XV. Országos Patika Nap Székesfehérváron a Szent István Patikában

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara a székesfehérvári Szent István Patikában tartotta meg nyílt napját a XV. Országos Patika Napon. A vendégek és a gyógyszerészet iránt érdeklődő tanulók számára bemutatták a gyógyszertárat, valamint a város első patikai robotját működés közben. Eközben egy rövid előadásban ismertették a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.
2018.06.06. 12:34 |

A Magyar Gyógyszerészi Kamara idén tizenötödik alkalommal rendezte meg az Országos Patika Napot. E nyílt napon a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat, az egészségügyben betöltött fontos szerepüket – tájékoztatott dr. Schneider Attila.

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke hozzátette, a Patika Nap megalapozza a gyógyszertárak bekapcsolódását a népegészségügyi programba. Az idei év témája: A gyógyszerész szerepe a felső légúti betegségek megelőzésében és kezelésében.

A Patika Nap megyei rendezvényének a Szent István Patika adott otthont. A nyílt napon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki a vendégekkel és a Ciszterci Szent István Gimnázium gyógyszerészet iránt érdeklődő diákjaival együtt nézte meg a város első patikai robotját működés közben, valamint betekintést nyerhettek az officinában és a vényezőben folyó munkákba is. Dr. Schneider Attila pedig egy rövid előadásban ismertette a szakma szépségeit és a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.

A XV. Országos Patika Nap programjai 14.00 órától a Fekete Sas Patikamúzeumban folytatódnak, majd 15.30 órától Szima Viktória, a Fejér Megyei Levéltár munkatársa „Himlő, pestis, kolera - a járványokról dióhéjban" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A belépés ingyenes.

Közélet

 1. Külföldi ösztöndíj lehetőség tehetséges Székesfehérvári diákoknak

  A Trendhim Scolarship ösztöndíjjal olyan hallgatókat támogatnak, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik ezeken a területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

  2019.01.16.
 2. Látogatási tilalom lesz péntektől Fejér megye kórházaiban

  A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az intézkedésre azért van szükség, mert a megbetegedési arányjelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

  2019.01.16.
 3. Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot?

  Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A városvezető szerdán közzétett bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra a jelenségre – az „elszabadult” beruházási költségekre –, amely minden közpénzzel gazdálkodó szervezet számára nehézséget okoz a fejlesztések megvalósításában.

  2019.01.16.
 4. Kérelmet nyújthatnak be emlékdiplomára a nyugdíjas pedagógusok

  Székesfehérvár Önkormányzata kéri azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik diplomájukat 50, 60, 65, 70 illetve 75 esztendeje vették át, nyújtsák be emlékdiploma iránti kérelmüket. Telefonon és személyesen is lehet segítséget kérni az ügyintézéshez február 28-ig.

  2019.01.16.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek