Velencén táborozik a Székesfehérvári Diáktanács

Velencén, az ijúsági táborban tartja évadnyitó összejövetelét a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése. A táborba szombaton délután Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott.
2018.09.08. 19:36 |

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart a Székesfehérvári Diáktanács hatodik évadnyitó tábora Velencén. Azokat a megválasztott, szavazati joggal rendelkező tanácstagok és helyetteseik "táboroznak" akik a 2018/2019-es tanévben ellátják a városi oktatási intézményeiben tanuló diákok képviseletét. Ott voltak azok az általános iskolájukból már elballagott diáktanácstagok is, akik bár nem delegáltak, így szavazati joggal nem rendelkeznek, de munkájukat a középiskolában is szeretnék folytatni a programok szervezése során.

A fiatalokat nagyon gazdag programokkal várták, szerveztek számukra többek között kulturális és sportprogramokat, a fogyatékkal élők iránti érzékenyítő programot, beszámolót a Diáktanács tavalyi munkájáról, prevenciós vetélkedőt, közös tánctanulást és csapatépítő játékokat.

Több mint hatvanan jöttünk el, mindenki jól érzi magát, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A tábor minden évben hatalmas élmény és tapasztalataim szerint egyre jobban fejlődik. Az első nap általában az ismerkedésről szól, a második napon tudunk a szakmai témákkal foglalkozni. Megbeszéljük az előző év programjait, a jövő feladatait, közben nagyon sok véleményt meghallgatunk. Például diákbál és sportnap biztosan ebben a tanévben is lesz.” – mondta Magyaródi Anett, a Diáktanács alelnöke, hunyadis diák, aki már harmadszor érkezett a táborba. 

A Diáktanács szerepe nagyon fontos Székesfehérváron, hiszen a diákság érdekeit fogja össze és képviseli. Sikerült elérnünk, hogy egy folyamatosan megújuló közösség legyen, ahonnan ötleteket, javaslatokat kapunk. Ennek egy része a velencei csapatépítés is. A fiatalokra kemény munka vár a továbbiakban, de remélem, hogy ezt élvezettel és szeretettel fogják csinálni.” - hangsúlyozta látogatásakor Székesfehérvár polgármestere, majd hozzátette, egyre több kezdeményezés jön létre kifejezetten a fiatalok ötletei, javaslatai alapján. Ezekhez a fiatalos diákváros, Székesfehérvár szívesen ad támogatást.

Közélet

 1. Elfogadás-díjakat adtak át Fehérváron a Nevelőszülők Napja alkalmából

  A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok második napja a nevelőszülőknek adott tisztelet és megbecsülés jegyében telt Székesfehérváron, a Tüzér utcai Gyermekvédelmi Központban, ahol kedden három, szolgálatát hosszú ideje végző nevelőszülő, Nagypéterné Sipos Magdolna, Várhegyiné Békési Gyöngyi és Nagy Imréné kaptak Elfogadás-díjat. A díjátadás ünnepélyes pillanatait követően a résztvevők a nevelőszülők mindennapjairól hallhattak előadást.

  2018.11.20.
 2. Ma délután mutatják be a Városházán a Településképi Arculati Kézikönyvet

  A Városházán kedden, november 20-án mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.

  2018.11.20.
 3. November 23-án kezdődik az idei Krisztus Király Napok

  November 23-a és november 25-e között kerül sor az idei Krisztus Király Napok programjaira, amely a Zsolt utcai Templomban és Közösségi Házban lesz. A programsorozaton belül énekel a Vox Angelorum gyermekkar is.

  2018.11.20.
 4. A Szociális Munka Napját ünnepelték - Bernáth Károlyné kapta a város elismerését

  Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben köszönti a szociális szféra helyi vezetőit, dolgozóit, és ádja át a Pro Caritate Albae Regiae díjat a Szociális Munka Napján. A város elismerését az idén Bernáth Károlyné, a Székesfehérvár - Vasútvidék Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportjának vezetője vehette át.

  2018.11.19.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek