Várpalotán is taroltak hétvégén a fehérvári karatékák

Várpalotán rendezte meg a helyi egyesület lelkes csapata a Palota Kupa elnevezésű területi kyokushin karate versenyt. A több mint 300 versenyző formagyakorlat, testvédős pontrendszerű és testvédős KO küzdelem, valamint KO küzdelem versenyszámokban mérte össze tudását.

2017.12.04. 18:06 |

A verseny szinte minden felkészültségi szintű versenyző számára megfelelő kihívást és gyakorlási lehetőséget biztosított. A Fehérvár Karate Akadémia ezúttal a formagyakorlat versenyzőin kívül első sorban a gyermek korosztályok képviselőit vetette harcba. A 21 fiatal reménység a Bőke Béla, Kreitl Péter, Nagy Nikolett összeállítású edzői team irányításával remekül megállta a helyét. Az elmúlt időszakban végbement fejlődésük alapján, várhatóan sikerül felzárkózniuk az akadémisták élcsapatához, a küzdelmeik minősége pedig az elért eredményektől függetlenül minden elismerést megérdemel.

Eredmények:

Formagyakorlat:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Zsapka Réka

Ezüstérem:

Fekete Panna

Mayer Eszter

Bronzérem:

Fekete-Páris Enikő

Száraz Orsolya

Mayer Dorottya

Vereb Zsolt

Testvédős pontverseny:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Puszta Péter

Kulcsár László

Kántor Viktória

Ezüstérem:

Nagy Daniella

Kulcsár Gergő

Erdélyi Endre

Zsapka Krisztina

Bőke Eszter

Bronzérem:

Harsányi Elizabet

László Sára

Erdélyi Albert

Tihanyi Ábel

Vereb Zsolt

Tihanyi Eszter

Testvédős KO:

Aranyérem:

Fekete Panna

A következő hét sem telik el eseménytelenül a csapatnál. Ameddig a serdülő fiúk a péceli Mikulás Kupára utaznak, addig az akadémia két vezetője, Mátó Katalin és Bőke Béla mesterek a jekatyerinburgi KWU felnőtt világbajnokságon bíróként fogják képviselni hazánkat. Sensei Mátó Katalin ráadásul egyedüli női bíróként kapott meghívást a rendezvényre.

Sport

 1. Fehérvár AV 19: Három gólos vezetés után egy gólos vereség

  Kevesebb mint nyolc perc alatt lenullázta a Fehérvár AV 19 a Bolzanot, azonban a dél-tiroliak visszaküzdötték magukat és fél perccel a vége előtt a győzelmet is megszerezték. A régi-új edző Hannu Jarvenpaa harmadik mérkőzésén már nem sikerült a győzelem, pedig úgy indult. Fehérvár AV 19 - Bolzano 4-5 (3-2) (0-1) (1-2) Gól: Manavian, LoVecchio, Hári, Luttinen ill. Halmo, Egger, Miceli (2), Sointu.

  2017.12.16.
 2. Rosszul dobva nyert a sereghajtó ellen az Alba Fehérvár

  Az utolsó helyezett Jászberény ellen abszolút favoritként lépett pályára az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban. A meccs elején ugyan döcögött kicsit a szekér, de a jó védekezés megalapozta a jobb támadásokat is, és szünetben már több mint húsz pont volt az Alba előnye. A második félidő viszont gyengére sikerült, rosszul dobtak a hazaiak, így végül úgy nyertek, hogy hetven pontig sem jutottak el. Így ismeglett a zsinórban hatodik bajnoki siker.

  2017.12.16.
 3. Mátó Sára lett 2017-ben év ifjúsági atlétanője Magyarországon

  A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos és végi gáláján jutalmazta az év legkiemelkedőbb atlétáit. Az ARAK legjobbjai közül hárman is elismerésre kerültek. Takács Boglárka és edzője, Varga Tamás. Pásztor Bence és edzője Lévai Dóra. Az "Év ifjúsági atlétanője" címet pedig Mátó Sára nyerte.

  2017.12.16.
 4. Jó tanuló, jó sportoló – példamutató diákokat díjaztak a Megyeházán

  Fejér megyei és székesfehérvári diákokat tüntettek ki a "Fejér megye jó tanulója-jó sportolója" címmel a Megyeházán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség huszonhatodik alkalommal osztotta ki a rangos elismeréseket, amellyel a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére ösztönzik a fiatalokat.

  2017.12.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak