XV. Országos Patika Nap Székesfehérváron a Szent István Patikában

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara a székesfehérvári Szent István Patikában tartotta meg nyílt napját a XV. Országos Patika Napon. A vendégek és a gyógyszerészet iránt érdeklődő tanulók számára bemutatták a gyógyszertárat, valamint a város első patikai robotját működés közben. Eközben egy rövid előadásban ismertették a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.
2018.06.06. 12:34 |

A Magyar Gyógyszerészi Kamara idén tizenötödik alkalommal rendezte meg az Országos Patika Napot. E nyílt napon a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat, az egészségügyben betöltött fontos szerepüket – tájékoztatott dr. Schneider Attila.

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke hozzátette, a Patika Nap megalapozza a gyógyszertárak bekapcsolódását a népegészségügyi programba. Az idei év témája: A gyógyszerész szerepe a felső légúti betegségek megelőzésében és kezelésében.

A Patika Nap megyei rendezvényének a Szent István Patika adott otthont. A nyílt napon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki a vendégekkel és a Ciszterci Szent István Gimnázium gyógyszerészet iránt érdeklődő diákjaival együtt nézte meg a város első patikai robotját működés közben, valamint betekintést nyerhettek az officinában és a vényezőben folyó munkákba is. Dr. Schneider Attila pedig egy rövid előadásban ismertette a szakma szépségeit és a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.

A XV. Országos Patika Nap programjai 14.00 órától a Fekete Sas Patikamúzeumban folytatódnak, majd 15.30 órától Szima Viktória, a Fejér Megyei Levéltár munkatársa „Himlő, pestis, kolera - a járványokról dióhéjban" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A belépés ingyenes.

Közélet

 1. A mártírokra emlékeztek a fehérvári zsidóság deportálásának 74. évfordulóján

  A székesfehérvári zsidó temető Mártír Emlékcsarnokában emlékeztek meg vasárnap a 74 esztendővel ezelőtt Fehérvárról és Fejér megyéből deportált mintegy 3 ezer mártírról. A Székesfehérvári Zsidó Hitközség megemlékezésén az istentiszteletet Darvas István, főrabbi és Zucker Immánuel, főkántor vezette.

  2018.06.17.
 2. Ezúttal is sokan voltak a Feketehegy-Szárazréti Egészségnapon

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájában várták Egészségnapra Feketehegy-Szárazrét lakóit szombaton. Ingyenes állapotfelmérés (vérnyomás, vércukor BMI) és különféle szűrővizsgálatok várták a városrészieket, így volt EKG, kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás, boka-kar index meghatározás és melanómaszűrés is. Az eseményre ellátogatott Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is.

  2018.06.16.
 3. Önkormányzati támogatás igényelhető homlokzat és tető felújítására

  A belvárosi épületek felújítására visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak a város önkormányzatához a tulajdonosok. A korábbi 3 millió forint helyett jelenleg 6 millió forint a támogatás felső határa és ugyanennyi kamatmentes visszatérítendő támogatásra is lehet pályázni.

  2018.06.15.
 4. Milliárdos fejlesztésekről is döntöttek a pénteki közgyűlésen

  A Székesfehérvári Középiskolai Campus első ütemének megépítésére közbeszerzési eljárást írt ki a testület, ami azt jelenti, hogy a volt Ybl helyén épül fel a 21. századi körülményeket biztosító új Vasvári, mellette pedig teljesen felújítják a Kodolányi középiskolát. A Bartók Béla tér felújításának tervezésére szintén közbeszerzést írtak ki és döntöttek a fehérvári 12 éves fiataloknak ingyenesen biztosított HPV elleni védőoltás beszerzéséről is.

  2018.06.15.

Múzeumok éjszakája

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek