Világátlag feletti mértékben nőtt a magyar turizmus - MUISZ közgyűlés Fehérváron

Székesfehérváron tartja 90. közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A megnyitón elhangzott, hogy az elmúlt három évben az európai és a világátlag feletti mértékben nőtt a turizmus Magyarországon. A fehérvári adatokat Lehrner Zsolt alpolgármester ismertette a turisztikai szakemberekkel.
2020.01.28. 16:22 |

Áttörtést jelentett Fehérvár turizmusában a Szent István Emlékév

A szakmai konferencián Székesfehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt a város átalakuló turizmusáról is beszélt, amelynek érzékeltetésére elmondta, hogy 2009 és 2018 között a vendégéjszakák száma 132%-al, a vendégszám pedig 174%-al emelkedett. Szólt arról is, hogy egy 1600 fő által kitöltött kérdőív adatai szerint 5-ös skálán 4,7 pontot ért el a vendégelégedettségi mutató a városban, a szobakapacitás kihasználtsága pedig csaknem 64% volt 2018-ban. Kiemelte, hogy a város életében áttörést és mérföldkövet jelentett a 2013-as Szent István Emlékév, amelyet a turisztikai programok folyamatos fejlesztése és sikeressége követett.

Közel 1000 turisztikai fejlesztés zajlik Magyarországon

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese a közgyűlésen kiemelte, hogy 2030-ra 50 milliós vendégéjszaka számot tűzött ki célul a nemzeti turizmusfejlesztési stratégia. További cél, hogy minél több látogatóval ismertessék meg Magyarország értékeit. Szólt arról is, hogy a turizmus növekedésének mértéke, ha csak az elmúlt 3 évet vesszük, minden évben az európai és a világátlag felett volt Magyarországon, így a növekedési ütemre nem lehet panasz. Könnyid László elmondta, hogy a jövő héten derülnek ki a KSH decemberi vendégéjszaka számai, de már most óvatos optimizmussal el lehet mondani, hogy nagyon erős volt az év utolsó hónapja és rekordév körvonalazódik. Hozzátette, hogy soha ennyi turista nem járt az országban és jelenleg is közel 1000 turisztikai fejlesztés zajlik Magyarországon hazai és uniós forrásokból.

Molnár Judit elnök a jubileumi közgyűlésen elmondta, hogy a MUISZ küldetése, hogy szolgáltató érdekvédelmi szervezetként szolgálja a turizmus ügyét. Kiemelte, hogy tevékenységük három pilléren nyugszik: az első a lobbitevékenység és érdekvédelem, a második olyan szakmai utak, képzések, tanulmányutak szervezése, amellyel hozzájárulhatnak tagjaik üzleti sikereihez és a harmadik, a kommunikáció a nagyközönséggel és a tagsággal.

Giro Hungary 2020 - világszenzáció Székesfehérváron

A közgyűlésen részt vett Dr. Princzinger Péter, az MTSZA elnöke is, aki Giro Hungary 2020 címmel tartott előadást. Mint ismert, 2020. május 11-én Fehérvárról rajtol a Giro D’Italia 3. etapja. A Giro hatalmas médiaprodukció is egyben, mintegy 800 millió ember követi a versenyt világszerte.

Gazdaság

 1. HR Fest Székesfehérvár - középpontban a digitális kultúra

  2020-ban országos turnéra indult a HR Fest, hogy Budapest, Debrecen és Győr mellett Székesfehérváron is megpezsegtesse a HR szakmát, valamint inspiráló keretet biztosítson az országos és régiós HR – és cégvezetők találkozásának. A fehérvári rendezvény középpontjában a digitalizáció állt, amelynek hatásai alapjaiban változtatják meg a HR szakmát.

  2020.02.13.
 2. Az Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének eredményeit és terveit ismertették

  Évindító sajtótájékoztatón számolt be Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke a kamara tavalyi eredményeiről és idei tervekről pénteken. Az eseményen szó esett az őstermelői igazolványokról, a Fejér Termék-pályázatról és a gazdatársadalomban szükséges generációváltásról is.

  2020.02.07.
 3. Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé

  A turizmus.com gondozásában megjelent TOP 50-es kiadványban Székesfehérvár is helyet kapott, mint a tavalyi év alapján a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város egyike. Egy város számára mindig nagy elismerés és büszkeség valamiben a legjobbak között szerepelni. Most sincs ez másképp, amikor Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé a turizmus.com tavalyi évi eredmények alapján közzétett értékelése szerint. 

  2020.02.05.
 4. Milyen társadalmi és gazdasági hatásai lesznek a robotizációnak?

  Alba köszöntötte a Hiemer-házban az ipar 4.0 gazdasági és várható társadalmi hatásai Székesfehérváron című műhelykonferencia résztvevőit. A Prosperis Alba Kutatóközpont megbízásából a 18 év fölötti fehérváriak körében végeztek reprezentatív adatfelvételt és tíz fehérvári nagyvállalat vezetőjével készült interjúkkal gyűjtötték össze az Ipar 4.0-val kapcsolatos jövőbeli elképzeléseket.

  2020.02.04.
 1. Világátlag feletti mértékben nőtt a magyar turizmus - MUISZ közgyűlés Fehérváron

  Székesfehérváron tartja 90. közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A megnyitón elhangzott, hogy az elmúlt három évben az európai és a világátlag feletti mértékben nőtt a turizmus Magyarországon. A fehérvári adatokat Lehrner Zsolt alpolgármester ismertette a turisztikai szakemberekkel.

  2020.01.28.
 2. Megbízhatóság - ismét Bisnode AAA tanúsítványt kapott a fehérvári Videoton Holding

  Idén is megkapta a Videoton Holding ZRt. a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványt, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. A tanúsítvány azt jelzi, hogy a VIDEOTON-nal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

  2020.01.27.
 3. Cégalapítás, székhelyszolgáltatással

  Egyre keresettebb szolgáltatás a székhelyszolgáltatás. A Logosz Cégcsoport egyik szolgáltatáskörébe is beletartozik a székhelyszolgáltatás, de más szolgáltatásokat is felkínálnak az ügyfeleik számára, úgy, mint cégalapítás, cégmódosítás, cég adás-vétel és bélyegzőkészítés. Magyarországon már 19 irodában működnek. 

  2020.01.25.
 4. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek