Valamennyi utánpótlás korosztályban érmet szereztek a fehérvári amerikai focisták

Remek eredményt ért el a Fehérvár Enthroners együttese a Budapest Eagles csapatával kiegészülve az U17-es és az U19-es honi bajnokságban. A 17 évesek arany-, míg a 19 évesek bronzérmet nyertek a bajnokságban. A dupla siker apropóján hétfőn este a Városháza Dísztermében fogadták a székesfehérvári utánpótlás amerikai focistákat.
2015.11.16. 21:19 |
Remek eredményt ért el a Fehérvár Enthroners együttese a Budapest Eagles csapatával kiegészülve az U17-es és az U19-es honi bajnokságban. A 17 évesek arany-, míg a 19 évesek bronzérmet nyertek a bajnokságban. A dupla siker apropóján hétfőn este a Városháza Dísztermében fogadták a székesfehérvári utánpótlás amerikai focistákat.
KÉPGALÉRIA a fogadásról 
 FEAR the E! – vagyis „Féld az E-t!” Parádés teljesítményével jócskán rászolgált erre a megállapításra a fehérvári amerikai futballcsapat U17-es és U19-es utánpótlás korosztálya. A Fehérvár Enthroners csapata a Budapest Eagles játékosaival kiegészülve ért el komoly sikert a hazai amerikai futball utánpótlás bajnokságában. Az utánpótlás korosztályokban E. Juniors néven szereplő amerikai focisták az egész szezon során kiegyensúlyozott és ellentmondást nem tűrő játékkal rukkoltak elő. Érdekesség, hogy a bajnokság lebonyolítási szisztémája három egynapos aréna rendszerű kupanapból állt. Az U17-es fiatalok már az alapszakaszban is kiválóan teljesítettek: a „koronázók” és a „sasok” alkotta együttes nyolc mérkőzésből hetet bezsebelt, ennek köszönhetően pedig magasan a tabella élén végzett. Az E. Juniors tagjai kimondottan kedvező előjelekkel várhatták a mindent eldöntő győri finálét. Esélyeshez méltóan az első összecsapáson 13:0-ra lelépték a megyei rivális dunaújvárosi Young Guns United gárdáját, majd egy rövid szünet után már a Dabas Sparks együttese ellen kellett bizonyítania az E. Juniorsnak. A találkozó elején hamar 8:0-ás előnybe került a Dabas együttese. Ezt követően azonban beindult a henger, és zsinórban tizenkilenc pontot szerezve végül 19:8-ra diadalmaskodtak. A remek felvezetés után következhetett a mindent eldöntő összecsapás az Osztrák Ligát is megjárt Budapest Wolves együttese ellen. A kiélezett küzdelemben a fővárosi „farkasok” csak megszorongatni tudták az E. Juniorst, amely végül teljesen megérdemelten 20:12-re győzött, és ezzel magyar bajnoki címet szerzett az U17-es korosztályban!
 
Az U17-es gárdához hasonlóan ugyancsak megsüvegelendő teljesítményt ért el az U19-es együttes is. Pál Tibor Kornél alakulata kiválóan menetelt a szezonban, így önbizalommal telve léphettek pályára az éllovas Budapest Cowbells otthonában, a rájátszásban. A találkozón a székesfehérvári amerikai focistákkal felálló E. Juniors U19-es csapata végig dominált, emellett nagyon szervezetten játszott. A végén azonban erősen megkérdőjelezhető bírói döntések következtében a Cowbells győzött 13:12-re, így végül harmadik helyezett lett a tizenkilenc éveseknél az E. Juniors.
A város nevében elsőként dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere gratulált az aranyéremhez, illetve a bronzéremhez a fiataloknak. „A mai találkozó keretében az ifjúsági és a junior csapatnak is szerettünk volna gratulálni az elért eredményekhez. A sportág lényeges és egyre fontosabb szerepet tölt be Székesfehérvár életében. Ebből következőleg a sportágat választók népes tábora is nagy jelentőséggel bír a város szempontjából. Reményeink szerint a fiatalok itt, Székesfehérváron, az ország első 120 yardos (110 méteres) szabványméretű amerikai focipályán tudják kamatoztatni tehetségüket, ezzel párhuzamosan pedig a felnőtt ligában is előre tudunk lépni ebben a csodálatosan szép sportágban. A város teljes mértékben elkötelezett a klub iránt abban a vonatkozásban, hogy létrehozhassuk azokat a kereteket és fejlesztési lehetőségeket, amelyek szükségesek a továbblépéshez.” – zárta gondolatait dr. Cser-Palkovics András, akinek Pál Tibor Kornél, a klub vezetőedzője nyújtotta át az U17-es együttes aranyérmét.
Dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője köszönetét fejezte ki az U17-es és U19-es együtteseknek, hogy teljesítményükkel feladták a leckét a felnőtt csapat tagjainak. Mint mondta, a 17 évesek teljes mértékben rászolgáltak az aranyéremre, míg a 19 évesek hatalmas méltóságról és emberi tartásról tettek tanúbizonyságot a Budapest Cowbells elleni találkozón, amikor több játékvezetői ítélet is jelentősen sújtotta a székesfehérvári amerikai focistákat. Dr. Bóka Viktor kiemelte: Székesfehérvár teljes mellszélességgel a Fehérvár Enthroners mögött áll, így a város mindent megtesz a minőségi munka elérése érdekében. Székesfehérvár jegyzője arra is kitért, hogy a MÁV-pályán már felfestésre kerültek a fővonalak, az öltözőt befedték, a közeljövőben pedig a belsőépítészeti munkákat is elvégzik, emellett az amerikai focikapuk is a helyükre kerülnek.
Márkus Péter, a Fehérvár Enthroners elnöke hangsúlyozta: a mostani fejlesztéseknek köszönhetően egy óriási kompenzációt éreznek. Mint mondta, a klub tagjainak nagyon sokat jelent mentálisan, hogy szó szerint hazatérhetnek a MÁV-pályára, egy álom látszik valóra válni. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kitűzött célokat minél hamarabb megvalósítsák. Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője arról beszélt a hétfői fogadáson, hogy az utánpótlás korosztályokban hagyományosan erősek a klub csapatai. Mint mondta, kiváló együttműködést sikerült kialakítani a Budapest Eagles együttesével, melynek köszönhetően az U17 aranyérmes, míg az U19 bronzérmes lett. Véleménye szerint az amerikai futball egyre népszerűbb Székesfehérváron, a megvalósuló fejlesztések és az Önkormányzat elkötelezettsége pedig a későbbiekben is a klubhoz és a városhoz kötheti a fiatalokat. A Városháza Dísztermét követően a polgármesteri dolgozószobát, illetve a kistanácstermet is megtekinthették a klub játékosai, vezetői, edzői.

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak