XV. Országos Patika Nap Székesfehérváron a Szent István Patikában

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara a székesfehérvári Szent István Patikában tartotta meg nyílt napját a XV. Országos Patika Napon. A vendégek és a gyógyszerészet iránt érdeklődő tanulók számára bemutatták a gyógyszertárat, valamint a város első patikai robotját működés közben. Eközben egy rövid előadásban ismertették a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.
2018.06.06. 12:34 |

A Magyar Gyógyszerészi Kamara idén tizenötödik alkalommal rendezte meg az Országos Patika Napot. E nyílt napon a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat, az egészségügyben betöltött fontos szerepüket – tájékoztatott dr. Schneider Attila.

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke hozzátette, a Patika Nap megalapozza a gyógyszertárak bekapcsolódását a népegészségügyi programba. Az idei év témája: A gyógyszerész szerepe a felső légúti betegségek megelőzésében és kezelésében.

A Patika Nap megyei rendezvényének a Szent István Patika adott otthont. A nyílt napon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki a vendégekkel és a Ciszterci Szent István Gimnázium gyógyszerészet iránt érdeklődő diákjaival együtt nézte meg a város első patikai robotját működés közben, valamint betekintést nyerhettek az officinában és a vényezőben folyó munkákba is. Dr. Schneider Attila pedig egy rövid előadásban ismertette a szakma szépségeit és a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.

A XV. Országos Patika Nap programjai 14.00 órától a Fekete Sas Patikamúzeumban folytatódnak, majd 15.30 órától Szima Viktória, a Fejér Megyei Levéltár munkatársa „Himlő, pestis, kolera - a járványokról dióhéjban" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A belépés ingyenes.

Közélet

 1. EURORAI - nemzetközi számvevőszéki szeminárium Székesfehérváron

  Az Állami Számvevőszék a házigazdája az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezete (EURORAI) őszi szemináriumának, melyet idén október 17-18. között Székesfehérváron rendeznek meg. A rangos nemzetközi esemény szakmai programjának fókuszában a helyi önkormányzatok tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése áll. A találkozón mintegy 25 ország képviselteti magát.

  2018.10.18.
 2. Idén is fiatalok utcaszínházi előadásával emlékezik a város október 23-án

  Az idén "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére október 23-án kedden 16 órakor. A történet egy sajátos generációs eszmélést mutat be fiatalos lendülettel, nyelvezettel, olykor humorral és iróniával.

  2018.10.16.
 3. Vándorkiállítás az Óbudain a 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére

  2018-ban ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A jeles évfordulóra a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást készített, amely betekintést enged e 170 éves időszak történéseibe, továbbá bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait. A tárlat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán nyílt meg kedden délelőtt.

  2018.10.16.
 4. Megnyílt az Egészségfejlesztési Iroda a Jancsár utca 1. szám alatt

  Egy országos hálózat részeként Egészségfejlesztési Iroda nyílt Székesfehérváron, a Jancsár utca 1. szám alatti orvosi rendelőben. Az öt munkatárssal működő iroda kialakítására és működtetésére a Humán Szolgáltató Intézet 90 millió forintos, nyertes EFOP-pályázata és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása adott lehetőséget.

  2018.10.16.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek