Van már amerikai légiósa is az Alba Fehérvárnak az új szezonra

A korábban bejelentett szerb kosaras után második légiósként az amerikai, irányító és hátvéd poszton is használható Daishon Smith-t szerződtette a következő idényre az Alba Fehérvár.
2019.07.23. 11:39 |

A klub honlapján jelentette be, hogy a szerb center, Slaven Cupkovic után az amerikai Daishon Smith is aláírta a következő szezonra szóló szerződését. A 23 esztendős, 185 centiméter magas, 79 kg súlyú, 1-es és 2-es poszton is bátran bevethető kosaras Floridában, Jacksonville városában látta meg a napvilágot, itt is kezdett kosárlabdázni. Első egyetemi szezonjában, a 2014-15-ös bajnokságban az Eastern Florida State College gárdájában 6.9 pontot átlagolt, a következő pontvadászatot már a Tallahassee CC csapatában tudta le az NCAA-ben, a korábbiakhoz képest nagyot javult a teljesítménye, lévén 16,1 pontot termelt. A Wichita State volt a következő állomása, 4,7 pont volt az átlaga a meccseken. A 2017-18-as idényt kihagyta, ismét váltott, ami féltetlenül jót tett a pályafutásának, ugyanis egyetemi karrierje legjobb idényét futotta közelmúltban, a Louisiana-Monroe együttesében, 21 pontot szorgoskodott össze a meccseken.

Smith új társaival kezdi a felkészülést augusztusban. Gyors, energikus, atletikus kosárlabdázó, aki kintről is bátran és jól dob. Nem véletlen, hogy a 2018-19-es szezonban konferenciájának legjobb ötösébe választották - olvasható az albakosar.hu klubhonlapon.

Sport

 1. Csete-Paté - regionális ökölvívó találkozót tartottak a Varkocs György Box Clubban

  Pofonpartira gyűltek össze a régió ökölvívói - Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyék, valamint, Budapestről és Győrből is érkeztek versenyzők; serdülők, juniorok és felnőttek egyaránt – szombaton, a Varkocs György Box Club Deák Ferenc utcai edzőtermében, ahol számos izgalmas meccset láthattak az érdeklődők.

  2020.01.19.
 2. Hat góllal kapott ki az Alba Fehérvár KC az MTK otthonában

  A fehérváriak szempontjából két kritikus időszak volt a derbin: az első félidőt még döntetlenre mentette Deli Rita együttese, azonban a fordulás után elvesztette a fonalat, az MTK pedig állva hagyta az Albát, 36-30 lett a vége.

  2020.01.18.
 3. Az utolsó harmadban kiütötte a DVTK-t, és bejutott a kupadöntőbe a Volán

  Címvédőként lép jégre a Magyar Kupa négyesdöntőjében a Hydro Fehérvá AV19. A kétnapos esemény első mérkőzésén a hazai jégen játszó Jegesmedvék fenték a fogukat a magyar EBEL-csapatra, és két harmadon át nyílttá is tették a meccset. A harmadikban azonban hengerelt a Volán, négy gólt ütött, és simán jutott a vasárnapi fináléba.

  2020.01.18.
 4. Vége az edzőtábornak, egy döntetlen és három vereség a MOL Fehérvár mérlege

  Az elmúlt két hétben mediterrán körülmények között készült a tavaszi idényre a MOL Fehérvár. A szokásoknak megfeleleően Marbellában edzőtáboroztak Juhászék, és a tréningek mellett meccseken is pályára léptek. Négy felkészülési mérkőzést is vívott a csapat, ezeken egy döntetlen és három vereség a mérleg.

  2020.01.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak