Velencén táborozik a Székesfehérvári Diáktanács

Velencén, az ijúsági táborban tartja évadnyitó összejövetelét a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése. A táborba szombaton délután Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott.
2018.09.08. 19:36 |

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart a Székesfehérvári Diáktanács hatodik évadnyitó tábora Velencén. Azokat a megválasztott, szavazati joggal rendelkező tanácstagok és helyetteseik "táboroznak" akik a 2018/2019-es tanévben ellátják a városi oktatási intézményeiben tanuló diákok képviseletét. Ott voltak azok az általános iskolájukból már elballagott diáktanácstagok is, akik bár nem delegáltak, így szavazati joggal nem rendelkeznek, de munkájukat a középiskolában is szeretnék folytatni a programok szervezése során.

A fiatalokat nagyon gazdag programokkal várták, szerveztek számukra többek között kulturális és sportprogramokat, a fogyatékkal élők iránti érzékenyítő programot, beszámolót a Diáktanács tavalyi munkájáról, prevenciós vetélkedőt, közös tánctanulást és csapatépítő játékokat.

Több mint hatvanan jöttünk el, mindenki jól érzi magát, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A tábor minden évben hatalmas élmény és tapasztalataim szerint egyre jobban fejlődik. Az első nap általában az ismerkedésről szól, a második napon tudunk a szakmai témákkal foglalkozni. Megbeszéljük az előző év programjait, a jövő feladatait, közben nagyon sok véleményt meghallgatunk. Például diákbál és sportnap biztosan ebben a tanévben is lesz.” – mondta Magyaródi Anett, a Diáktanács alelnöke, hunyadis diák, aki már harmadszor érkezett a táborba. 

A Diáktanács szerepe nagyon fontos Székesfehérváron, hiszen a diákság érdekeit fogja össze és képviseli. Sikerült elérnünk, hogy egy folyamatosan megújuló közösség legyen, ahonnan ötleteket, javaslatokat kapunk. Ennek egy része a velencei csapatépítés is. A fiatalokra kemény munka vár a továbbiakban, de remélem, hogy ezt élvezettel és szeretettel fogják csinálni.” - hangsúlyozta látogatásakor Székesfehérvár polgármestere, majd hozzátette, egyre több kezdeményezés jön létre kifejezetten a fiatalok ötletei, javaslatai alapján. Ezekhez a fiatalos diákváros, Székesfehérvár szívesen ad támogatást.

Közélet

 1. Lengyel-magyar két jó barát - városi és megyei delegáció Opoleben

  A Lengyel-Magyar Barátság Napját ünnepelték Székesfehérvár lengyel testvérvárosában, Opoleben. A három éve átadott, az 1956-os eseményeknek emléket állító kopjafánál közös főhajtással rótták le tiszteletüket a székesfehérvári és Fejér megyei delegáció tagjai mellett Opole városának vezetői és Opole Vajdaság képviselői is. 

  2019.03.22.
 2. A hazatért Kossuth - közgyűlési megemlékezés a 125 esztendeje történtekről

  Megemlékezéssel indult Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének pénteki ülése. A 125 esztendeje elhunyt Kossuth Lajosról, az őt a városhoz kötő eseményekről és a halála után tartott fehérvári gyászközgyűlésről is megemlékeztek, dr. Demeter Zsófia beszámolójával és korabeli dokumentumok alapján. A jelenlévők még egy fehérvári szövegezésű Kossuth-nótát is elénekeltek közösen.

  2019.03.22.
 3. Közbeszerzésekről és a Vasútmodell kiállítás támogatásáról is döntött a közgyűlés

  A közgyűlés elején a képviselő testület megemlékezett Kossuth Lajos halálának 125. évfordulójáról, valamint az egykor Székesfehérváron tartott díszközgyűlésről. Dr. Demeter Zsófia Fehérvár Díszpolgára, nyugalmazott múzeumigazgató tartott előadást arról, hogy milyen kapcsolatai voltak Kossuth Lajosnak Székesfehérvárral. A Városházán pedig kiállítás is nyílt Kossuth Lajoshoz kapcsolódó dokumentumokból.

  2019.03.22.
 4. Nemzetközi partnerség látogatása Székesfehérvár közösségi kertjeiben

  Székesfehérváron volt a Agrigo4Cities nemzetközi projekt utolsó tanulmányútja, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében. A nyolc ország tizenegy szervezetét magába foglaló nemzetközi partnerség meglátogatta Székesfehérvár közösségi kertjeit, valamint előadásokat hallott a székesfehérvári városi kertészkedés jellemzőiről és a zöldövezeti fejlesztésekről.

  2019.03.22.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek