Szállt a labda a Túrózsáki sportpályán – 10. alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát

Idén hat általános iskola csapata mérte össze ügyességét és gyorsaságát a X. Aszalvölgyi Focikupán, amelyet szombaton rendeztek meg a Túrózsáki úti műfüves sportpályán. A mérkőzések mellett a családokat egészségmegőrző előadások és különböző sportolási lehetőségek is várták.
2022.10.08. 15:06 |
Szállt a labda a Túrózsáki sportpályán – 10. alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát

A Felsővárosi, a Hétvezér, a Kossuth Lajos, a Széna téri, a Vasvári Pál és a Zentai úti Általános Iskola 4. évfolyamos tanulóiból álló csapatok mérkőztek meg szombaton a Túrózsáki úti műfüves pályán.

Vidám gyerekek, sok mosoly és napsütés várta szombaton azokat, akik ellátogattak a tizedik alkalommal megrendezett Aszalvölgyi Focikupára. Az iskolások sportversenyén kívül számos programmal várták a családokat, akik megismerkedhetnek a Nordic Walkinggal, de volt petanque bemutató, illetve Rusznák Renivel közös edzés is a szabadidőpark sporteszközeinek segítségével. A délelőtt folyamán környezeti tanácsadást, ökológiai lábnyom számítást és ökojátékokat is szerveztek, de a Mentaház Egészségközpont jóvoltából egészségügyi szűrésen, általános állapotfelmérésen, valamint életmód-tanácsadáson is részt vehetett bárki.

A megnyitón Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszönetet mondott a testnevelő tanároknak, hogy felkészítették a gyerekeket a X. Aszalvölgyi Focikupára, kiemelve, hogy ez a megmérettetés jó lehetőséget jelent mindenki számára, hogy friss levegőn sportoljon egyet. Deák Lajosné szólt arról is, hogy a szervezők sok érdekes programmal készültek, ami színesítheti a napot.

Köszöntötte a résztvevőket Östör Annamária önkormányzati képviselő is, aki hangsúlyozta, hogy büszke a Túrózsáki úti szabadidőparkra és arra is, hogy sok iskola jött el a megmérettetésre. A képviselő azt kívánta a családoknak, hogy az egész nap folyamán érezzék jól magukat a szombati sportnapon.

A focikupa lebonyolítását Schütz Tamás, a Kossuth Lajos Általános Iskola testnevelő tanára ismertette: A és B csoportban 3-3 csapat játszott egymással körmérkőzést, majd helyosztó mérkőzéseken a a két harmadik helyezett csapat játszott az ötödik helyért, a két második a harmadik helyért, a két csoportgyőztes pedig az első helyért.

Szombaton több szervezet is kitelepült a Túrózsáki úti szabadidőparkba, köztük a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Mentaház Egészségközpont, az Arany EGYMI, a Honvéd Szondi György Sportegyesület és a Family TREE Triatlon és Szabadidős Sportegyesület is.

A X. Aszalvölgyi Focikupa végeredménye:

1. Széna Téri Általános Iskola
2. Hétvezér Általános Iskola
3. Zentai Úti Általános Iskola
4. Kossuth Lajos Általános Iskola
5. Felsővárosi Általános Iskola
6. Vasvári Általános Iskola

A focikupa minden résztvevője emléklapot kapott.