Vasárnapig tart a Mangalicafesztivál a Palotai kapu téren

Az idei fehérvári mangalicafesztiválon közvetlenül találkozhatunk az ország számos pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel. A városban a szeptember a gasztronómia hónapja, ebbe a sorba illeszkedik bele a Mangalicafesztivál.
2017.09.08. 19:00 |
Vasárnapig tart a Mangalicafesztivál a Palotai kapu téren

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a város szívében a Mangalicafesztivált.

A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ahol az ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy anyakoca kis malacokkal. A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak kiváló magyar borok és pálinkák kíséretében. Napközben népzenei programok, vásári komédia és gasztro bemutatók, kora délutántól pedig könnyűzenei koncertek várják a fehérváriakat.Jó bornak is kell a cégér” - fordította meg az ismert közmondást Tóth Péter a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke: “Van egy védett, őshonos sertésfajtánk, a mangalica, amiből nagyon magas minőségű termékeket gyártunk, de ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. A fesztivál pedig jó alkalom arra, hogy megismertessük, házhoz hozzuk ezeket a termékeket.” Már hatodszor látogattak Székesfehérvárra a mangalicatenyésztők, “beépült a város fesztiváltérképébe” - mondta Cser-Palkovics András polgármester, viccesen hozzátéve: “és a kifejezetten finom rendezvények közé tartozik”. Kiemelte, hogy a vásárlóknak is megnyugtató, hogy olyan szakemberektől vásárolhatnak, akik évről-évre visszatérnek Székesfehérvárra magas minőségű termékeikkel.