Végig vezetve győzött a bajnoki címvédő Fehérváron

Pocsék első félidei játékának „köszönhetően” kikapott az Alba Fehérvár hazai pályán a Falco együttesétől. A szombathelyiek végig jól kosárlabdáztak, és akkor sem remegett meg a kezük, amikor a záró negyed elején kilenc pontra zárkózott az Alba.

2019.11.02. 21:03 |

8-0-s rohammal kezdett a Falco Fehérváron, amire Guyton két triplája volt a válasz, arra azonban talán még a szombathelyiek sem gondoltak, hogy ezen az estén ennél közelebb már nem lesz egymáshoz a két gárda. Az Alba az első két negyedben sem támadásban, sem védekezésben nem közelítette meg az a szintet, amit valójában tud, míg a Falco szinte hullámvölgy nélkül hozta le az első húsz percet. Az első negyed végén ugyan még csak öt pont volt a differencia (15-20), a nagyszünetre igazán nagyra nyílt az olló, 50-31-re vezetett ekkor Gasper Okorn együttese.

A harmadik negyed elején gyors kapaszkodásban kezdett az Alba, néhány perc alatt tizenhárom pontra közelítette meg ellenfelét. Ekkor látszott, sokkal jobban is tud kosárlabdázni az Alba, mint ahogy az első húsz perc folyamán tette. Az utolsó negyed rajtja előtt „csak” 68-57-re vezetett a bajnoki címvédő. A záró periódus elején a tíz ponton belülre „lopta” magát az Alba, majd villámgyorsan elveszítette irányítóját, Ljubicsics gyűjtötte be ötödik személyi hibáját. És innét tulajdonképpen nem volt visszaút, izgalommentesen telt az utolsó pár perc, a Falco 95-82-re győzött Székesfehérváron. A vereséggel 50%-osra módosult az Alba mérlege, folytatás egy hét múlva a Jászberény ellen.

Alba Fehérvár – Falco Szombathely 82-95 (15-20, 16-30, 26-18, 25-27)
Alba: Guyton 20/9, Ljubicsics 16/6, Molnár M. 4, Csupkovics 14/6, Keller I., cserék: Csorvási 2, McDuffie 12/3, Awogbemi, Takács Ma., Govens 14/3.

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak