Zenemanók a Belvárosban - közösségi futással ünnepeltek

Napfény és pünkösdi díszbe öltöztetett Belváros fogadta idén a Hajrá Zenemanók! közösségi futás résztvevőit. Ma tartották a Tálos Edit Alapítvány jótékonysági futódélutánját, ahol idén is minden a mozgásról, a zenéről és legfőképpen az együttlétről szólt.
2019.06.08. 20:03 |

"Nem verseny, közösségi futás" - hangsúlyozták a szervezők többször is a mai Hajrá Zenemanók! eseményen, hiszen nem az eredmény, hanem az együttlét volt a fontos.

A tavalyi sikeres rendezvény után idén másodszor rendezte meg a Hermann László Zeneiskola Tálos Edit Alapítványa zenés futódélutánját.

A futókat Palócz Réka, a Hermann László Zeneiskola igazgatója és Bergerné Szőnyi Anna, a Zenemanó-futás megálmodója köszöntötte, a házigazda ezúttal is Kaufer Tamás, a Rock and roll futás ötletgazdája volt. A közös bemelegítés után elsőként a zeneovis futam indult el, akik az Országalmát megkerülve teljesítették a 200 méteres távot, majd a nagy körön indulók következtek. Ezúttal egy 1100 méteres pályát jelöltek ki a szervezők a Belvárosban, amiből egyet, kettőt, ötöt, vagy nyolcat teljesíthettek az indulók. A sorrendnek nem volt jelentősége, mindenki érmet, oklevelet és csokit kapott a végén.

A Zeneiskola is nyitott kapukkal várta a futókat, a lépcsőfordulóban Varró János népzenész tartott hangszerbemutatót, az udvarban pedig a Kákics együttes Gula Miklós néptáncpedagógussal közösen táncházzal várta a futást teljesítőket. Aki a tánchoz még fáradt volt, Mihály György zenepedagógus hangszerkiállításán gyűjthetett erőt, vagy hallgathatta a zeneiskolás növendékek, illetve a Stringers vonósnégyes zenéjét, akik az Országalma előtt biztatták muzsikájukkal a futókat, és szórakoztatták a járókelőket.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek