Lehet még jelentkezni a KEMPP hadtörténelmi nyári táboraiba

Idén is megrendezi hadtörténelmi témájú nyári napközis táborait a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. Július 3-a és 21-e között három turnus lesz, melyekre várják a 8-14 éves gyerekek jelentkezését.
2023.06.07. 07:18 |
Lehet még jelentkezni a KEMPP hadtörténelmi nyári táboraiba

A turnusok július 3-7., 10-14. és 17-21. között lesznek.

A napközis tábor célja a gyerekek történelmi tudásának gazdagítása, az iskolai tananyag élményszerű kiegészítése, a hazához és a honvédelemhez kötődő érzések kialakítása, erősítése, és napjaink katonai tevékenységének izgalmas bemutatása. Lesz többek között huszárvágás, raptor lézerharc játék, BakaLand katonai akadálypálya, játékos hadtörténelmi foglalkozás, ismeretterjesztés napjaink hadseregéről és az álcázásról a természetben.

A részvételi díj tartalmazza a tízórait és az ebédet, illetve a programokon való részvételt. Jelentkezni a napkozistabor.htbk@gmail.com e-mail címen lehet. További információ az alábbi linken olvasható:
http://kempp.hu/hirek/296- terepszinu-hadtortenelmi- napkozis-tabor

Fehérvári színes

 1. Borsófesztivál Feketehegyen

  Rengeteg játék és borsó minden mennyiségben: gyereknapba oltott borsófesztivál részesei lehettek azok, akik a szombat délelőttöt Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban töltötték. A főzőversenyt idén is a Hódok csapata nyerte: zöldséges marharaguból, zöldborsóval töltött canneliből és zöldborsókrémből álló menüjükre maximális pontszámot kaptak a zsűritől.

  2024.06.15.
 2. Amerikai álom

  Egy igaz történet a szoftver-szállítási igazgató, a helyi járatos autóbusz-vezető és a gipszkarton szerelő megvalósult álmáról. Egy álom, amelyet terveztek, amelyért futni kellett egészen Amerikáig. Az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjának vendégei, a székesfehérvári Heim Attila, Dombóvári Csaba és Kotsis Tibor május elején teljesítették az Orange County Maratont Kaliforniában.

  2024.06.15.
 3. Ingyenes egészségnap Feketehegy-Szárazréten

  Egészségnapot rendeznek június 22-én, szombaton 9.00 és 13.00 óra között Feketehegy-Szárazréten. A vizsgálatokra előzetesen június 17-én, hétfőn kell bejelentkezni.

  2024.06.14.
 4. Bevezetés a japán kalligráfiába

  Két hétvégén, négy alkalommal csatlakozhatnak a japán kalligráfia iránt érdeklődők ahhoz a foglalkozáshoz, amelyet Adrián Lóránt tart a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Június 15-én és június 22-én, szombaton 9 és 10.45 órától tanulhatják meg az ecsetfogás technikáját és készíthetnek el egy kandzsit a résztvevők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  2024.06.13.