Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni - szombaton zárult a Vízivárosi Advent

Szombaton délután az adventi koszorú harmadik és negyedik gyertyájának meggyújtásával zárult a Vízivárosi Advent. A gyertyagyújtásnál Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a városrész rendezvényének vendégeit és fellépőit, majd Ludvigné Izsay Szilvia református lelkész osztotta meg a résztvevőkkel adventi gondolatait.
2019.12.14. 16:13 |

A Vízivárosi Advent záró rendezvényén elsőként a Vízivárosi Óvoda Margaréta csoportja lépett fel, majd a Rákóczi úti Óvoda és a Németh László Általános Iskola ünnepváró műsorát láthatta a közönség.

Az idei utolsó Vízivárosi Adventen Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a családokat. Cser-Palkovics András polgármester egy református lelkésztől hallott gondolatot osztott meg az ünnep résztvevőivel: "Advent első hétvégéjén elindulunk és ha jól készülünk fel, ha végigjárjuk Advent lehetőségeit szívünkben-lelkünkben, akkor meg fogunk érkezni szenteste.."

A polgármester hozzátette, hogy a megérkezésben neki sokat segítenek a gyerekek: "Arra a kivételes helyzetre gondolok, hogy minden nap, amikor kinyitom a dolgozószobám ablakát 11 óra körül, akkor óvodások és iskolások műsorát hallom a Városház téri színpadról. Azt hallom, hogy lelkesedéssel, szívvel készülnek és adják elő azokat az énekeket és verseket, amivel készültek. Hogyha hallgatunk az ő őszinteségükre, akkor meg fogunk érkezni mi magunk is a legfontosabbhoz szenteste: a szeretet ünnepéhez és szeretteink megbecsüléséhez." - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki azt kívánta a résztvevőknek, hogy a megérkezés mellett töltődjenek fel békességben és szeretetben a karácsonyi napokban.

A rendezvény házigazdája, Horváth Miklósné önkormányzati képviselő József Attila soraival köszöntötte a vendégeket: "Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, / Hogy melegednének az emberek./ Ráhányni mindent, ami antik, ócska, /Csorbát, töröttet s ami új, meg ép..

"Rá kellene dobni erre a tűzre mindent, ami megakadályozza, hogy a szeretet ünnepére érjünk oda szentestére. A gyűlöletet, a rágalmakat, a másik ember megbántását, mindent, ami elsötétíti a napjainkat és a lelkünket is.. Mert egészen biztos, hogy amikor a betlehemi csillag kigyúl és a karácsonyfán is kigyúlnak a fények és az adventi koszorún mind a négy gyertya világít, akkor a lelkünkre is szeretet borul." - mondta el az ünnepen a városrész önkormányzati képviselője.
Ezt követően Ludvigné Izsay Szilvia református lelkész osztotta meg a résztvevőkkel adventi gondolatait, aki maga is a Vízivárosi Általános Iskola diákja volt.

Fehérvári színes

 1. Fehérvári Családi Életmód Hétvége - családi piknik lesz vasárnap délután a Zöld Tanyán

  Szeptember 25-27-e között szervezik meg a Fehérvári Családi Életmód Hétvégét. Az egészségtudatos és környezetbarát szemléletet népszerűsítő programsorozat keretében vasárnap délután közös piknikre várják a családokat a Sóstó egyik legidillibb helyszínére, a Zöld Tanyára. A rendezvény ingyenes!

  2020.09.22.
 2. Tök Jó Napot szerveznek a fehérvári kézművesek szombaton

  Tök Jó Nap mottóval szervez egész napos őszváró családi programot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szeptember 26-án, szombaton. Kérik, hogy a tökfaragáshoz mindenki hozzon saját nyersanyagot és kést, minden egyéb kézműves foglalkozáshoz a szervezők biztosítják az anyagokat és az eszközöket. A belépés díjtalan.

  2020.09.22.
 3. Nézze meg videón az idei Börgöndi repülőnap legszebb pillanatait

  Az Albatrosz Repülő Egyeszület idén is elkészítette a Börgöndi Repülőnap legfontosabb mozzanatait bemutató videó, ami segít felidézni azokat a remek pillanatokat, amiket együtt éltünk át Börgöndön szeptember 13-án.

  2020.09.22.
 4. Judo a fogyatékkal élő gyermekek világában

  A sportoláshoz minden embernek joga van, s ezt egészségi állapotától függetlenül űzheti. A sportnak az egészség- és a személyiségfejlesztésben betöltött szerepét senki nem vitatja el. Az akadályozott, fogyatékossággal élő gyermekek világában ez a funkció még inkább felértékelődik – vallja Törteli Zoltán judo edző, aki e hónap elején a Győrben rendezett XVII. Országos Sporttudományi Kongresszuson előadást tartott „Judo a fogyatékos gyermekek világában” címmel.

  2020.09.21.
 1. Bakancslista - Magyarország - az Európa Klubban mutatják be Kocsis Noémi könyvét

  A Bakancslista – Magyarország című könyvét mutatja be Kocsis Noémi újságíró, író szeptember 22-én, kedden 16 órától a Fő utca 3. szám alatti Európa Klubban. A szerző 777 helyet járt be, s ajánlja ezeket mindenkinek, aki rövidebb vagy hosszabb kirándulás során szeretné felfedezni hazánkat.

  2020.09.21.
 2. X. Mozinet Filmnapok - fesztiválsikerek, premier előtt a Barátság moziban

  A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes – legjobb alkotásaiból állt össze a X. Mozinet Filmnapok programja. Az eseményt Budapesten és 14 további magyarországi városban rendezik meg október 22. és 25. között; Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont a rendezvénynek. A négy nap során vetített fesztiválsikerek hónapokkal a hivatalos hazai premier előtt láthatók.

  2020.09.21.
 3. Klasszik Lasszó: Az utolsó magyar táncdal - akadálymentesített koncert mindenkinek

  Rendhagyó, akadálymentesített koncertet szervez fogyatékossággal élőknek és ép embereknek a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A Klasszik Lasszó „Az utolsó magyar táncdal” estje szeptember 25-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Placc étterem teraszán. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  2020.09.21.
 4. Legyen a te maszkod a legmenőbb! - játékra hív a Székesfehérvári Diáktanács

  Online megmérettetést hirdetett a Diáktanács: a székesfehérvári fiataloknak nincs más dolguk, mint megtervezni a legmenőbb szájmaszkot. A versenyre október 2-ig e-mailben lehet nevezni.

  2020.09.20.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4