Webináriumot szervez a Tarsoly Ifjúságért Egyesület

Az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottságának Közéleti Klubjával közösen szervez történelmi témájú webináriumot a Tarsoly Ifjúságért Egyesület. A május 6-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő program témája a „Politikai viszonyok Székesfehérváron a második világháborút követően” lesz.
2021.05.04. 07:23 |

A webinárium linkje és a programmal kapcsolatos további információk ITT érhetők el!

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület 1995-ben alakult meg Sipos András irányításával. Célul tűzték ki, hogy segítsék a fiatalokat szabadidejük hasznosan eltöltésében, közhasznú és szakmai ismereteik gazdagodhassanak, általános műveltségüket gyarapíthassák. Mindemellett a szervezet nagy hangsúlyt fektet a tehetségek gondozására, az egészségkultúra kialakítására és a környezeti nevelésre. Évek óta töretlenül sikeres programjuk a költészet napjához kötődő „Költőnk és kora” című, középiskolásoknak szóló műveltségi vetélkedő, és a 7. és 8. osztályosok számára hirdetett szavalóverseny, a „Szabadság, szerelem”.

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület most az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottságának Közéleti Klubjával közösen szervez történelmi és politikai témájú webináriumot. Az érdeklődő diákok, tanáraik vagy akár szüleik a május 6-i, csütörtökön 17 órakor kezdődő alkalommal a „Politikai viszonyok Székesfehérváron a második világháborút követően” témában hallhatják majd Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatójának, a Kodolányi János Egyetem Történelem Tanszék tanárának érdekes előadását a Zoom programon keresztül.

Kultúra

 1. Hétfőtől újra kinyit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

  A vonatkozó jogszabályokra figyelemmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Fürdő sori székhelye és telephelyei – az Öreghegyi Közösségi Ház, a Felsővárosi Közösségi Ház, a Közösségi Központ – Feketehegy Szárazréti Kultúrudvar, a Királykút Emlékház, a Kisfaludi Közösségi Ház, a Vízivárosi Közösségi Klub, a Felsővárosi Alkotóház és a Csalai Közösségi Tér – május 10-től, hétfőtől ismét látogathatók

  2021.05.06.
 2. Zenélő kastélypark májusban és júniusban a fehérvári szimfonikusokkal

  Mozart, Piazzolla, Beethoven és Kuhlau művei csendülnek fel a fehérvárcsurgói kastélypark árnyas fái alatt május utolsó két hétvégéjén és júniusban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek előadását a Károlyi-kastélyt körülvevő arborétumban tett séta során évezhetik a program résztvevői.

  2021.05.06.
 3. Érzékenyítő pedagógusképzés a Hetedhét Játékmúzeumban

  A Hetedhét Játékmúzeum egy 2017 óta sikeres, óvodapedagógus és tanító hallgatókat megszólító, érzékenyítő képzést mutat be az Országos Múzeumandragógiai konferencián jövő hétfőn. A szakmai szimpóziumba online lehet bekapcsolódni.

  2021.05.06.
 4. Vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják a gyerekeket az Igézőben

  Minyi Munyi megszökik a cirkuszból, ezzel kezdődnek a kismajom kalandjai a Meseerdőben. A gyerekeket vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják az Igézőben. A programokat a járványügyi előírások betartásával lehet csak látogatni.

  2021.05.06.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka