Van már amerikai légiósa is az Alba Fehérvárnak az új szezonra

A korábban bejelentett szerb kosaras után második légiósként az amerikai, irányító és hátvéd poszton is használható Daishon Smith-t szerződtette a következő idényre az Alba Fehérvár.
2019.07.23. 11:39 |

A klub honlapján jelentette be, hogy a szerb center, Slaven Cupkovic után az amerikai Daishon Smith is aláírta a következő szezonra szóló szerződését. A 23 esztendős, 185 centiméter magas, 79 kg súlyú, 1-es és 2-es poszton is bátran bevethető kosaras Floridában, Jacksonville városában látta meg a napvilágot, itt is kezdett kosárlabdázni. Első egyetemi szezonjában, a 2014-15-ös bajnokságban az Eastern Florida State College gárdájában 6.9 pontot átlagolt, a következő pontvadászatot már a Tallahassee CC csapatában tudta le az NCAA-ben, a korábbiakhoz képest nagyot javult a teljesítménye, lévén 16,1 pontot termelt. A Wichita State volt a következő állomása, 4,7 pont volt az átlaga a meccseken. A 2017-18-as idényt kihagyta, ismét váltott, ami féltetlenül jót tett a pályafutásának, ugyanis egyetemi karrierje legjobb idényét futotta közelmúltban, a Louisiana-Monroe együttesében, 21 pontot szorgoskodott össze a meccseken.

Smith új társaival kezdi a felkészülést augusztusban. Gyors, energikus, atletikus kosárlabdázó, aki kintről is bátran és jól dob. Nem véletlen, hogy a 2018-19-es szezonban konferenciájának legjobb ötösébe választották - olvasható az albakosar.hu klubhonlapon.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak