Visszatér a kedvelt édesség - újraindult a Pilóta gyártása Székesfehérváron

Április végén újraindult a Pilóta szendvicskeksz gyártása a Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári gyárában. A hírt Székesfehérvár polgármestere is megosztotta közösségi oldalán.
2023.05.19. 13:44 |
Visszatér a kedvelt édesség - újraindult a Pilóta gyártása Székesfehérváron

A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében április végén újraindult az ikonikus kekszmárka, a klasszikus Pilóta szendvicskeksz gyártása.

A cég közleménye szerint az eredeti és változatlan receptúrával készülő Pilótát a mai naptól kezdi kiszállítani a Mondelez kiskereskedelmi partnereinek. Tervei szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz. Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta tripla kakaóst is újra élvezhetik a rajongók.

A Mondelez Hungária számára különösen fontos a magyar fogyasztók egyik legkedveltebb, ikonikus kekszmárkája, a Pilóta. Köszönetet mondunk minden hűséges fogyasztónknak a türelmükért és ragaszkodásukért. Ahogy ígértük: a Pilóta visszatért - közölte Grzegorz Lis, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. 

Tavaly októberben egyik napról a másikra tűnt el a keksz a boltokból.

A gyártó arra hivatkozott, hogy készlethiány lépett fel a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik túlnyomó többségét is érinti. Ez pedig nem oldódhat meg egy pillanat alatt, mivel azt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek és az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozza.