X. Magyar Kisállatfajták Napja Székesfehérváron

A X. Magyar Kisállatfajták Napját rendezi szombaton a V-061 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület a Fehérvári Civil Központban (volt Technika Házában). A Fehérvári Civil Központban számos magyar galambfajtát csodálhattak meg az érdeklődők, köztük a székesfehérvári bukógalambot, a bácskai hosszúcsőrű keringőt vagy a budapesti magasröptű keringőt.
2019.09.18. 11:12 |

Szűcs Antal az egyesület elnöke elmondta, hogy a fennállásának 61. évfordulóját ünneplő V–061 Alba Regia Galamb- és Kisállat Tenyésztő Egyesület tíz éve indította el a magyar tenyésztésű galambok bemutatóját. Az egyesület tagsága elsősorban galambokat, baromfikat és nyulakat tenyészt és ezen állatok közül a magyar tenyésztésűeket mutatják be a szombati kiállításon. Mint mondta Fehérvárnak van múltja a magyar galambtenyésztés terén.

A kiállítás segítségével a látogatók megismerhetik az elődök tenyésztői munkájának eredményét. Az országos kiállítás a történelmi hagyományokat tekintve is méltó otthonra lelt Székesfehérváron, a városban már 1933-ban működött a Fejér megyei és Városi Baromfi-, Galamb- és Házinyúltenyésztők Egyesülete gróf Nádasdy Tamásné és gróf Károlyi József elnökletével.

Szakmai előadások is lesznek, melyeken összesen tíz galambfajta tenyésztője tart előadásokat.

A rendezvénnyel a magunk szerény eszközeivel szeretnénk visszahozni azt a szellemiséget, ami a háztáji állattenyésztést jellemezte korábban – mondta Bárány István a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának tagja.

Fehérvári színes

 1. Pillants a jövőbe! - nyári táborok a Titkok Házában

  Kedvezményes napközis táborok indulnak a nyár folyamán a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban Székesfehérváron. Kétféle tábort is indítanak a szervezők, az egyikben a csillagokkal, a másikban a 21. század tudományos és technikai eredményeivel ismerkedhetnek a diákok játékos formában.

  2020.06.03.
 2. Tizedszer is sikeres volt a Savanyú Emlékkupa Horgászverseny

  Sikerrel lezajlott az idén is a pünkösdhétfőn tartott Savanyú Emlékkupa. A Red-Blue Devils horgászversenyén szép időben, jó hangulatban egyéni és páros kategóriában ragadtak botot a résztvevők – számoltak be a szervezők. A verseny egykori szurkolótársuknak, Németh „Savanyú” Zoltánnak állít emléket.

  2020.06.03.
 3. Szűcsinger - Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs estje szombaton a Petz Sörözőben

  Június 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik a zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a keszthelyi születésű költő, Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú másfél órás előadása a Petz Sörözőben. (Bőrgyár u. 23.) Koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Belépő: 2000 Ft. Jegyek elővételben a pultban, 75 számozott ülőhely, helyfoglalás érkezési sorrendben.

  2020.06.02.
 4. Napközis táborok a Bregyóban – nyolc turnusra lehet jelentkezni!

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V