Vívás: Hajdúhadházon versenyeztek a fehérvári "olimpicik"

A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület fiataljai számára remek lehetőség a rutinszerzésre az Olimpici Párbajtőr Grand Prix. A sorozat első állomásán harminchárom fehérvári lépett pástra. A legkisebbeknél Tóth Lázár és Fekete-Fenyvesi Olivér, a serdülőknél Jajecnik Marcell és Nádi Zsombor ért el előkelő helyezést.
2018.11.09. 09:35 |

A legjobb eredménnyel Tóth Lázár térhetett haza, hiszen a Törpici fiú versenyszámban a nyolcas döntőig menetelt, ahol végül a hatodik helyen végzett. Ugyanebben a kategóriában Fekete-Fenyvesi Olivér a tizenkettedik helyen zárt, ellenfelével a legjobb nyolc közé jutásért 9-9-ig fej-fej melett haladtak, amikor sajnos ellenfele vitte be a győztes találatot.

A serdülő fiúknál Jajecnik Marcellnek és Nádi Zsombornak is sikerült előkelő helyezést elérnie. Zsombor egy hajszálnyira volt a legjobb tizenhattól, de 14-9 es vezetésnél túl hamar akarta befejezni az asszót. Ez lett a veszte, ellenfele került ki győztesként a párharcból. Jajecnik Marcell végül a huszadik, Zsombor a huszonharmadik helyen végzett.
A hétvégén Baján folytatják a felkészülést a fehérvári párbajtőröző gyerekek.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak