Velencén táborozik a Székesfehérvári Diáktanács

Velencén, az ijúsági táborban tartja évadnyitó összejövetelét a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése. A táborba szombaton délután Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott.
2018.09.08. 19:36 |

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart a Székesfehérvári Diáktanács hatodik évadnyitó tábora Velencén. Azokat a megválasztott, szavazati joggal rendelkező tanácstagok és helyetteseik "táboroznak" akik a 2018/2019-es tanévben ellátják a városi oktatási intézményeiben tanuló diákok képviseletét. Ott voltak azok az általános iskolájukból már elballagott diáktanácstagok is, akik bár nem delegáltak, így szavazati joggal nem rendelkeznek, de munkájukat a középiskolában is szeretnék folytatni a programok szervezése során.

A fiatalokat nagyon gazdag programokkal várták, szerveztek számukra többek között kulturális és sportprogramokat, a fogyatékkal élők iránti érzékenyítő programot, beszámolót a Diáktanács tavalyi munkájáról, prevenciós vetélkedőt, közös tánctanulást és csapatépítő játékokat.

Több mint hatvanan jöttünk el, mindenki jól érzi magát, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A tábor minden évben hatalmas élmény és tapasztalataim szerint egyre jobban fejlődik. Az első nap általában az ismerkedésről szól, a második napon tudunk a szakmai témákkal foglalkozni. Megbeszéljük az előző év programjait, a jövő feladatait, közben nagyon sok véleményt meghallgatunk. Például diákbál és sportnap biztosan ebben a tanévben is lesz.” – mondta Magyaródi Anett, a Diáktanács alelnöke, hunyadis diák, aki már harmadszor érkezett a táborba. 

A Diáktanács szerepe nagyon fontos Székesfehérváron, hiszen a diákság érdekeit fogja össze és képviseli. Sikerült elérnünk, hogy egy folyamatosan megújuló közösség legyen, ahonnan ötleteket, javaslatokat kapunk. Ennek egy része a velencei csapatépítés is. A fiatalokra kemény munka vár a továbbiakban, de remélem, hogy ezt élvezettel és szeretettel fogják csinálni.” - hangsúlyozta látogatásakor Székesfehérvár polgármestere, majd hozzátette, egyre több kezdeményezés jön létre kifejezetten a fiatalok ötletei, javaslatai alapján. Ezekhez a fiatalos diákváros, Székesfehérvár szívesen ad támogatást.

Közélet

 1. Az igazságra törekedj - ökumenikus imahét kezdődik Székesfehérváron

  Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – ezzel a mózesi jelmondattal rendezik meg január 20-a és január 27-e között az Ökumenikus imahetet Székesfehérváron. Az istentiszteletek minden nap este hatkor kezdődnek. 

  2019.01.17.
 2. Külföldi ösztöndíj lehetőség tehetséges Székesfehérvári diákoknak

  A Trendhim Scolarship ösztöndíjjal olyan hallgatókat támogatnak, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik ezeken a területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

  2019.01.16.
 3. Látogatási tilalom lesz péntektől Fejér megye kórházaiban

  A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az intézkedésre azért van szükség, mert a megbetegedési arányjelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

  2019.01.16.
 4. Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot?

  Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A városvezető szerdán közzétett bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra a jelenségre – az „elszabadult” beruházási költségekre –, amely minden közpénzzel gazdálkodó szervezet számára nehézséget okoz a fejlesztések megvalósításában.

  2019.01.16.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek