XV. Országos Patika Nap Székesfehérváron a Szent István Patikában

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara a székesfehérvári Szent István Patikában tartotta meg nyílt napját a XV. Országos Patika Napon. A vendégek és a gyógyszerészet iránt érdeklődő tanulók számára bemutatták a gyógyszertárat, valamint a város első patikai robotját működés közben. Eközben egy rövid előadásban ismertették a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.
2018.06.06. 12:34 |

A Magyar Gyógyszerészi Kamara idén tizenötödik alkalommal rendezte meg az Országos Patika Napot. E nyílt napon a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat, az egészségügyben betöltött fontos szerepüket – tájékoztatott dr. Schneider Attila.

A Fejér Megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke hozzátette, a Patika Nap megalapozza a gyógyszertárak bekapcsolódását a népegészségügyi programba. Az idei év témája: A gyógyszerész szerepe a felső légúti betegségek megelőzésében és kezelésében.

A Patika Nap megyei rendezvényének a Szent István Patika adott otthont. A nyílt napon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki a vendégekkel és a Ciszterci Szent István Gimnázium gyógyszerészet iránt érdeklődő diákjaival együtt nézte meg a város első patikai robotját működés közben, valamint betekintést nyerhettek az officinában és a vényezőben folyó munkákba is. Dr. Schneider Attila pedig egy rövid előadásban ismertette a szakma szépségeit és a gyógyszerészi diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket.

A XV. Országos Patika Nap programjai 14.00 órától a Fekete Sas Patikamúzeumban folytatódnak, majd 15.30 órától Szima Viktória, a Fejér Megyei Levéltár munkatársa „Himlő, pestis, kolera - a járványokról dióhéjban" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A belépés ingyenes.

Közélet

 1. Vasárnapi programok a Királyi Napokon

  Az Öreghegyi Mulatsággal, Szabó Balázs és Bandája koncertjével és a Koronázási Szertartásjátékkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata augusztus 19-én, vasárnap.

  2018.08.19.
 2. A börgöndi horgászparadicsomban fogadták a testvérvárosok delegációit

  Székesfehérvár hat testvérvárosából érkezett delegáció az idei Királyi Napokra. Szombaton a börgöndi Sándor horgászparadicsomban a város polgármestere Cser-Palkovics András, Róth Péter alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi  önkormányzati képviselő fogadta a testvérvárosainkból érkezett vendégeket.

  2018.08.18.
 3. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil domborművét

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját - Pintér Balázs alkotását - szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.
 4. Ribi Péter vette át az idei Szent István Emlékérmet és Díjat

  Tizenötödik alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat, az idei díjazott Ribi Péter, a Fehérvár Travel Kft. ügyvezetője volt. A magánszemélyek által, 2004-ben alapított díjat minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége szolgált iránymutatásul.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek