Visszatér a kedvelt édesség - újraindult a Pilóta gyártása Székesfehérváron

Április végén újraindult a Pilóta szendvicskeksz gyártása a Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári gyárában. A hírt Székesfehérvár polgármestere is megosztotta közösségi oldalán.
2023.05.19. 13:44 |
Visszatér a kedvelt édesség - újraindult a Pilóta gyártása Székesfehérváron

A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében április végén újraindult az ikonikus kekszmárka, a klasszikus Pilóta szendvicskeksz gyártása.

A cég közleménye szerint az eredeti és változatlan receptúrával készülő Pilótát a mai naptól kezdi kiszállítani a Mondelez kiskereskedelmi partnereinek. Tervei szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz. Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta tripla kakaóst is újra élvezhetik a rajongók.

A Mondelez Hungária számára különösen fontos a magyar fogyasztók egyik legkedveltebb, ikonikus kekszmárkája, a Pilóta. Köszönetet mondunk minden hűséges fogyasztónknak a türelmükért és ragaszkodásukért. Ahogy ígértük: a Pilóta visszatért - közölte Grzegorz Lis, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. 

Tavaly októberben egyik napról a másikra tűnt el a keksz a boltokból.

A gyártó arra hivatkozott, hogy készlethiány lépett fel a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik túlnyomó többségét is érinti. Ez pedig nem oldódhat meg egy pillanat alatt, mivel azt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek és az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozza.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 3. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 4. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.