Vasárnapi hoki: egy győzelem, egy vereség

A Medvescak Zagreb otthonában javított a pénteki súlyos veresg után a Fehérvár AV19. Az EBEL második játéknapján a magyar fiatalok góljaira építő Volán hosszabbításban nyert 4-3-ra Zágrábban. Nem sikerült ellenben a Titánok vasárnapi meccse, hazai pályán szenvedett vereséget Kóger István csapata a MAC-tól.
2017.09.11. 08:05 |

Hasonlóan kínos helyzetben volt mindkét fehérvári hokicsapat, hiszen az egyik 9-1-re, a másik 8-1-re vesztette el első bajnoki meccsét a szezonban, és vasárnap kellett javítaniuk. Ez némi meglepetésre a Medvescak ellen idegenben pályára lépő "nagyoknak" sikerült, akik a Viennától kapott nagy pofon után visszavágtak a Zágrábnak a hazai emléktornán elszenvedett 5-2-es vereségért. A zágrábi meccsen elképesztően sok, 55 lövés ment a Volán kapujára, de Rajna Miklós remekelt, a fehérvári kapus 94.5%-os hatékonysággal védett. Közben elöl jól dolgoztak a fiatalok, Sárpátki, Szabó és Vincze is gólt lőtt, a hazaiak pedig futottak az eredmény után. Három perccel a vége előtt egalizált a Medvescak, de a hosszabbításban Gilbert révén a Volán szerezte meg a győztes gólt.

A Fehérvári Titánok ellenben nem tudott javítani a Ferencvárostól kapott zakó után, igaz, hazai pályán, a MAC ellen nyílt, izgalmas meccset játszottak a fiatalok. A harmadik harmad előtt még döntetlen volt az állás, abban viszont csak a fővárosiak találtak be, így megnyerték a mérkőzést. Kóger István vezetőedző szerint azonban ez a teljesítmény már biztató volt a továbbiakra nézve. A hazai gólokat Schoenmakers és Erdei szerezték.

Erste Bank Hockey League:
Medvescak Zagreb - Fehérvár AV19 3-4 (1-2, 0-0, 2-1, 0-1) h.u.

Erste Liga:
Fehérvári Titánok - MAC Budapest 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak