Vereséggel mutatkozott be a FEHA 19 a jégkorong Erste Ligában

A Fehérvár Hockey Akadémia19 felnőtt együttese is megkezdte a jégkorong Erste Liga 2022/2023-as kiírását. Az első ellenfél a DVTK Jegesmedvék volt. A miskolciak csapata lényegesen erősebb, nem véletlenül a bajnokság egyik meghatározója. A papírforma érvényesült, nyertek a borsodiak.
2022.09.19. 13:30 |
Vereséggel mutatkozott be a FEHA 19 a jégkorong Erste Ligában

DVTK Jegesmedvék-FEHA19 6-1 (3-1, 2-0, 1-0)

A FEHA19 felnőtt csapata az alábbi összeállításban vágott neki a DVTK elleni találkozónak: Tóth B. – Mingazov, Reiter, Cizas, Rétfalvi, Trastasenkovs – Csollák, Kóger, Ambrus, Fekete, Keceli-Mészáros – Dolinar, Salamon, Mayer, Nagy, Farkas L. – Farkas I, Szabó P., Alapi, Dézsi, Németh.

A találkozó előtt Galanisz Nikandroszt köszöntötte a hazai klub, a visszavonuló játékos a csapat szakmai stábjába folytatja tovább. Lüktető volt a játék, majd Vast találta meg egy korong teljesen üresen a harmadban, a rutinos támadó kihasználta a ziccert, 1-0. Alig több mint egy perccel később ismét zavar támadt a fehérvári védelemben, ezt Kuleshov használta ki, 2-0. Az első emberelőnyét kihasználta a FEHA19, Reiter készítette le Mingazovnak, aki bődületes nagy gólt lőtt a hosszú felsőbe távolról, 2-1. Gyorsan jött a hazaiak válasza, Razumniak volt eredményes, 3-1.

A középső játékrészben a hazai emberelőnyből Kiss Roland talált a kapuba, 4-1. Később Reiter és Tóth kezelt rosszul egy szituációt, a pakk pedig a kapuba kötött ki, 5-1. Nyolc perccel a harmad vége előtt három az egyben lódultak meg a fehérváriak, de Mayer kihagyta a helyzetet. 

Az utolsó húsz percben öt perc elteltével a DVTK tovább növelte előnyét, Kuleshov volt eredményes közelről, 6-1. A folytatásban sem termett sok babér a fehérvári fiataloknak, bár becsülettel mentek előre a kék-fehérek, újabb gólt azonban nem sikerült szerezniük.

Anatoli Bogdanov: "Tetszett az az energiaszint, amivel beleálltunk a mérkőzésbe. Aztán kaptunk két gyors gólt, de egy emberelőnyből betaláltunk. Aztán 3-1 lett az állás, de tovább harcoltunk, volt pár gólszerzési lehetőségünk, ezek kihasználásával talán máshogy alakult volna a találkozó. A második harmadban az emberhátrányok elvitték az energiánkat. Tanulási folyamatban tartunk, vannak srácok, akiknek ez volt az első meccse ezen a szinten. Sok mindenen kell még dolgoznunk, elkövettünk néhány hibát, de elégedett vagyok az energiával, amit ma a csapat beletett."

Fotó: DVTK Jegesmedvék