Városi ballagás online - élő közvetítés szombaton 9 órától a Városházáról

Idén is rendhagyó módon, online búcsúztatja Székesfehérvár a végzős diákokat. A városi ballagást május 1-jén, szombaton 9 órától a Fehérvár TV-ben, a www.szekesfehervar.hu honlapon és a város YouTube csatornáján lehet majd élőben követni. A tavalyi évhez hasonlóan a városi osztálykép- és tablógyűjteményt idén is a város honlapján valamint a város közösségi oldalán tesszük közzé.
2021.04.30. 09:46 |

A járványhelyzet miatt a középiskolai tanulmányokat befejező végzős osztályoktól online köszön el idén is Székesfehérvár. Május 1-jén, szombaton 9 órakor a Városháza Dísztermében jelképesen felkerül egy, az összes iskolát és végzős diákot jelképező közös szalag Székesfehérvár zászlajára, és a ballagó diákokat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti. Az ünnepi eseményt a Fehérvár Televízió műsorán, illetve a városi honlapon (szekesfehervar.hu/elo) és a város YouTube csatornáján (youtube.com/Fehervar) követhetik majd a diákok, tanárok, családtagok és minden érdeklődő.

A végzős diákok városi osztálykép- és tablógyűjteményét is itt a városi honlapon teszük majd közzé szombaton reggel és természetesen a városi Facebook-oldalon is láthatóak lesznek a ballagó osztályok által beküldött képek. A legfontosabb cél, hogy a megváltozott helyzetben is méltó módon tegye emlékezetessé a minden diák számára mérföldkövet jelentő eseményt Székesfehérvár.

Közélet

 1. Ismét Fehérvárra látogatott a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete

  A tavalyi év márciusa után ma újra Székesfehérvárra látogatott Aleksandr Ponomarev, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete, akit székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadott a Városházán. A kötetlen találkozó során több jövőbeni gazdasági és kulturális együttműködés lehetősége is felmerült.

  2021.05.06.
 2. Székesfehérvár fejlesztési források formájában kap kompenzációt az államtól

  Jelentős adócsökkentést kaptak a kormány döntésének köszönhetően a kis- és középvállalkozások. Az önkormányzatoknál ez bevételkiesést jelent, ezért az állam kompenzációt biztosít majd a településeknek. Az erre biztosított keretösszeget és a felosztási kategóriákat ma a Kormányinfón jelentették be. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán szólalt meg a témában, ahol leírja: a város fejlesztési források formájában kap majd kompenzációt, és erről már folynak az egyeztetések a kormánnyal. 

  2021.05.06.
 3. Megjelent a Városi Civil Alap kiírása - május 21-ig lehet pályázni

  Megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap civil közösségi tevékenységek támogatását elősegítő pályázati kiírása. A cél, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegyék azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére már támogatásban részesültek. A pályázat benyújtási határideje május 21., péntek 12 óra.

  2021.05.06.
 4. Irány a tér! - infrastrukturális fejlesztés a Fehérvári Civil Központban

  11 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az elmúlt egy év során a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. A projektnek köszönhetően kültéri és beltéri prezentációt segítő technikai eszközök színesítik ezentúl az intézmény szolgáltatási palettáját.

  2021.05.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár