Világ Gyalogló Nap lesz Székesfehérváron is október 12-én és 13-án

Október 12-én szombaton indulnak a Világ Gyalogló Nap székesfehérvári programjai. Szombaton 10 órától a Sóstón nordic walking várja a résztvevőket, a Királykút Emlékháztól 10 órától gyalogtúra indul A Szabadművelődés Házáig, míg a Halesz parkban - szintén 10 órától - gyaloglás lesz a park területén.
2019.10.09. 12:17 |
A programok folytatódnak október 13-án vasárnap is, 10 órától az Aranybulla emlékműtől a Bánya tó érintésével a Milleniumi emlékműig szerveznek gyalogtúrát és nordic walking túrát, de lesz gyalogtúra 10 órától a Palotavárosi horgásztavak körül is, az érdeklődőket az István Király Általános Iskola bejáratához várják.

Október 12-én a Világ Gyalogló Nap sóstói programján megemlékeznek Gáspár Attila természetvédőről is, aki a Sóstó tanösvény atyja, oltalmazója volt. Az érdeklődők október 12-én szombaton 10 órakor a Szárcsa utcai bejárat előtt a padoknál találkozhatnak és a madárles megmászása után átsétálnak a gáton az Erdei iskolához, majd a Dalaház érintésével a Zöld tanyát veszik célba. Az ebéd elfogyasztása után a Belső-tó felé veszik az irányt, a lő domboknál megtekintik a madárlest. A túra hossza kb. 5 km. A programra Csog Imre túravezetőnél lehet bejelentkezni a 06-30-578-92-65-as telefonszámon.

Nevezni díjtalanul lehet a felsorolt helyszíneken, a rendezvények napján 09.40- 09.50 között. Korra és nemre való tekintet nélkül minden érdeklődő személy a saját felelősségére vehet részt a rendezvényen, időjárásnak megfelelő öltözetben. További információkat a programokról Magony Tamástól lehet kérni a sportiroda@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen, vagy a 06 / 22 / 537-247 és a 06/70/ 6699-032-os telefonszámon.

Sport

 1. Tavaszi rajzpályázat az Alba Fehérvár csapataival

  Újra rajzpályázatot hirdet a 6-14 éves korosztály számára az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabdacsapata. A tavaszi kreatív versenyen az indulók a „Kedvenc kosárlabdázóm”, a „Kedvenc kézilabdázóm”, „A legemlékezetesebb kézilabdás élményem”, a „Mit teszek azért, hogy egészséges legyek?” és a „Leendő csarnokunk – ahogy én látom” témák közül választhatnak. Az alkotásokat április 6-ig várják a szervezők.

  2020.02.18.
 2. „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” - Lélekmozgató sportnapok Fehérváron

  A magyar parasport napja, február 22-e alkalmából egyhetes eseménysorozatot hirdetett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Székesfehérvár több oktatási intézménye is csatlakozott az érzékenyítő programhoz. Csörgőlabda, ülőröplabda, floorball bemutató, parasportnap is szerepel a sportolási lehetőségek között. A hetet pénteken egy mindenki számára nyitott, mozgalmas délután zárja.

  2020.02.18.
 3. Asztalitenisz - Honvéd Szondi győzelem a Tata ellen

  A tavaszi szezonban először lépett hazai környezetben pályára a Honvéd Szondi asztalitenisz NB I.-es és NB II-es csapata. Az első osztályú fehérváriakhoz az a Tata látogatott, akikkel a legjobb eredmény eddig a döntetlen volt. Még nem sikerült megverniük a Szondinak a Tata csapatát - észen mostanáig. 

  2020.02.18.
 4. Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó - Vidi-Újpest meccs lesz szerdán

  Február 19-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a MOL Fehérvár FC-Újpest FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzésre a 2019-20-as éves, valamint a 2020-as tavaszi bérletek érvényesek, a jegyvásárlás részleteiről itt tájékozódhat.

  2020.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak