Vándor vagy, ember – premier az Alba Regia Szimfonikus Zenekartól ma este 19 órakor

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc Hangversenybérletének következő online premiere a Vándor vagy, ember lesz. A koncertet április 27-én, kedden a zenekar YouTube csatornáján követhetik figyelemmel az érdeklődők.
2021.04.27. 14:05 |

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2015 őszén hirdette meg először a Farkas Ferenc Hangversenybérletet, amely azóta számos remek koncerttel, különleges darabbal, kiváló előadóval örvendeztette meg a zenekedvelőket.

Az elmúlt évben a vírusjárvány okozta helyzetben a közönségnek az élő koncerteket nélkülözni kellett, de a hagyomány nem szakadt meg: a zenekar online hangversenyekkel igyekszik kárpótolni a zenerajongókat.

A 2020–21-es Farkas Ferenc bérletben meghirdetett hangverseny is ilyen formában tud eljutni a zeneszerető közönséghez.

A soron következő Vándor vagy, ember című est karmestere és szólistája Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész lesz. A műsorban Mozart A-dúr hegedűversenye, Saint-Saens Bevezetés és Rondo Capriccioso című műve és Beethoven 7. szimfóniája hangzik majd el, amelyet az ARSO művészei február folyamán rögzítettek a Vörösmarty Színházban.

A vágás nélküli, azaz kvázi élő koncertfelvétel ma 19 órától érhető el a zenekar YouTube csatornáján.

Kultúra

 1. Áldozócsütörtökön szentségimádás lesz az egyházmegye minden templomában

  Május 13-án, a régi „Áldozócsütörtök” napján 17 és 19 óra között a Székesfehérvári Egyházmegye minden templomában szentségimádást tartanak az egyházmegye lelki megújulásáért, papi és szerzetesi hivatásokért, a családokért és a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért.

  2021.05.08.
 2. Amire már régóta vártál - nyári színházzal nyit újra a Vörösmarty Színház

  A Vörösmarty Színház jelenlegi helyzetéről, nyári terveiről és érintőlegesen a 2021/2022-es évadról tartott ma sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Szikora János igazgató, valamint Bagó Bertalan művészeti vezető és Horváth Csaba fizikai színház tagozatvezető. Mint elhangzott, felújításba kezdtek, hogy nyártól megújult fogadótérrel köszönthessék régóta várt közönségüket.

  2021.05.07.
 3. Ma este nyit az Igéző - védettségi igazolvánnyal látogatható a sanzonest

  Sanzonesttel nyit ma az Igéző: tavasz első élő rendezvényén Kopiás Gabriellát Fornai Miklós kíséri zongorán. A program csak védettségi igazolvánnyal látogatható, és a közönség maszkban hallgathatja, nézheti meg az előadást.

  2021.05.07.
 4. Törd meg a csendet! - a Fehérvár Televízió is közvetíti a Fame-casting újabb fordulóját

  Huszonegy kiválasztott részvételével folytatódott a Vörösmarty Színház Fame-castingja. A válogatóhoz ezúttal a Fehérvár Tv stábja is csatlakozott; május 8-án, 19:40 órától egy egyórás műsorban lehet majd visszanézni a versenyzőket.

  2021.05.07.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka