Válaszd te is a szakképzést! – február 21-ig kell leadni a jelentkezési lapokat

A 2024/25-ös tanévre vonatkozó hasznos információkkal segíti a középiskolai továbbtanulás előtt álló diákokat és szülőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A következő fontos határnap február 21-e, a jelentkezési lapok leadási határideje. A szakképzésben elérhető lehetőségekről részletes tájékoztató is olvasható az SZFSZC weboldalán.
2024.02.18. 09:27 |
Válaszd te is a szakképzést! – február 21-ig kell leadni a jelentkezési lapokat

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum 11 iskola fenntartója, ahol a megújult és átalakult szakképzési rendszerben, a változó munkaerőpiaci igényeket és a lokális trendeket szem előtt tartva képezik a fiatalokat, hogy modern és piacképes tudást szerezzenek.

Az SZFSZC célja, hogy a most középiskolai továbbtanulás előtt állókat és szüleiket is részletesen tájékoztassa a szakképzés nyújtotta lehetőségekről, valamint a fenntartásában működő intézményekben választható képzési formákról. A székesfehérvári szakképzés minden ágát megismerhetik a tanulók a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében és egyéni pályaorientációs tanácsadást is kérhetnek.

A következő fontos időpont a 2024. február 21-e, ez a jelentkezési lapok végső leadási határideje.

Ehhez segítségül honlapjukon elérhető az a pályaválasztási tájékoztató, amely bemutatja az egyes iskolákat, a szakképzésben választható képzési formákat, valamint az ösztöndíj- és egyéb juttatási lehetőségeket. A kiadvány letölthető ITT.

Gazdaság

 1. Munkaerőpiaci támogatások

  A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló GINOP PLUSZ-3.1.1-23-2023-00001 „Pillér” projekt célja a munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése, az álláskeresők és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, valamint a program célcsoportjába tartozók nyílt munkaerőpiacon való tartós integrációja.

  2024.07.18.
 2. Megújult az Alpha Patika

  A megújult Alpha Patika avatóünnepségére került sor hétfőn a József Attila utca 39. szám alatt. Alma referencia patikaként működik a dr. Horváth Máté által vezette gyógyszertár. Szélesebb választékkal, és jelentősen kibővült kiszolgálótérrel találkozhatnak a betegek és azok, akik egészségmegőrzés céljából vásárolnak patikai termékeket.

  2024.07.01.
 3. NAV ellenőrzések

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Velencei-tó térségében ellenőrzik a számla- és nyugtaadást továbbá fokozottan ellenőrzik a jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét. A szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél illetve a fagylalt értékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást valamint az alkalmazottak bejelentését.

  2024.06.27.
 4. Vállalkozásfejlesztési Program

  Vállalkozásfejlesztési Programsorozat keretében nyáron is várja a vállalkozásokat tájékoztató előadásokra, információs napokra, vállalkozói klubokra, tanácsadásokra Fejér vármegye különböző településein a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

  2024.06.26.