Van már amerikai légiósa is az Alba Fehérvárnak az új szezonra

A korábban bejelentett szerb kosaras után második légiósként az amerikai, irányító és hátvéd poszton is használható Daishon Smith-t szerződtette a következő idényre az Alba Fehérvár.
2019.07.23. 11:39 |

A klub honlapján jelentette be, hogy a szerb center, Slaven Cupkovic után az amerikai Daishon Smith is aláírta a következő szezonra szóló szerződését. A 23 esztendős, 185 centiméter magas, 79 kg súlyú, 1-es és 2-es poszton is bátran bevethető kosaras Floridában, Jacksonville városában látta meg a napvilágot, itt is kezdett kosárlabdázni. Első egyetemi szezonjában, a 2014-15-ös bajnokságban az Eastern Florida State College gárdájában 6.9 pontot átlagolt, a következő pontvadászatot már a Tallahassee CC csapatában tudta le az NCAA-ben, a korábbiakhoz képest nagyot javult a teljesítménye, lévén 16,1 pontot termelt. A Wichita State volt a következő állomása, 4,7 pont volt az átlaga a meccseken. A 2017-18-as idényt kihagyta, ismét váltott, ami féltetlenül jót tett a pályafutásának, ugyanis egyetemi karrierje legjobb idényét futotta közelmúltban, a Louisiana-Monroe együttesében, 21 pontot szorgoskodott össze a meccseken.

Smith új társaival kezdi a felkészülést augusztusban. Gyors, energikus, atletikus kosárlabdázó, aki kintről is bátran és jól dob. Nem véletlen, hogy a 2018-19-es szezonban konferenciájának legjobb ötösébe választották - olvasható az albakosar.hu klubhonlapon.

Sport

 1. Sorsolás és szezonjegyek – a polgármester is megvette a Vidi-bérletet

  Mint megírtuk, kisorsolták a labdarúgó Európa-liga első selejtező körének párosításait. A MOL Fehérvár javában árulja az új szezon bérleteit, de a nemzetközi kupameccsek egyelőre zárt kapusak. Viszont a bajnokik nem, és a szurkolók meg is kezdték a szezonjegyek vásárlását.

  2020.08.10.
 2. Az ír Bohemian FC Dublinnal játszik a Vidi az Európa Liga első selejtezőkörében

  Az UEFA nyoni központjában hétfőn tartották az Európa Liga 1. selejtezőkörének sorsolását, amelyen eldőlt, hogy augusztus 27-én az ír Bohemian FC lesz a MOL Fehérvár FC ellenfele. A sorsolás szerint (végleges döntés 24 órán belül várható) a mérkőzést hazai pályán játssza a Vidi, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozó zárt kapus lesz.

  2020.08.10.
 3. Sportágbemutató - ismét fiatal ökölvívók jártak a feketehegyi sporttáborban

  Az elmúlt héten az Arnold Boxing Team tagjai Turós Arnold, edző vezetésével Feketehegyen jártak, ahol a nyári sporttáborban közös edzést és szabadidős programokat vezényeltek, bemutatva az ökölvívást a gyerekeknek, képzett nevelők, edzők segítségével.

  2020.08.10.
 4. Szurkolói ankét lesz kedden a Sóstón a bajnoki rajt előtt

  Augusztus 11-én, kedden 19 órától Kovács Zoltán sportigazgatóval, Márton Gábor vezetőedzővel és Nikolics Nemanja csapatkapitánnyal találkozhatnak a szurkolók a MOL Aréna Sóstón. Augusztus 15-én kezdődik a 2020/2021-es szezon, egy héttel később pedig a Paksi FC ellen játsza a Vidi az első hazai meccsét. 

  2020.08.10.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak