kerékpáros és autós útvonalakkal egészül ki - írja a magyarepitok.hu

  2021.12.29.
 3. A Vásártér városi tulajdonban marad - erősítette meg a polgármester

  Nem értékesíti a Vásárteret Székesfehérvár Önkormányzata! – erősítette meg újra a város szándékát dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere a pénteki rendkívüli közgyűlést követően beszélt erről, hiszen félreértés alakult ki a téma kapcsán.

  2021.12.20.
 4. Elkezdődött az új bölcsőde építése a Maroshegyen

  Az új maroshegyi bölcsőde a tervek szerint jövő év végéig megépül, és mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági elvárásoknak. A földmunkákkal már elkezdődött az építkezés és a kivitelező még idén végezni szeretne az alapozási munkákkal.

  2021.12.16.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár