XV. Országos Patika Nap Székesfehérváron a Szent István Patikában

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara a székesfehérvári Szent István Patikában tartotta meg nyílt napját a XV. Országos Patika Napon. A vendégek és a gyógyszerészet iránt érdeklődő tanulók számára bemutatták a gyógyszertárat, valamint a város első patikai robotját működés közben. Eközben egy rövid előadásban ismertették a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.
2018.06.06. 12:34 |

A Magyar Gyógyszerészi Kamara idén tizenötödik alkalommal rendezte meg az Országos Patika Napot. E nyílt napon a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat, az egészségügyben betöltött fontos szerepüket – tájékoztatott dr. Schneider Attila.

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke hozzátette, a Patika Nap megalapozza a gyógyszertárak bekapcsolódását a népegészségügyi programba. Az idei év témája: A gyógyszerész szerepe a felső légúti betegségek megelőzésében és kezelésében.

A Patika Nap megyei rendezvényének a Szent István Patika adott otthont. A nyílt napon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki a vendégekkel és a Ciszterci Szent István Gimnázium gyógyszerészet iránt érdeklődő diákjaival együtt nézte meg a város első patikai robotját működés közben, valamint betekintést nyerhettek az officinában és a vényezőben folyó munkákba is. Dr. Schneider Attila pedig egy rövid előadásban ismertette a szakma szépségeit és a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.

A XV. Országos Patika Nap programjai 14.00 órától a Fekete Sas Patikamúzeumban folytatódnak, majd 15.30 órától Szima Viktória, a Fejér Megyei Levéltár munkatársa „Himlő, pestis, kolera - a járványokról dióhéjban" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A belépés ingyenes.

Közélet

 1. Hálaadó istentisztelettel ünnepelték az Olajfa Református Óvoda 20. születésnapját

  Hálaadó istentisztelettel ünnepelték meg az Olajfa Református Óvoda fennállásának 20. évfordulóját szombaton délelőtt a Széchenyi úti református templomban. Az istentiszteleten igét hirdetett Dr. Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora, az intézmény alapító lelkésze.

  2019.05.18.
 2. Az elmúlt nyolc évben jelentősen gyarapodott Székesfehérvár vagyona

  Önkormányzati hitelkonszolidáció kormányzati forrásból, erősödő helyi gazdaság és adóbevételek, egyre növekvő sajáterős fejlesztések – ezek a kulcsszavak jellemzik Székesfehérvár elmúlt évekbeli fejlődését, a város vagyonának gyarapodását. A közgyűlés pénteki ülésén tárgyalta a 2018. évet lezáró zárszámadási rendeletet, amelynek keretében most nem csak az elmúlt esztendő gazdálkodási adatait elemezték.

  2019.05.17.
 3. Közgyűlés - 30 milliárdos vagyonnövekedés, kezdődik a Homonnai és a Poprádi felújítása

  A közgyűlés elején egy perces néma csönddel emlékeztek a 92 éves korában elhunyt Borlói Rudolfra, a zeneiskola egykori igazgatójára, zeneszerzőre. Elfogadta a testület a tavalyi zárszámadást, amiből kiderül, hogy 2010 óta harmincmilliárddal növekedett Fehérvár vagyona. Szó volt a Bébic utcai munkásszállóról, melyet a pénteki közgyűlési döntés értelmében bérbe venne város. Döntött arról is a testület, hogy heteken belül kezdődik az útépítés a Homonnai és a Poprádi utcákban.

  2019.05.17.
 4. Fehérváron zárult a Számvevőszék és a Közbeszerzési Hatóság tudásmegosztó sorozata

  Országos tudásmegosztó rendezvénysorozat zárult le az Állami Számvevőszék, a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetségének szervezésében csütörtökön, Székesfehérváron. A februárban indított hat helyszínes szemináriumsorozaton az ÁSZ és a Közbeszerzési Hatóság szakemberei a 23 megyei jogú város összesen 152 gazdasági társaságának vezetőivel, képviselőivel osztották meg tapasztalataikat. 

  2019.05.16.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek