Végig vezetve győzött a bajnoki címvédő Fehérváron

Pocsék első félidei játékának „köszönhetően” kikapott az Alba Fehérvár hazai pályán a Falco együttesétől. A szombathelyiek végig jól kosárlabdáztak, és akkor sem remegett meg a kezük, amikor a záró negyed elején kilenc pontra zárkózott az Alba.

2019.11.02. 21:03 |

8-0-s rohammal kezdett a Falco Fehérváron, amire Guyton két triplája volt a válasz, arra azonban talán még a szombathelyiek sem gondoltak, hogy ezen az estén ennél közelebb már nem lesz egymáshoz a két gárda. Az Alba az első két negyedben sem támadásban, sem védekezésben nem közelítette meg az a szintet, amit valójában tud, míg a Falco szinte hullámvölgy nélkül hozta le az első húsz percet. Az első negyed végén ugyan még csak öt pont volt a differencia (15-20), a nagyszünetre igazán nagyra nyílt az olló, 50-31-re vezetett ekkor Gasper Okorn együttese.

A harmadik negyed elején gyors kapaszkodásban kezdett az Alba, néhány perc alatt tizenhárom pontra közelítette meg ellenfelét. Ekkor látszott, sokkal jobban is tud kosárlabdázni az Alba, mint ahogy az első húsz perc folyamán tette. Az utolsó negyed rajtja előtt „csak” 68-57-re vezetett a bajnoki címvédő. A záró periódus elején a tíz ponton belülre „lopta” magát az Alba, majd villámgyorsan elveszítette irányítóját, Ljubicsics gyűjtötte be ötödik személyi hibáját. És innét tulajdonképpen nem volt visszaút, izgalommentesen telt az utolsó pár perc, a Falco 95-82-re győzött Székesfehérváron. A vereséggel 50%-osra módosult az Alba mérlege, folytatás egy hét múlva a Jászberény ellen.

Alba Fehérvár – Falco Szombathely 82-95 (15-20, 16-30, 26-18, 25-27)
Alba: Guyton 20/9, Ljubicsics 16/6, Molnár M. 4, Csupkovics 14/6, Keller I., cserék: Csorvási 2, McDuffie 12/3, Awogbemi, Takács Ma., Govens 14/3.

Sport

 1. Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Volán a Villachtól

  A válogatott programja után ismét a kluboké volt a főszerep, folytatódott az EBEL. A Hydro Fehérvár AV19 a szezonban először játszott hazai pályán a Villachhal, amelytől idegenben kikapott. Gólszegény meccsen a hosszabbításban döntöttek a vendégek, így növelték előnyüket a táblázaton a Volánnal szemben.

  2019.11.12.
 2. A 9 éves Kerekes Lászlóval a soraikban győztek a fehérvári sakkozók a bajnoki rajton

  Az NB II - Breyer csoportban megyei rangadóval indult a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság; a Rácalmás SE fogadta a Fehérvár SE csapatát. A Fehérvár csapatában győztek: Albrecht Gábor, Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán, Kerekes László. Döntetlent értek el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Szabó Kristóf, Csire Bence, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Fehérvári István, Rabi-Nagy Dániel. Rácalmás SE - Fehérvár SE: 4-8.

  2019.11.12.
 3. 2021-es U21-es foci Európa-bajnokság - Székesfehérváron lesz a döntő

  Székesfehérváron, Szombathelyen, Gyirmóton és Budapesten, a Bozsik Stadionban lesznek mérkőzések a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, e meccsekre Székesfehérváron, Szombathelyen, Mariborban és Ljubljanában kerül sor.

  2019.11.12.
 4. Decemberben megint lesz focitorna: jön a XX. Fehérvári Futballfesztivál

  Idén sem telhetnek el az ünnepek közötti napok mozgás, foci nélkül – megint megrendezi a Videoton Baráti Kör Egyesület a fehérvári futballfesztivált a VOK-ban.  A december 27-30-a között zajló tornán ebben az évben is öt kategóriában várják a csapatok jelentkezését.

  2019.11.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak