Valamennyi utánpótlás korosztályban érmet szereztek a fehérvári amerikai focisták

Remek eredményt ért el a Fehérvár Enthroners együttese a Budapest Eagles csapatával kiegészülve az U17-es és az U19-es honi bajnokságban. A 17 évesek arany-, míg a 19 évesek bronzérmet nyertek a bajnokságban. A dupla siker apropóján hétfőn este a Városháza Dísztermében fogadták a székesfehérvári utánpótlás amerikai focistákat.
2015.11.16. 21:19 |
Remek eredményt ért el a Fehérvár Enthroners együttese a Budapest Eagles csapatával kiegészülve az U17-es és az U19-es honi bajnokságban. A 17 évesek arany-, míg a 19 évesek bronzérmet nyertek a bajnokságban. A dupla siker apropóján hétfőn este a Városháza Dísztermében fogadták a székesfehérvári utánpótlás amerikai focistákat.
KÉPGALÉRIA a fogadásról 
 FEAR the E! – vagyis „Féld az E-t!” Parádés teljesítményével jócskán rászolgált erre a megállapításra a fehérvári amerikai futballcsapat U17-es és U19-es utánpótlás korosztálya. A Fehérvár Enthroners csapata a Budapest Eagles játékosaival kiegészülve ért el komoly sikert a hazai amerikai futball utánpótlás bajnokságában. Az utánpótlás korosztályokban E. Juniors néven szereplő amerikai focisták az egész szezon során kiegyensúlyozott és ellentmondást nem tűrő játékkal rukkoltak elő. Érdekesség, hogy a bajnokság lebonyolítási szisztémája három egynapos aréna rendszerű kupanapból állt. Az U17-es fiatalok már az alapszakaszban is kiválóan teljesítettek: a „koronázók” és a „sasok” alkotta együttes nyolc mérkőzésből hetet bezsebelt, ennek köszönhetően pedig magasan a tabella élén végzett. Az E. Juniors tagjai kimondottan kedvező előjelekkel várhatták a mindent eldöntő győri finálét. Esélyeshez méltóan az első összecsapáson 13:0-ra lelépték a megyei rivális dunaújvárosi Young Guns United gárdáját, majd egy rövid szünet után már a Dabas Sparks együttese ellen kellett bizonyítania az E. Juniorsnak. A találkozó elején hamar 8:0-ás előnybe került a Dabas együttese. Ezt követően azonban beindult a henger, és zsinórban tizenkilenc pontot szerezve végül 19:8-ra diadalmaskodtak. A remek felvezetés után következhetett a mindent eldöntő összecsapás az Osztrák Ligát is megjárt Budapest Wolves együttese ellen. A kiélezett küzdelemben a fővárosi „farkasok” csak megszorongatni tudták az E. Juniorst, amely végül teljesen megérdemelten 20:12-re győzött, és ezzel magyar bajnoki címet szerzett az U17-es korosztályban!
 
Az U17-es gárdához hasonlóan ugyancsak megsüvegelendő teljesítményt ért el az U19-es együttes is. Pál Tibor Kornél alakulata kiválóan menetelt a szezonban, így önbizalommal telve léphettek pályára az éllovas Budapest Cowbells otthonában, a rájátszásban. A találkozón a székesfehérvári amerikai focistákkal felálló E. Juniors U19-es csapata végig dominált, emellett nagyon szervezetten játszott. A végén azonban erősen megkérdőjelezhető bírói döntések következtében a Cowbells győzött 13:12-re, így végül harmadik helyezett lett a tizenkilenc éveseknél az E. Juniors.
A város nevében elsőként dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere gratulált az aranyéremhez, illetve a bronzéremhez a fiataloknak. „A mai találkozó keretében az ifjúsági és a junior csapatnak is szerettünk volna gratulálni az elért eredményekhez. A sportág lényeges és egyre fontosabb szerepet tölt be Székesfehérvár életében. Ebből következőleg a sportágat választók népes tábora is nagy jelentőséggel bír a város szempontjából. Reményeink szerint a fiatalok itt, Székesfehérváron, az ország első 120 yardos (110 méteres) szabványméretű amerikai focipályán tudják kamatoztatni tehetségüket, ezzel párhuzamosan pedig a felnőtt ligában is előre tudunk lépni ebben a csodálatosan szép sportágban. A város teljes mértékben elkötelezett a klub iránt abban a vonatkozásban, hogy létrehozhassuk azokat a kereteket és fejlesztési lehetőségeket, amelyek szükségesek a továbblépéshez.” – zárta gondolatait dr. Cser-Palkovics András, akinek Pál Tibor Kornél, a klub vezetőedzője nyújtotta át az U17-es együttes aranyérmét.
Dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője köszönetét fejezte ki az U17-es és U19-es együtteseknek, hogy teljesítményükkel feladták a leckét a felnőtt csapat tagjainak. Mint mondta, a 17 évesek teljes mértékben rászolgáltak az aranyéremre, míg a 19 évesek hatalmas méltóságról és emberi tartásról tettek tanúbizonyságot a Budapest Cowbells elleni találkozón, amikor több játékvezetői ítélet is jelentősen sújtotta a székesfehérvári amerikai focistákat. Dr. Bóka Viktor kiemelte: Székesfehérvár teljes mellszélességgel a Fehérvár Enthroners mögött áll, így a város mindent megtesz a minőségi munka elérése érdekében. Székesfehérvár jegyzője arra is kitért, hogy a MÁV-pályán már felfestésre kerültek a fővonalak, az öltözőt befedték, a közeljövőben pedig a belsőépítészeti munkákat is elvégzik, emellett az amerikai focikapuk is a helyükre kerülnek.
Márkus Péter, a Fehérvár Enthroners elnöke hangsúlyozta: a mostani fejlesztéseknek köszönhetően egy óriási kompenzációt éreznek. Mint mondta, a klub tagjainak nagyon sokat jelent mentálisan, hogy szó szerint hazatérhetnek a MÁV-pályára, egy álom látszik valóra válni. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kitűzött célokat minél hamarabb megvalósítsák. Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője arról beszélt a hétfői fogadáson, hogy az utánpótlás korosztályokban hagyományosan erősek a klub csapatai. Mint mondta, kiváló együttműködést sikerült kialakítani a Budapest Eagles együttesével, melynek köszönhetően az U17 aranyérmes, míg az U19 bronzérmes lett. Véleménye szerint az amerikai futball egyre népszerűbb Székesfehérváron, a megvalósuló fejlesztések és az Önkormányzat elkötelezettsége pedig a későbbiekben is a klubhoz és a városhoz kötheti a fiatalokat. A Városháza Dísztermét követően a polgármesteri dolgozószobát, illetve a kistanácstermet is megtekinthették a klub játékosai, vezetői, edzői.

Sport

 1. November 21-én stadionavató és nyitómérkőzés lesz a Sóstói Stadionban

  Hétfőn aláírásra került az a két megállapodás – egy állandó bérletről szóló szerződés és egy eseti használatról szóló keretszerződés –, amelyek értelmében a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport-, és irodai célú részeit Székesfehérvár Önkormányzatától. A létrejött együttműködés a város számára is előnyös, hiszen a klub az üzemeltetési költségek jelentős részét bérleti díj formájában fizeti meg. November 21-én 17.15 órától az avató, 19 órától pedig a nyitómérkőzés lesz a stadionban.

  2018.11.12.
 2. Veretlenül menetel a MÁV Előre női röplabda csapata

  Újabb bajnoki győzelmet ért el a MÁV Előre SC a női röplabda NB II Nyugati csoportjában. Sziládi Viktóriáék a Balatonfüredet verték. Az NB I-es férfi csapat a Pénzügyőrnél vendégeskedett hétvégén, játszmát nyert, de kikapott.

  2018.11.12.
 3. Családi nap az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián

  Második alkalommal várta utánpótlás játékosait és szüleiket az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a Fehérvár AV19 All Star Napra, ahol a jeges és jégen kívüli izgalmas ügyességi feladatok mellett ismeretterjesztő, érdekes előadásokkal és All Star-gálamérkőzéssel is készültek a résztvevőknek. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok felszereléseket is gyűjtöttek a Csíkszentimrei Sasok számára, melyeket decemberben adnak majd át a székelyföldi egyesületnek.

  2018.11.11.
 4. Mezőkövesden nem ment a Vidinek, ismét visszaütött a fáradtság

  Nincs megállás, három nappal az EL-ben szerzett győzelem után újra bajnokit játszott a MOL Vidi, ezúttal Mezőkövesden. Nem voltak frissek a több alapembert pihentető fehérváriak, az első félidőben nem született gól. A másodikban pedig a hazaiak találtak be egy kontrából, így elszenvedte harmadik vereségét a bajnokságban a Vidi.

  2018.11.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak