115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.
2020.04.17. 11:41 |

Ősszel kezdődtek el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkálatai, mostanra több mint száz parkoló készült el.

Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy a környéken élők számára fontos fejlesztéssel kezdtek: a kivitelező felé azzal a kéréssel fordultak, hogy - a lehetőségek szerint - először a parkolók készüljenek el.

Az első ütemben a Horog utca 1. szám előtt egy régi, évtizedek óta le nem burkolt parkolóban történt felületcsere, illetve a Kelemen Béla utca 8. számú lépcsőháza melletti, korábban zúzott köves parkoló is megújult, nemcsak a felületét cserélték ki, de bővítésre is sor került, egészen a belső körsétányig.

Itt összesen 76 parkolóhely, plusz két mozgássérült parkoló áll a lakók rendelkezésére. A Kelemen Béla utca és a Horog utca csatlakozásánál új gyalogátkelőhelyet festettek fel, és továbbiakat is kialakítanak még a kivitelezés során. A négyes ütem is elkészült: a Gajaliget Lakópark mögött 35+2 parkolót alakítottak ki, amely az ott élőket és az északi tó látogatóit szolgálja ki – világítással és vízelvezetéssel, kulturált körülményeket biztosítva.

Jelenleg folyik a Bátky Zsigmond – Tobak utca kereszteződésének a fejlesztése: a megoldott vízelvezetést követően most a csomóponton körforgalmat alakítanak ki a projekt részeként. A Varga-csatorna mellett nagy férőhelyszámú új parkolót és utat építenek ki, amely a közúthoz azzal a körforgalommal fog kapcsolódni.

Az önkormányzati képviselő megköszönte a lakók türelmét, és elmondta, hogy a kivitelezést nem befolyásolja a veszélyhelyzet, a projekt folytatását a kedvező időjárás is segíti. Egyúttal kérik, hogy a körülhatárolt munkaterületre ne menjen be senki.

Városfejlesztés

 1. Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

  Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

  2021.01.25.
 2. A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

  Január 18-án, hétfőtől folytatódnak a kivitelezési munkálatok a Mártírok útján: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, a múlt év szeptemberében elindult Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása a tervek szerint a tavasz folyamán készül el, összesen 456,5 millió forint értékű beruházással.

  2021.01.18.
 3. Január végén kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

  Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át. 

  2021.01.15.
 4. Újragondolt közösségi terek - a COVID utáni időszakot tervezik a fehérvári diákok

  Az oltások megkezdésével egyre nagyobb az esély, hogy az év második felében visszatérhessen a közösségi élet a városba. A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség "Gondoljuk újra közösségi tereinket" címmel indított projektet, arról is kérdezve a Székesfehérváron tanuló középiskolásokat, hogyan tennék vonzóbbá azokat a helyeket a saját generációjuk számára, ahol a legszívesebben találkoznak.

  2021.01.10.
 1. Ismét bővült a parkolók száma a kórház környékén

  Elkészült a kórház körüli parkolóbővítés második üteme. Ennek keretében 52 új parkolóhelyet alakítottak ki az Erzsébet utcai teherporta és a Bem utca között. A kormány támogatásából megvalósuló, két ütemben lezajlott fejlesztésnek köszönhetően harminc százalékkal bővült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház körül található parkolók száma.

  2020.12.18.
 2. Tavasszal kezdődik a Budapest-Balaton kerékpárút fehérvári bevezető szakaszának építése

  A Budapest - Balaton kerékpárút Kisfalud felől érkezik majd be Székesfehérvárra. Az új kerékpárút pedig nem a jelenlegi oldalon halad majd, hanem a másikon. A 7-es főút alatt egy kerékpáros aluljárón éri el a Nagyszombati - Budai kereszteződést, ezzel együtt a meglévő kerékpárutat.

  2020.12.10.
 3. Új kutyafuttató és grund gyerekeknek az Almássy lakótelepen

  A gyerekeknek is megmaradt a kis grund és egy kutyafuttatót is ki lehetett alakítani az Almássy lakótelep egyik zöld sarkában. Igazi összefogás eredménye az új kutyafuttató, amivel a napokban készültek el a Városgondnokság szakemberei. 

  2020.12.08.
 4. Elkészült a sport- és szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál

  Befejeződött a Palotavárosi tavaknál a sport- és szabadidőközpont kivitelezése. Az 1 milliárd 250 millió forint értékű TOP-os fejlesztés kiszolgálja a városlakók egészséges élettér iránti igényét, valamint biztosítja a kulturált környezetet a szabadidő aktív eltöltéséhez. 

  2020.11.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár