Valamennyi utánpótlás korosztályban érmet szereztek a fehérvári amerikai focisták

Remek eredményt ért el a Fehérvár Enthroners együttese a Budapest Eagles csapatával kiegészülve az U17-es és az U19-es honi bajnokságban. A 17 évesek arany-, míg a 19 évesek bronzérmet nyertek a bajnokságban. A dupla siker apropóján hétfőn este a Városháza Dísztermében fogadták a székesfehérvári utánpótlás amerikai focistákat.
2015.11.16. 21:19 |
Remek eredményt ért el a Fehérvár Enthroners együttese a Budapest Eagles csapatával kiegészülve az U17-es és az U19-es honi bajnokságban. A 17 évesek arany-, míg a 19 évesek bronzérmet nyertek a bajnokságban. A dupla siker apropóján hétfőn este a Városháza Dísztermében fogadták a székesfehérvári utánpótlás amerikai focistákat.
KÉPGALÉRIA a fogadásról 
 FEAR the E! – vagyis „Féld az E-t!” Parádés teljesítményével jócskán rászolgált erre a megállapításra a fehérvári amerikai futballcsapat U17-es és U19-es utánpótlás korosztálya. A Fehérvár Enthroners csapata a Budapest Eagles játékosaival kiegészülve ért el komoly sikert a hazai amerikai futball utánpótlás bajnokságában. Az utánpótlás korosztályokban E. Juniors néven szereplő amerikai focisták az egész szezon során kiegyensúlyozott és ellentmondást nem tűrő játékkal rukkoltak elő. Érdekesség, hogy a bajnokság lebonyolítási szisztémája három egynapos aréna rendszerű kupanapból állt. Az U17-es fiatalok már az alapszakaszban is kiválóan teljesítettek: a „koronázók” és a „sasok” alkotta együttes nyolc mérkőzésből hetet bezsebelt, ennek köszönhetően pedig magasan a tabella élén végzett. Az E. Juniors tagjai kimondottan kedvező előjelekkel várhatták a mindent eldöntő győri finálét. Esélyeshez méltóan az első összecsapáson 13:0-ra lelépték a megyei rivális dunaújvárosi Young Guns United gárdáját, majd egy rövid szünet után már a Dabas Sparks együttese ellen kellett bizonyítania az E. Juniorsnak. A találkozó elején hamar 8:0-ás előnybe került a Dabas együttese. Ezt követően azonban beindult a henger, és zsinórban tizenkilenc pontot szerezve végül 19:8-ra diadalmaskodtak. A remek felvezetés után következhetett a mindent eldöntő összecsapás az Osztrák Ligát is megjárt Budapest Wolves együttese ellen. A kiélezett küzdelemben a fővárosi „farkasok” csak megszorongatni tudták az E. Juniorst, amely végül teljesen megérdemelten 20:12-re győzött, és ezzel magyar bajnoki címet szerzett az U17-es korosztályban!
 
Az U17-es gárdához hasonlóan ugyancsak megsüvegelendő teljesítményt ért el az U19-es együttes is. Pál Tibor Kornél alakulata kiválóan menetelt a szezonban, így önbizalommal telve léphettek pályára az éllovas Budapest Cowbells otthonában, a rájátszásban. A találkozón a székesfehérvári amerikai focistákkal felálló E. Juniors U19-es csapata végig dominált, emellett nagyon szervezetten játszott. A végén azonban erősen megkérdőjelezhető bírói döntések következtében a Cowbells győzött 13:12-re, így végül harmadik helyezett lett a tizenkilenc éveseknél az E. Juniors.
A város nevében elsőként dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere gratulált az aranyéremhez, illetve a bronzéremhez a fiataloknak. „A mai találkozó keretében az ifjúsági és a junior csapatnak is szerettünk volna gratulálni az elért eredményekhez. A sportág lényeges és egyre fontosabb szerepet tölt be Székesfehérvár életében. Ebből következőleg a sportágat választók népes tábora is nagy jelentőséggel bír a város szempontjából. Reményeink szerint a fiatalok itt, Székesfehérváron, az ország első 120 yardos (110 méteres) szabványméretű amerikai focipályán tudják kamatoztatni tehetségüket, ezzel párhuzamosan pedig a felnőtt ligában is előre tudunk lépni ebben a csodálatosan szép sportágban. A város teljes mértékben elkötelezett a klub iránt abban a vonatkozásban, hogy létrehozhassuk azokat a kereteket és fejlesztési lehetőségeket, amelyek szükségesek a továbblépéshez.” – zárta gondolatait dr. Cser-Palkovics András, akinek Pál Tibor Kornél, a klub vezetőedzője nyújtotta át az U17-es együttes aranyérmét.
Dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője köszönetét fejezte ki az U17-es és U19-es együtteseknek, hogy teljesítményükkel feladták a leckét a felnőtt csapat tagjainak. Mint mondta, a 17 évesek teljes mértékben rászolgáltak az aranyéremre, míg a 19 évesek hatalmas méltóságról és emberi tartásról tettek tanúbizonyságot a Budapest Cowbells elleni találkozón, amikor több játékvezetői ítélet is jelentősen sújtotta a székesfehérvári amerikai focistákat. Dr. Bóka Viktor kiemelte: Székesfehérvár teljes mellszélességgel a Fehérvár Enthroners mögött áll, így a város mindent megtesz a minőségi munka elérése érdekében. Székesfehérvár jegyzője arra is kitért, hogy a MÁV-pályán már felfestésre kerültek a fővonalak, az öltözőt befedték, a közeljövőben pedig a belsőépítészeti munkákat is elvégzik, emellett az amerikai focikapuk is a helyükre kerülnek.
Márkus Péter, a Fehérvár Enthroners elnöke hangsúlyozta: a mostani fejlesztéseknek köszönhetően egy óriási kompenzációt éreznek. Mint mondta, a klub tagjainak nagyon sokat jelent mentálisan, hogy szó szerint hazatérhetnek a MÁV-pályára, egy álom látszik valóra válni. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kitűzött célokat minél hamarabb megvalósítsák. Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője arról beszélt a hétfői fogadáson, hogy az utánpótlás korosztályokban hagyományosan erősek a klub csapatai. Mint mondta, kiváló együttműködést sikerült kialakítani a Budapest Eagles együttesével, melynek köszönhetően az U17 aranyérmes, míg az U19 bronzérmes lett. Véleménye szerint az amerikai futball egyre népszerűbb Székesfehérváron, a megvalósuló fejlesztések és az Önkormányzat elkötelezettsége pedig a későbbiekben is a klubhoz és a városhoz kötheti a fiatalokat. A Városháza Dísztermét követően a polgármesteri dolgozószobát, illetve a kistanácstermet is megtekinthették a klub játékosai, vezetői, edzői.

Sport

 1. Tartalékos összeállításban is biztosan verték a Tatabányát a Fehérvár SE sakkozói

  Az NB II-es sakk csapatbajnokság nyolcadik fordulójában a Fehérvár SE a Tatabánya csapatát fogadta, és tartalékosan is nagyarányú győzelmet aratott. Fehérvár SE - Turul SE 9–3. Győzött: Kiss Viktor, Csire Bence, Papagorasz Takisz, Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Fellegi Tibor, Fellegi Zoltán, Varga István, míg döntetlent ért el: Nádi Ferenc és a tartaléksorból a kezdőbe került, tizenkét éves Somos Gergő.

  2018.02.19.
 2. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 3. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 4. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak