Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni - szombaton zárult a Vízivárosi Advent

Szombaton délután az adventi koszorú harmadik és negyedik gyertyájának meggyújtásával zárult a Vízivárosi Advent. A gyertyagyújtásnál Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a városrész rendezvényének vendégeit és fellépőit, majd Ludvigné Izsay Szilvia református lelkész osztotta meg a résztvevőkkel adventi gondolatait.
2019.12.14. 16:13 |

A Vízivárosi Advent záró rendezvényén elsőként a Vízivárosi Óvoda Margaréta csoportja lépett fel, majd a Rákóczi úti Óvoda és a Németh László Általános Iskola ünnepváró műsorát láthatta a közönség.

Az idei utolsó Vízivárosi Adventen Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a családokat. Cser-Palkovics András polgármester egy református lelkésztől hallott gondolatot osztott meg az ünnep résztvevőivel: "Advent első hétvégéjén elindulunk és ha jól készülünk fel, ha végigjárjuk Advent lehetőségeit szívünkben-lelkünkben, akkor meg fogunk érkezni szenteste.."

A polgármester hozzátette, hogy a megérkezésben neki sokat segítenek a gyerekek: "Arra a kivételes helyzetre gondolok, hogy minden nap, amikor kinyitom a dolgozószobám ablakát 11 óra körül, akkor óvodások és iskolások műsorát hallom a Városház téri színpadról. Azt hallom, hogy lelkesedéssel, szívvel készülnek és adják elő azokat az énekeket és verseket, amivel készültek. Hogyha hallgatunk az ő őszinteségükre, akkor meg fogunk érkezni mi magunk is a legfontosabbhoz szenteste: a szeretet ünnepéhez és szeretteink megbecsüléséhez." - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki azt kívánta a résztvevőknek, hogy a megérkezés mellett töltődjenek fel békességben és szeretetben a karácsonyi napokban.

A rendezvény házigazdája, Horváth Miklósné önkormányzati képviselő József Attila soraival köszöntötte a vendégeket: "Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, / Hogy melegednének az emberek./ Ráhányni mindent, ami antik, ócska, /Csorbát, töröttet s ami új, meg ép..

"Rá kellene dobni erre a tűzre mindent, ami megakadályozza, hogy a szeretet ünnepére érjünk oda szentestére. A gyűlöletet, a rágalmakat, a másik ember megbántását, mindent, ami elsötétíti a napjainkat és a lelkünket is.. Mert egészen biztos, hogy amikor a betlehemi csillag kigyúl és a karácsonyfán is kigyúlnak a fények és az adventi koszorún mind a négy gyertya világít, akkor a lelkünkre is szeretet borul." - mondta el az ünnepen a városrész önkormányzati képviselője.
Ezt követően Ludvigné Izsay Szilvia református lelkész osztotta meg a résztvevőkkel adventi gondolatait, aki maga is a Vízivárosi Általános Iskola diákja volt.

Fehérvári színes

 1. Felvidéki szemmel - Karaffa Attila fotókiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban

  Január 24-én, pénteken 18 órakor lesz Karaffa Attila „Felvidéki szemmel” című fotókiállításának megnyitója a Kisfaludi Közösségi Házban. (Könyves Kálmán utca 10.) A tárlatot megnyitja: Rajkovics Péter író, a Perfects Rt. igazgatója.

  2020.01.18.
 2. Családi farsangi táncház lesz a Kákics együttessel szombaton

  A farsang jegyében rendezi meg legújabb családi programját a Kákics együttes. A Felsővárosi Közösségi Házban január 18-án, szombaton 17 órakor kezdődő eseményen lesz kecsketáncoltató játék, amely csángó népi hagyományokhoz kötődik, a Kákics büfében pedig finomságokkal kínálják a vendégeket. Belépődíj: 500 forint.

  2020.01.18.
 3. Lenyűgöző előadásokkal mutatták meg tehetségüket a fehérvári fiatalok

  A Városi Diákgála már 23 éve meghatározó Székesfehérvár közösségi, kulturális életében. A programot elindító Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája pedagógusai és diákjai minden évben arra törekszenek, hogy a város fiataljai megmutathassák tudásukat. Idén a Szent István Művelődési Ház adott otthont a két felvonásos gálának.

  2020.01.17.
 4. Hat megye kereskedő és vendéglátós tanulói versengtek Székesfehérváron

  A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola másodszor rendezte meg a Királyi ízek, illatok gasztronómiai versenyt és a Kereskedők viadalát. Előbbiben pincér-, szakács- és cukrásztanulók, utóbbiban a kereskedők mérik össze szaktudásukat.

  2020.01.16.
 1. Szövős szakmai nap és üvegékszer-készítés is lesz szombaton a Kézművesek Házában

  A keleti szőnyegek titkairól és a textilek színezési technikáiról is hallhatnak a résztvevők azon a programon, melyet január 18-án, szombaton rendez a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Színek és szőttesek sorozat keretében. Ugyanezen a napon nyitva áll az üvegékszerkészítő-műhely is, ahol ezúttal különleges árnyalatú nyersanyagokkal dolgoznak a résztvevők.

  2020.01.15.
 2. Családi farsangi bulit rendeznek február 1-jén a VOKE Művelődési Házban

  Egy régi hagyomány felelevenítése céljából rendezik meg a családi farsangot február 1-jén, szombaton a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Kitűnő hangulattal, meglepetésekkel, értékes tombola-nyereményekkel várnak minden kedves vendéget.

  2020.01.15.
 3. Évnyitó Ökotúrára várják a természetbarátokat a Sóstón január 18-án

  Szeretettel várnak mindenkit az év első ökotúrájára január 18-án, szombaton 10 órára a Sóstó Látogatóközpontba. A résztvevőknek távcső, meleg ruha és bakancs ajánlott!

  2020.01.15.
 4. Nyári frissesség Székesfehérváron egy zúzmarás téli reggelen

  Nemrég még színes ruhába öltöztek a fák, a mai fagyos hajnalon pedig megmutatták a csupasz valóság valódi szépségét. Ha hó nem is jutott nekünk még ezen a télen, a ködbe vesző esti város reggelre fehérbe öltöztette a meztelen ágakat. A legkitartóbbak nyári frissességgel vetették bele magukat a zúzmarás reggelbe.

  2020.01.14.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek