Vállalkozói közösségvállalás a Fejér megyei turizmusért és vendéglátásért

A kialakult járványhelyzet miatt az éttermi és szállodai szolgáltatók komoly gazdasági hátrányba kerültek. Megsegítésükre az FMKIK „Közösségvállalási fizetési ígérvény” felhívást tett közzé.
2020.07.09. 07:51 |

Várják olyan felajánló vállalkozók, vállalkozások jelentkezését, akik morálisan is jótékony céllal tennének a vendéglátás és a turizmus támogatásáért. Információ: fmkik@fmkik.hu

A Közösségvállalási fizetési ígérvény egy közvetlen pénzügyi segítségnyújtás, gazdasági támogatási lehetőség az éttermi és szállodai szolgáltatók felé.

A felajánlók (vállalkozók, vállalkozások), akik idén éttermi/szállodai szolgáltatás igénybevételét tervezik, az erre szánt összeget előzetesen, egy összegben kifizetik a listában szereplő éttermek, szállodák egyike számára. Annak, ahol a céges összejövetelt, munkatársi, családi, baráti vacsorát, csapatépítő tréninget, üzleti partner elszállásolását, kitelepüléses vendéglátás biztosítását tervezik stb.  

Ezáltal a felajánló előzetes fizetési ígérvényt tesz, azaz pénzügyi segítséget nyújt a kiválasztott étterem/szálloda egyikének. A kedvezményezett (étterem/szálloda) ennek fejében vállalja, hogy 2020. december 31-ig szolgáltatást nyújt a felajánlónak. A felajánló vállalkozó az év végéig bármikor, akár több részletben is élhet a szolgáltatás igénybevételével, a befizetett összeg erejéig.  

A szabályzatban címzettként csak az önkéntes kamarai tagsággal rendelkező vendéglátó cégek szerepelnek. A kamara csak közvetítői szerepet vállal, adminisztrációs segítséget nyújt, de a jogügylet a vállalkozások között jön létre.

Gazdaság

 1. Beruházásokról és gazdaságélénkítő támogatásokról tárgyaltak a polgármesterek Fehérváron

  Pénteken reggel folytatódott a Megyei Jogú Városok Szövetségének Székesfehérvári közgyűlése. Csütörtökön Varga Mihály gazdasági miniszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is Fehérvárra érkezett. Pénteken délelőtt pedig a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára Magyar Levente tartott előadást a beruházások támogatásáról.

  2020.07.17.
 2. Vállalkozói közösségvállalás a Fejér megyei turizmusért és vendéglátásért

  A kialakult járványhelyzet miatt az éttermi és szállodai szolgáltatók komoly gazdasági hátrányba kerültek. Megsegítésükre az FMKIK „Közösségvállalási fizetési ígérvény” felhívást tett közzé.

  2020.07.09.
 3. Mi a helyzet a fehérvári ingatlanpiacon a Covid után?

  Két fehérvári ingatlanost Czigola Emilt és Horányi Balázst, illetve az Ingatlannet.hu oldal szakértőjét kérdeztük arról, hogy milyen hatással volt a koronavírus miatti veszélyhelyzet a fehérvári ingatlanpiacra. A panelek terén telítődik a piac és megfontoltabbak a vásárlók, a családi házak piacán pedig fellendülés tapasztalható.

  2020.06.30.
 4. Székesfehérváron is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

  A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Székesfehérváron is és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

  2020.06.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30