Várpalotán is taroltak hétvégén a fehérvári karatékák

Várpalotán rendezte meg a helyi egyesület lelkes csapata a Palota Kupa elnevezésű területi kyokushin karate versenyt. A több mint 300 versenyző formagyakorlat, testvédős pontrendszerű és testvédős KO küzdelem, valamint KO küzdelem versenyszámokban mérte össze tudását.

2017.12.04. 18:06 |

A verseny szinte minden felkészültségi szintű versenyző számára megfelelő kihívást és gyakorlási lehetőséget biztosított. A Fehérvár Karate Akadémia ezúttal a formagyakorlat versenyzőin kívül első sorban a gyermek korosztályok képviselőit vetette harcba. A 21 fiatal reménység a Bőke Béla, Kreitl Péter, Nagy Nikolett összeállítású edzői team irányításával remekül megállta a helyét. Az elmúlt időszakban végbement fejlődésük alapján, várhatóan sikerül felzárkózniuk az akadémisták élcsapatához, a küzdelmeik minősége pedig az elért eredményektől függetlenül minden elismerést megérdemel.

Eredmények:

Formagyakorlat:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Zsapka Réka

Ezüstérem:

Fekete Panna

Mayer Eszter

Bronzérem:

Fekete-Páris Enikő

Száraz Orsolya

Mayer Dorottya

Vereb Zsolt

Testvédős pontverseny:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Puszta Péter

Kulcsár László

Kántor Viktória

Ezüstérem:

Nagy Daniella

Kulcsár Gergő

Erdélyi Endre

Zsapka Krisztina

Bőke Eszter

Bronzérem:

Harsányi Elizabet

László Sára

Erdélyi Albert

Tihanyi Ábel

Vereb Zsolt

Tihanyi Eszter

Testvédős KO:

Aranyérem:

Fekete Panna

A következő hét sem telik el eseménytelenül a csapatnál. Ameddig a serdülő fiúk a péceli Mikulás Kupára utaznak, addig az akadémia két vezetője, Mátó Katalin és Bőke Béla mesterek a jekatyerinburgi KWU felnőtt világbajnokságon bíróként fogják képviselni hazánkat. Sensei Mátó Katalin ráadásul egyedüli női bíróként kapott meghívást a rendezvényre.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak