Vasárnapi hoki: egy győzelem, egy vereség

A Medvescak Zagreb otthonában javított a pénteki súlyos veresg után a Fehérvár AV19. Az EBEL második játéknapján a magyar fiatalok góljaira építő Volán hosszabbításban nyert 4-3-ra Zágrábban. Nem sikerült ellenben a Titánok vasárnapi meccse, hazai pályán szenvedett vereséget Kóger István csapata a MAC-tól.
2017.09.11. 08:05 |

Hasonlóan kínos helyzetben volt mindkét fehérvári hokicsapat, hiszen az egyik 9-1-re, a másik 8-1-re vesztette el első bajnoki meccsét a szezonban, és vasárnap kellett javítaniuk. Ez némi meglepetésre a Medvescak ellen idegenben pályára lépő "nagyoknak" sikerült, akik a Viennától kapott nagy pofon után visszavágtak a Zágrábnak a hazai emléktornán elszenvedett 5-2-es vereségért. A zágrábi meccsen elképesztően sok, 55 lövés ment a Volán kapujára, de Rajna Miklós remekelt, a fehérvári kapus 94.5%-os hatékonysággal védett. Közben elöl jól dolgoztak a fiatalok, Sárpátki, Szabó és Vincze is gólt lőtt, a hazaiak pedig futottak az eredmény után. Három perccel a vége előtt egalizált a Medvescak, de a hosszabbításban Gilbert révén a Volán szerezte meg a győztes gólt.

A Fehérvári Titánok ellenben nem tudott javítani a Ferencvárostól kapott zakó után, igaz, hazai pályán, a MAC ellen nyílt, izgalmas meccset játszottak a fiatalok. A harmadik harmad előtt még döntetlen volt az állás, abban viszont csak a fővárosiak találtak be, így megnyerték a mérkőzést. Kóger István vezetőedző szerint azonban ez a teljesítmény már biztató volt a továbbiakra nézve. A hazai gólokat Schoenmakers és Erdei szerezték.

Erste Bank Hockey League:
Medvescak Zagreb - Fehérvár AV19 3-4 (1-2, 0-0, 2-1, 0-1) h.u.

Erste Liga:
Fehérvári Titánok - MAC Budapest 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)

Sport

 1. Macedón válogatottat igazolt a Videoton

  Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása. A huszonhárom éves középpályás hazájából, a Vardar Szkopje együtteséből igazolt a piros-kékekhez. Tujvel és Huszti után Nikolov a harmadik érkező. A Videoton egyébként továbbra is Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szombaton játsza le első felkészülési mérkőzését.

  2018.01.19.
 2. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Király Általános Iskolában

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.19.
 3. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 4. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak