Világ Gyalogló Nap lesz Székesfehérváron is október 12-én és 13-án

Október 12-én szombaton indulnak a Világ Gyalogló Nap székesfehérvári programjai. Szombaton 10 órától a Sóstón nordic walking várja a résztvevőket, a Királykút Emlékháztól 10 órától gyalogtúra indul A Szabadművelődés Házáig, míg a Halesz parkban - szintén 10 órától - gyaloglás lesz a park területén.
2019.10.09. 12:17 |
A programok folytatódnak október 13-án vasárnap is, 10 órától az Aranybulla emlékműtől a Bánya tó érintésével a Milleniumi emlékműig szerveznek gyalogtúrát és nordic walking túrát, de lesz gyalogtúra 10 órától a Palotavárosi horgásztavak körül is, az érdeklődőket az István Király Általános Iskola bejáratához várják.

Október 12-én a Világ Gyalogló Nap sóstói programján megemlékeznek Gáspár Attila természetvédőről is, aki a Sóstó tanösvény atyja, oltalmazója volt. Az érdeklődők október 12-én szombaton 10 órakor a Szárcsa utcai bejárat előtt a padoknál találkozhatnak és a madárles megmászása után átsétálnak a gáton az Erdei iskolához, majd a Dalaház érintésével a Zöld tanyát veszik célba. Az ebéd elfogyasztása után a Belső-tó felé veszik az irányt, a lő domboknál megtekintik a madárlest. A túra hossza kb. 5 km. A programra Csog Imre túravezetőnél lehet bejelentkezni a 06-30-578-92-65-as telefonszámon.

Nevezni díjtalanul lehet a felsorolt helyszíneken, a rendezvények napján 09.40- 09.50 között. Korra és nemre való tekintet nélkül minden érdeklődő személy a saját felelősségére vehet részt a rendezvényen, időjárásnak megfelelő öltözetben. További információkat a programokról Magony Tamástól lehet kérni a sportiroda@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen, vagy a 06 / 22 / 537-247 és a 06/70/ 6699-032-os telefonszámon.

Sport

 1. Remek meccseken győztek a MÁV röpisei a női és férfi élvonalban is

  Megnyerte első bajnokiját a MÁV Előre-BERICAP a női NB I Liga alapszakaszban. A 3:1-re végződött mérkőzésen a Gödöllői RC volt az ellenfél. A férfiak drámai csatában, döntő játszmában fordítva verték a DEAC-ot, vagyis a MÁV mindkét csapata győzelemmel kezdte a szezont.

  2019.10.14.
 2. Tizenkilenc másodperc után vezetést szerzett, végül kikapott a Hydro Fehérvár AV 19

  Nem tudta megszakítani rossz szériáját a Bolzano ellen a Volán, amely első kapuralövéséből megszerezte a vezetést. Igaz emberhátrányok tömkelegében kellett helytállnia. A záróharmadban a hosszabbításért küzdött Hannu Jarvenpaa együttese, amely végül 4-3-ra kikapott. Sorozatban hatodik meccséükön maradtak pont nélkül Kógerék.

  2019.10.13.
 3. Serbán Henrik kiütéssel diadalmaskodott a salgótarjáni Felix Promotion profi box gálán

  Technikai KO-val zárta le második profi - eredetileg négy menetesre kiírt - megmérettetését Serbán Henrik (2-0, 1 TKO), aki a Felix Promotion International szombati, salgótarjáni profi box gáláján diadalmaskodott idő előtt a szlovák Henrich Herak felett. 

  2019.10.13.
 4. Rengeteg büntetővel győzött a Pécs az Alba Fehérvár ellen

  A kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában elszenvedte első verségét az Alba Fehérvár. Pécsen végig szoros meccsen, az ellenfélnél jobban dobva és több lepattanót szedve is kikaptak a fehérváriak, akik ellen negyvenháromszor dobhatott büntetőt a PVSK.

  2019.10.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak