Véradás lesz a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban október 6-án

Harmadik alkalommal lesz Civil Véradás a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban, Székesfehérváron. A biztonságos véradás érdekében arra kérik a jelentkezőket, hogy előzetesen regisztráljanak az október 6-i alkalomra. 
2020.09.23. 13:04 |

A részletekről szerdán sajtótájékoztatón számolt be Szontaghné Kovács Erika, a Fehérvári Civil Központ munkatársa, Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka és Szücsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója.

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére harmadik alkalommal kerül sor a Civil Véradás elnevezésű országos programra. Az esemény megszervezésében részt vesz a megyékben, illetve a fővárosban működő, összesen húsz Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat központi és területi dolgozói, valamint az iroda munkatársai.

„Civil Véradó Napokról beszélhetünk, hiszen október 5-9. között valamennyi megyeszékhelyen és a fővárosban is megszervezik a Civil Véradást" – emelte ki Szontaghné Kovács Erika, a Fehérvári Civil Központ munkatársa, aki hozzátette: „Fejér megyében az Echo Innovációs Műhely október 6-án 14-17 óráig rendezi meg harmadjára a Civil Véradást a Fehérvári Civil Központban és nagy örömmel tölt el minket, hogy Östör Annamária, egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka törekvéseinkben mellénk állt.”

A koronavírus járvány második hullámának közeledtével ismét igen fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása. Fontos tudni, hogy a véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az OVSZ megelőző intézkedéseket vezetett be, amelyek garantálják a biztonságos véradást.

Ennek érdekében regisztrálják a véradásra jelentkezőket, mely regisztrációt a cic@echomail.hu e-mail címen, vagy a 06303562610-es telefonszámon tehetnek meg a jelentkezők az október 6-i alkalomra.

Östör Annamária, tanácsnok hangsúlyozta: „A székesfehérvári egészségnapokon vezettük be először a regisztrációt és azt kell mondjam, hogy bevált a módszer. Arra kérek mindenkit, hogy jöjjenek el minél többen a véradásra, mert a vér az egyetlen olyan dolog, amit a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet mesterségesen előállítani.”

Szücsné Szigeti Hedvig hozzátette: „A véradás során szigorúan be kell tartani a 1,5 méteres távolságot az emberek között. A jelentkezők testhőmérsékletét megmérik a kollégák, és mindenki saját tollat kap a papírok kitöltéséhez. Csak olyan emberek jelentkezését várják, akik 18-65 évesek, minimum 50 kg testsúlyúak, egészségesnek érzik magukat, és 14 napnál régebben nem jártak külföldön, valamint, nem álltak kapcsolatban fertőzött emberrel. A véradás előtt mindenki bőségesen egyen, illetve fogyasszon sok folyadékot.”

Közélet

 1. Katonai tiszteletadás mellett emlékezett a város és a megye az Ötvenhatosok terén

  A forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve az Ötvenhatosok terén közös, csendes megemlékezést tartott pénteken Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat. A részvevők katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták a fehérvári sortűzben elhunyt fiatalok emlékművét.

  2020.10.23.
 2. A városban is fertőtlenít oktatási intézményt a Magyar Honvédség az őszi szünet alatt

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Magyar Honvédség katonái is részt vesznek az oktatási és nevelési intézmények fertőtlenítésében az őszi szünetben. A honvédség egyetlen vegyivédelmi zászlóalja, a székesfehérvári telephelyű MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő csoportja összesen 33 intézményben dolgozik majd az október 22. és november 1. közötti időszakban.

  2020.10.22.
 3. Ökumenikus megemlékezés Fehérváron - az 1956-os forradalom áldozataiért imádkoztak

  A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében, Spányi Antal megyés püspök meghívására, csütörtökön délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt, a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői valamint számos megemlékező imádkozott együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért.

  2020.10.22.
 4. Csendes megemlékezések a forradalom és szabadságharc áldozatairól

  Koszorúzással és imádságos megemlékezéssel tisztelegtek csütörtökön az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt Székesfehérváron. A városi és a megyei önkormányzatok vezetői, társadalmi és civil szervezetek, valamint az oktatási intézmények képviselői emlékeztek.

  2020.10.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1