1000 év katonái - országos csapatversenyt hirdetett a Honvédelmi Minisztérium

1000 év katonái címmel kétfordulós, honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedőt hirdetett a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az országos verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék a magyar hadtörténelem győztes eseményeit és a megújuló Magyar Honvédséget. A Zrínyi Miklós emléke előtt tisztelgő vetélkedőre szeptember 17-ig nevezhetnek a fiatalok.
2020.05.26. 08:47 |
1000 év katonái - országos csapatversenyt hirdetett a Honvédelmi Minisztérium

A vetélkedőt a magyar hadtudomány megteremtője, a költő, író, katona és államférfi Zrínyi Miklós születésének 400. évfordulójának alkalmából rendezik meg. Hétfős csapatok jelentkezhetnek, akik a 2020/2021. tanévben 9-11. évfolyamon tanulnak, a csapatokat több évfolyam diákjai is alkothatják.

Iskolánként több csapat is nevezhető, egy felkészítő tanár legfeljebb négy csapatot képviselhet. Egy tanuló csak egy csapatban vehet részt. A részvétel nevezéshez kötött, de nevezési díj nincs.

A vetélkedő 2020. szeptember 17-e és 2021. február 24-e között zajlik, melynek keretében négy online feladatot kell teljesíteni.

Az első egy a csapatot bemutató videó elkészítése, a második egy hadtörténelmi vagy honvédelmi tematikájú plakát, a harmadik egy Zrínyi témájú központi feladatsor, az utolsó feladatban pedig két téma közül lehet választani: az iskola környékéhez kötődő bármilyen hadtörténelmi esemény bemutatása, vagy a Honvéd Kadét Program népszerűsítése a csapat által meghatározott módon és formában. A 2., 3. és 4. feladat pontos leírását a jelentkezést követően kapják meg a csapatok.

A verseny összdíjazása 10 millió Ft,

a jutalmak között kisebb ajándékok, értékes nyeremények és a nem mindennapi élményeket nyújtó honvédelmi programok is szerepelnek. Díjazásban részesül a csapat, a felkészítő tanár és az iskola is.

Regisztrálni lehet a https://honvedelem.hu/1000-ev-katonai/ oldalon 2020. szeptember 17-ig.