Várpalotán is taroltak hétvégén a fehérvári karatékák

Várpalotán rendezte meg a helyi egyesület lelkes csapata a Palota Kupa elnevezésű területi kyokushin karate versenyt. A több mint 300 versenyző formagyakorlat, testvédős pontrendszerű és testvédős KO küzdelem, valamint KO küzdelem versenyszámokban mérte össze tudását.

2017.12.04. 18:06 |

A verseny szinte minden felkészültségi szintű versenyző számára megfelelő kihívást és gyakorlási lehetőséget biztosított. A Fehérvár Karate Akadémia ezúttal a formagyakorlat versenyzőin kívül első sorban a gyermek korosztályok képviselőit vetette harcba. A 21 fiatal reménység a Bőke Béla, Kreitl Péter, Nagy Nikolett összeállítású edzői team irányításával remekül megállta a helyét. Az elmúlt időszakban végbement fejlődésük alapján, várhatóan sikerül felzárkózniuk az akadémisták élcsapatához, a küzdelmeik minősége pedig az elért eredményektől függetlenül minden elismerést megérdemel.

Eredmények:

Formagyakorlat:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Zsapka Réka

Ezüstérem:

Fekete Panna

Mayer Eszter

Bronzérem:

Fekete-Páris Enikő

Száraz Orsolya

Mayer Dorottya

Vereb Zsolt

Testvédős pontverseny:

Aranyérem:

Reichert Jázmin

Puszta Péter

Kulcsár László

Kántor Viktória

Ezüstérem:

Nagy Daniella

Kulcsár Gergő

Erdélyi Endre

Zsapka Krisztina

Bőke Eszter

Bronzérem:

Harsányi Elizabet

László Sára

Erdélyi Albert

Tihanyi Ábel

Vereb Zsolt

Tihanyi Eszter

Testvédős KO:

Aranyérem:

Fekete Panna

A következő hét sem telik el eseménytelenül a csapatnál. Ameddig a serdülő fiúk a péceli Mikulás Kupára utaznak, addig az akadémia két vezetője, Mátó Katalin és Bőke Béla mesterek a jekatyerinburgi KWU felnőtt világbajnokságon bíróként fogják képviselni hazánkat. Sensei Mátó Katalin ráadásul egyedüli női bíróként kapott meghívást a rendezvényre.

Sport

 1. Több mint kétszáz fiatal rögbizett Fehérváron az idei Március 15. Kupán

  Idén is Székesfehérvárra, a Köfém-pályára, nagy múltú Március 15. Kupára várta a magyar rögbi-utánpótlás színe-javát a Fehérvár Rugby Club. Az eseményre Szegedről, Esztergomból, Kecskemétről, Velencéről, Nádasdladányból, Nagykőrösről és Budapestről is érkeztek ifjú rögbisek. A fiatalok hét korosztályban - köztük az U16-osoknál lányok is - mérhették össze tudásukat a Fehérvár Rugby Club versenyén.

  2018.03.17.
 2. Közönségkorcsolyázásra várják a családokat a hétvégén az ifj. Ocskay Gábor Sportcsarnokba

  Március 17-én szombaton és március 18-án vasárnap ismét lesz korcsolyázási lehetőség a közönség számára az Ifj. Ocskai Gábor Jégcsarnokban. Amióta elkészült a C pálya, a megnövekedett jégidőnek köszönhetően a nagyközönség a korábbinál gyakrabban veheti igénybe a jégcsarnok jegét. Így lesz ez szombaton és vasárnap késő délután is, amikor minden korizni vágyót szeretettel várnak a csarnokban!

  2018.03.16.
 3. Szombaton a Balmazújvárost fogadja bajnoki mérkőzésen a Videoton

  A Diósgyőr 4-1-es legyőzése után újabb fontos feladat előtt áll a Vidi; szombaton a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese látogat a Pancho Arénába, a találkozó 17 órakor kezdődik. Horváth Ferenc csapata legutóbb 5-0-ás vereséget szenvedett az FTC otthonában, így ahhoz, hogy tartsuk a lépést a Fradival, nekünk is le kell győzni a Balmazt, ez azonban - ahogyan Marko Nikolics is utalt rá - nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az eddig velük játszott két bajnoki során két 1-1-es döntetlen született.

  2018.03.16.
 4. Kitűzték az elmaradt Honvéd-Videoton bajnoki mérkőzés új időpontját

  Mint ismert, a március harmadikára kiírt Honvéd–Videoton mérkőzést elhalasztották, mivel a játékvezető nem találta játékra alkalmasnak a Bozsik-stadion gyepét. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága szerdán kijelölte az elmaradt Honvéd–Videoton bajnoki mérkőzés új időpontját. A találkozót április 11-én, szerdán 18 órakor pótolják.

  2018.03.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak