Változatos programokat kínál pénteken a Szent István Király Múzeum

Újra nyílt nap lesz a Géza nagyfejedelem téren folyó feltáráson, régi gyógyszerformákat mutatnak be a Fekete Sas Patikamúzeumban, valamint megnyílik a Székesfehérvári Művészek Társulatának tárlata is.
2023.05.10. 07:29 |
Változatos programokat kínál pénteken a Szent István Király Múzeum

Számos programot kínál május 12-én, pénteken délután a Szent István Király Múzeum. 

13.30 és 14.00 órától újra lehetőség nyílik a Géza nagyfejedelem téri ásatások megismerésére egy nyílt nap keretében. A feltárás utolsó szakaszához érkezett, a szakemberek ehhez kapcsolódóan sok érdekes részletet mesélnek el a résztvevőknek. A belépés díjtalan, a feltáráson folyó földmunkálatok és a helyszíni adottságok miatt azonban mindenki kizárólag saját felelősségére vehet részt a rendezvényen.

16.00 órától Nyelet, labdacs, fejér semmi címmel régi gyógyszerformákat mutatnak be a Fekete Sas Patikamúzeumban. Az előadást Szima Viktória, a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Vármegyei Levéltárának munkatársa tartja, aki a régmúlt idők gyógyszerformáinak érdekességeit ismerteti meg a résztvevőkkel. A gyógyszereken túl szó esik többek között a Fekete Sas Patikamúzeumban található régi latin feliratokról is.

A pénteki programok sora a Székesfehérvári Művészek Társulatának csoportos tárlatával zárul. A kiállítást a 22. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében Nagy Judit, a Szabad Színház művészeti vezetője nyitja meg a Pelikán Galériában 18.00 órától. Ezt követően június 16-ig, keddtől péntekig 10 és 18 óra között látogatható a tárlat. A szervezők valamennyi eseményre szeretettel várják az érdeklődőket!