Vasárnap rendezik a 34. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzét és Ékszervásárt a VOK-ban

Drágakövek, ékszerek, ásványok, csiszolatok, kövületek sokasága, számos különlegesség és gyermekprogram várja az érdeklődőket a 34. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzén és Ékszervásáron. A seregszemle április 21-én, vasárnap 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva a Videoton Oktatási Központban.
2024.04.18. 08:41 |
Vasárnap rendezik a 34. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzét és Ékszervásárt a VOK-ban

Székesfehérvár egyik hagyományos tavaszi rendezvényére mintegy 50 kiállítót várnak a szervezők.

1.000 négyzetméteres bemutatkozó tér áll rendelkezésre, ahol ásványok és ásványékszerek, nemesfémek, bizsuk, valamint ősmaradványok lesznek láthatók és megvásárolhatók.

A 2024-es év ásványa a korund, mellyel kapcsolatban egy fotókiállítás is készül, és válogatás lesz Tóth László ásványfotós képeiből. A gyerekeket is szeretettel várják gyermekprogramokkal, aranymosással, homokkép-készítéssel és arcfestéssel.

Fehérvári színes

 1. Piknik a belvárosban

  A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

  2024.05.18.
 2. VIII. Maroshegyi Családi Mesenap

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István téren várták szombaton a családokat, ahol koncertek, kézműveskedés és közös játék is várt az érdeklődőkre. A színpadon néptánc, a Magyar Népmese Színház és a Kuttyomfitty Társulat előadása is látható volt, a programot pedig a Pitypang zenekar élőzenés koncertje zárta.

  2024.05.18.
 3. Pünkösdi Virágálom

  Idén is virágba borult Székesfehérvár Belvárosa Pünkösd alkalmából. Ezúttal a köztéri alkotások és épületek kapui helyett raklapból készült fotelekre készítették el pompázatos kompozícióikat hat székesfehérvári virágüzlet mesterei, továbbá a Szent Kristóf Ház lakói is közreműködtek a Városház téri dekorációban.

  2024.05.17.
 4. V. Mesés kiskertek

  A rendkívül változatos időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben.

  2024.05.17.