Vereséggel mutatkozott be a HFL-ben a Fehérvár Enthroners

Szombaton délután a 2018-as FEZEN HFL bajnoki rajtján a Fehérvár Enthroners hazai pályán fogadta a hazai rekordbajnok Budapest Wolves együttesét. A fehérvári csapat történetének első HFL mérkőzésén a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek 35-7-es győzelmet értek el a First Fielden. Legközelebb a Nyíregyháza Tigers ellen javíthat két hét múlva a HFL-ben az Enthroners.
2018.03.24. 19:04 |

Képek: Márkus Péter

Szombaton elérkezett a nap, melyre már évek óta vártak a székesfehérvári amerikai futball szerelmesei: a Fehérvár Enthroners hazai pályán fogadta a Budapest Wolves együttesét a HFL rajtján. A történelmi mérkőzésen ezúttal is népes számú hazai közönség buzdította a Koronázókat a First Fielden, hogy győztesen kezdjék a bajnokságot.

Az első találkozó igazi értékmérő volt a fehérvári alakulatnak, hiszen a magyarországi amerikai futball legeredményesebb csapata, az ötszörös bajnok, háromszoros ezüstérmes Budapest Wolves érkezett a First Fieldre.

A találkozó első negyedében az első támadást a hazai alakulat vezethette, ám ebből nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani Pál Tibor Kornél alakulata. Ezt követően az új szezon első pontjait a farkasok szerezték meg: Bencsics Márk pontos passza után Gecser Máté ért el touch down-t, majd a jutalomrúgás után 7-0-ra vezettek a vendégek. A bekapott pont megfogta Erős Márkékat, ugyanis támadásban és védekezésben sem tudták felvenni a versenyt a fővárosiakkal. Hamar jött is az első hazai időkérés, ezt követően azonban rögtön újabb TD-t ért el a Wolves. Ez azt is jelentette, hogy már 14-0 állt az eredményjelzőn, s így is zárult az első negyed.

A hátrány mellett a második negyedben az is tovább nehezítette a hazaiak dolgát, hogy két kulcsemberét is elveszítette a szombati találkozóra az Enthroners. Védekezésben ellenben rendezni tudta sorait a fehérvári együttes, ám támadásban továbbra sem jutott előrébb az offense. Nem sokkal a nagyszünet előtt egy visszahordásból újabb touch down-t szereztek a vendégek, akik tetemesnek mondható 20-0-s előnyre tettek szert.

Fordulást követően megpróbált visszakapaszkodni a meccsbe az Enthroners, a Budapest Wolves azonban remekül tördelte a játékot. A harmadik negyedben egyik csapatnak sem sikerült a pontszerzés, az idő azonban mindenképpen a farkasoknak dolgozott. Az utolsó negyedben a becsületéért küzdöttek a Koronázók, akik mindent bevetettek, de ezen a napon semmi sem jött össze. A találkozó bő öt perccel a lefújás előtt dőlt el végleg, amikor 28-0-ra növelte előnyét a Budapest Wolves. Ezt követően a hazai publikum örömére Szakácsi Ákos az Enthroners első touch downját érte el. A nagyobb rutinnal rendelkező vendégek végül magabiztos 35-7-es győzelmet szereztek. A HFL-ben való debütálás tehát vereséggel ért véget a Fehérvár Enthronersnek, amely legközelebb április 7-én (szombaton) a Nyíregyháza Tigers ellen javíthat.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak