Világsztárok Fehérváron - rúdugrással és kalapácsvetéssel kezdődött a Gyulai Memorial

Hétfőn délután kezdetét vette az idei Gyulai Memorial,  világ legjelesebb atlétika versenyei sorába tartozó viadal. Minden jegy elkelt, így a versenyhez illő volt a "körítés". A hivatalos megnyitó előtt már viaskodtak a rúdugrók és a kalapácsvetők.
2022.08.08. 16:59 |
Világsztárok Fehérváron - rúdugrással és kalapácsvetéssel kezdődött a Gyulai Memorial

A nyitányon a női kalapácsvetést az amerikai Brooke, a gerelyhajítást a kubai Yulenmis nyerte. A férfiak között a lengyel Nowicki hajította a legmesszebb a kalapácsot a magyar Halász Bence a második lett.

A megnyitó ünnepségen Deutsch Péter köszönte a szép éveket Székesfehérvárnak. Beszélt Gyulai István tehetségéről, vezetői nagyságáról. Ő volt az, akinek sokat köszönhet a magyar atlétika. Örült annak, hogy negyven magyar versenyző volt most is az év legnagyobb hazai versenyén.

A verseny élőben nézhető az M4 Sporton!

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet mondott a város nevében azért, hogy már kilenc éve a történelmi város rendezheti a versenyt, ami nagyon sok szép élményt adott már. Sajnos most elbúcsúzunk, Budapesten folytatják jövőre a Gyulai Memorialt, de a Bregyó-közben található remek atlétikai centrumban még sok szép viadalt láthat a székesfehérvári közönség.