Zenemanók a Belvárosban - közösségi futással ünnepeltek

Napfény és pünkösdi díszbe öltöztetett Belváros fogadta idén a Hajrá Zenemanók! közösségi futás résztvevőit. Ma tartották a Tálos Edit Alapítvány jótékonysági futódélutánját, ahol idén is minden a mozgásról, a zenéről és legfőképpen az együttlétről szólt.
2019.06.08. 20:03 |

"Nem verseny, közösségi futás" - hangsúlyozták a szervezők többször is a mai Hajrá Zenemanók! eseményen, hiszen nem az eredmény, hanem az együttlét volt a fontos.

A tavalyi sikeres rendezvény után idén másodszor rendezte meg a Hermann László Zeneiskola Tálos Edit Alapítványa zenés futódélutánját.

A futókat Palócz Réka, a Hermann László Zeneiskola igazgatója és Bergerné Szőnyi Anna, a Zenemanó-futás megálmodója köszöntötte, a házigazda ezúttal is Kaufer Tamás, a Rock and roll futás ötletgazdája volt. A közös bemelegítés után elsőként a zeneovis futam indult el, akik az Országalmát megkerülve teljesítették a 200 méteres távot, majd a nagy körön indulók következtek. Ezúttal egy 1100 méteres pályát jelöltek ki a szervezők a Belvárosban, amiből egyet, kettőt, ötöt, vagy nyolcat teljesíthettek az indulók. A sorrendnek nem volt jelentősége, mindenki érmet, oklevelet és csokit kapott a végén.

A Zeneiskola is nyitott kapukkal várta a futókat, a lépcsőfordulóban Varró János népzenész tartott hangszerbemutatót, az udvarban pedig a Kákics együttes Gula Miklós néptáncpedagógussal közösen táncházzal várta a futást teljesítőket. Aki a tánchoz még fáradt volt, Mihály György zenepedagógus hangszerkiállításán gyűjthetett erőt, vagy hallgathatta a zeneiskolás növendékek, illetve a Stringers vonósnégyes zenéjét, akik az Országalma előtt biztatták muzsikájukkal a futókat, és szórakoztatták a járókelőket.

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek