Világátlag feletti mértékben nőtt a magyar turizmus - MUISZ közgyűlés Fehérváron

Székesfehérváron tartja 90. közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A megnyitón elhangzott, hogy az elmúlt három évben az európai és a világátlag feletti mértékben nőtt a turizmus Magyarországon. A fehérvári adatokat Lehrner Zsolt alpolgármester ismertette a turisztikai szakemberekkel.
2020.01.28. 16:22 |

Áttörtést jelentett Fehérvár turizmusában a Szent István Emlékév

A szakmai konferencián Székesfehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt a város átalakuló turizmusáról is beszélt, amelynek érzékeltetésére elmondta, hogy 2009 és 2018 között a vendégéjszakák száma 132%-al, a vendégszám pedig 174%-al emelkedett. Szólt arról is, hogy egy 1600 fő által kitöltött kérdőív adatai szerint 5-ös skálán 4,7 pontot ért el a vendégelégedettségi mutató a városban, a szobakapacitás kihasználtsága pedig csaknem 64% volt 2018-ban. Kiemelte, hogy a város életében áttörést és mérföldkövet jelentett a 2013-as Szent István Emlékév, amelyet a turisztikai programok folyamatos fejlesztése és sikeressége követett.

Közel 1000 turisztikai fejlesztés zajlik Magyarországon

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese a közgyűlésen kiemelte, hogy 2030-ra 50 milliós vendégéjszaka számot tűzött ki célul a nemzeti turizmusfejlesztési stratégia. További cél, hogy minél több látogatóval ismertessék meg Magyarország értékeit. Szólt arról is, hogy a turizmus növekedésének mértéke, ha csak az elmúlt 3 évet vesszük, minden évben az európai és a világátlag felett volt Magyarországon, így a növekedési ütemre nem lehet panasz. Könnyid László elmondta, hogy a jövő héten derülnek ki a KSH decemberi vendégéjszaka számai, de már most óvatos optimizmussal el lehet mondani, hogy nagyon erős volt az év utolsó hónapja és rekordév körvonalazódik. Hozzátette, hogy soha ennyi turista nem járt az országban és jelenleg is közel 1000 turisztikai fejlesztés zajlik Magyarországon hazai és uniós forrásokból.

Molnár Judit elnök a jubileumi közgyűlésen elmondta, hogy a MUISZ küldetése, hogy szolgáltató érdekvédelmi szervezetként szolgálja a turizmus ügyét. Kiemelte, hogy tevékenységük három pilléren nyugszik: az első a lobbitevékenység és érdekvédelem, a második olyan szakmai utak, képzések, tanulmányutak szervezése, amellyel hozzájárulhatnak tagjaik üzleti sikereihez és a harmadik, a kommunikáció a nagyközönséggel és a tagsággal.

Giro Hungary 2020 - világszenzáció Székesfehérváron

A közgyűlésen részt vett Dr. Princzinger Péter, az MTSZA elnöke is, aki Giro Hungary 2020 címmel tartott előadást. Mint ismert, 2020. május 11-én Fehérvárról rajtol a Giro D’Italia 3. etapja. A Giro hatalmas médiaprodukció is egyben, mintegy 800 millió ember követi a versenyt világszerte.

Gazdaság

 1. Mi a helyzet a fehérvári ingatlanpiacon a Covid után?

  Két fehérvári ingatlanost Czigola Emilt és Horányi Balázst, illetve az Ingatlannet.hu oldal szakértőjét kérdeztük arról, hogy milyen hatással volt a koronavírus miatti veszélyhelyzet a fehérvári ingatlanpiacra. A panelek terén telítődik a piac és megfontoltabbak a vásárlók, a családi házak piacán pedig fellendülés tapasztalható.

  2020.06.30.
 2. Székesfehérváron is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

  A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Székesfehérváron is és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

  2020.06.30.
 3. Fenntarthatósági akció és játék indul a Jancsárkertben

  A tisztább, hulladékmentes piacozásért hirdetett akciót a KDRIÜ és a Ki? Ti & Mi civil szervezet: a kampányban nemcsak információkat szerezhetünk a fenntartható életmódról, hanem pontokért is játszhatunk, ha vászontáskába vagy kosárba vásárolunk a műanyag zacskók helyett.

  2020.06.25.
 4. A kkv-k támogatására létrejött Városi Tőkealapról tájékoztatták az érdeklődőket

  A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán, a Városháza Dísztermében. A résztvevők választ kaphattak arra is, hogy mit érdemes tudni a tőkebefektetésről?

  2020.06.24.
 1. Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

  Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a NAV-nál kell intézni.  Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV részére a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: tevékenység megkezdése, adatváltozás bejelentése, szünetelés, illetve szünetelés utáni folytatás és a tevékenység megszüntetése.

  2020.06.22.
 2. Közel félmillióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe

  Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság. Július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

  2020.06.19.
 3. Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal. A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

  2020.06.19.
 4. Bemutatkozott a Fejérvíz Zrt. új vezérigazgatója - fiatal szakember irányítja a céget

  A Székesfehérvári Önkormányzat többségi tulajdonában álló Fejérvíz Zrt új vezérigazgatóját mutatta be szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Laczi Péter korábban már 11 éven keresztül dolgozott a Fejérvíznél, a cég irányítását május végén vette át a harminc év után nyugdíjba vonult Kis Istvántól.

  2020.06.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2