Vízre szálltak pénteken a Sulisárkányok a Csónakázó-tavon

Lapáttal és dobverővel a kézben folyamatosan szálltak a kikötőben álló sárkányhajókra a fehérvári diákok. A nagyobbak a korábbi évek tapasztalatit osztották meg azokkal a diáktársakkal, akik ma először vettek részt ilyen csapatversenyen. A Sulisárkány programban négy fehérvári iskola vett részt pénteken.
2021.06.04. 13:17 |

A szervezők nevében Szipola Antal elmondta, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) idén is több helyszínen rendezi meg a Sulisárkányt és a Sárkányhajó Roadshow-t. A cél, hogy a kisiskolásoktól egészen a felnőttekig minél többen kedvet kapjanak a vízisportokhoz. A fehérvári helyszínen, a Csónakázó-tavon a Vitál Club Sportegyesület vállalta fel a szervezést.

A koronavírus-járvány miatt módosítani kellett az országos kiírást, így az idei verseny a területi megmérettetésekkel zárul. Szipola Antal hozzátette, ez most egy valódi ünnep. A gyerekek az elmúlt időszakban olyan sokat nélkülözött közösségi esemény résztvevői. A természetben, a jó levegőn, itt, a város szívében mozognak, sportolnak, és a sárkányhajóban ülve együtt érik el a célt, amelynek aztán közösen örülhetnek!

Az időjárás is kedvezően alakul a sportos hétvégéhez, hiszen június 5-én, szombaton a Sárkányhajó roadshow-n reggel a premier csoportok szállnak vízre, majd a települések, cégek tízfős csapatai. A minimum 6, maximum 10 fős legénységeknek 200 méteres távot kell teljesíteniük. Az eseményhez kapcsolódva hirdették meg a kajak-kenu nemzedékek találkozóját is.

Sport

 1. Remekeltek a Kiskút Tenisz Klub fiataljai a vidékbajnokságon

  Balatonbogláron zajlik a teniszezők vidékbajnoksága. A székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub korosztályos tehetségei alaposan kitettek magukért az első héten, hiszen egyéniben, párosban és csapatban is érmeket, köztük nem egy aranyat is szereztek.

  2021.06.23.
 2. Vérteskozma-teljesítménytúrák július 3-án - kizárólag online lehet nevezni június 30-ig

  2021-ben július 3-án szervezik a hagyományos Vérteskozma-teljesítménytúrákat. A természetjárók 10, 20 vagy 30 km-t gyalogolhatnak, nevezni online lehet a Vértes Meteor TSE oldalán keresztül június 30-ig.

  2021.06.22.
 3. Érmek Egerből - Tóth Adrián jegyet váltott a georgiai junior ökölvívó Európa-bajnokságra

  Teljes nemesfém-kollekcióval tértek haza Egerből, az Utánpótlás Magyar Kupáról (korábban Diákolimpia) a Fehérvár Küzdősport SE Ökölvívó Szakosztályának fiataljai; Tóth Adrián (junior,75 kg) arany,- Frank Dominik (serdülő, 48 kg) ezüst,- Hippeller Panna (junior, 57 kg) bronzérmet szerzett. A megmérettetésen 217 serdülő (13-14 év) és junior (15-16 év) korú versenyző vett részt.

  2021.06.22.
 4. Rácz Lajos olimpiai ezüstérmes várja kedden a futókat a Haleszban

  Kedden kezdődnek a Székesfehérvári Futók Köre díjmentes foglalkozásai és futáspróbái a Haleszban. Az első alkalom díszvendége Rácz Lajos olimpiai ezüstérmes birkózó lesz, aki a Honvéd SE szakembereivel együtt ad segítséget és tanácsot az amatőr futóknak.

  2021.06.21.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak