Zenemanók a Belvárosban - közösségi futással ünnepeltek

Napfény és pünkösdi díszbe öltöztetett Belváros fogadta idén a Hajrá Zenemanók! közösségi futás résztvevőit. Ma tartották a Tálos Edit Alapítvány jótékonysági futódélutánját, ahol idén is minden a mozgásról, a zenéről és legfőképpen az együttlétről szólt.
2019.06.08. 20:03 |

"Nem verseny, közösségi futás" - hangsúlyozták a szervezők többször is a mai Hajrá Zenemanók! eseményen, hiszen nem az eredmény, hanem az együttlét volt a fontos.

A tavalyi sikeres rendezvény után idén másodszor rendezte meg a Hermann László Zeneiskola Tálos Edit Alapítványa zenés futódélutánját.

A futókat Palócz Réka, a Hermann László Zeneiskola igazgatója és Bergerné Szőnyi Anna, a Zenemanó-futás megálmodója köszöntötte, a házigazda ezúttal is Kaufer Tamás, a Rock and roll futás ötletgazdája volt. A közös bemelegítés után elsőként a zeneovis futam indult el, akik az Országalmát megkerülve teljesítették a 200 méteres távot, majd a nagy körön indulók következtek. Ezúttal egy 1100 méteres pályát jelöltek ki a szervezők a Belvárosban, amiből egyet, kettőt, ötöt, vagy nyolcat teljesíthettek az indulók. A sorrendnek nem volt jelentősége, mindenki érmet, oklevelet és csokit kapott a végén.

A Zeneiskola is nyitott kapukkal várta a futókat, a lépcsőfordulóban Varró János népzenész tartott hangszerbemutatót, az udvarban pedig a Kákics együttes Gula Miklós néptáncpedagógussal közösen táncházzal várta a futást teljesítőket. Aki a tánchoz még fáradt volt, Mihály György zenepedagógus hangszerkiállításán gyűjthetett erőt, vagy hallgathatta a zeneiskolás növendékek, illetve a Stringers vonósnégyes zenéjét, akik az Országalma előtt biztatták muzsikájukkal a futókat, és szórakoztatták a járókelőket.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2