„Vakvezető kutyákkal a mindennapokban” – díjazott alkotások láthatóak a Fő utcán

Közel félszáz pályamű érkezett a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete által kiírt gyermekrajz pályázatra. Az eredményhirdetésre a járványügyi szabályok szigorítása miatt nem kerülhetett sor, ám a zsűri által díjazott és különdíjban részesített alkotások mától december végéig láthatóak a Fő utca 3. szám előtti vitrinekben.
2020.12.03. 16:05 |
„Vakvezető kutyákkal a mindennapokban” – díjazott alkotások láthatóak a Fő utcán

Sikeresen zárult az a rajzpályázat, amelyet a vakvezető kutyák mindennapjai témakörben írt ki a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE).

Szokó Zsolttól, az egyesület elnökétől a helyszínen megtudtuk, hogy a látás hónapjában, októberben hirdették meg az alkotói pályázatot.

Az általános iskolás diákok a "Vakvezető kutyákkal a mindennapokban" témakörhöz kapcsolódóan készítették rajzos és egyéb technikájú pályaműveiket.

A független zsűri 44 pályázatot értékelt.

Horváth László rajztanár és az egyesület vezetőségének előkészítői munkáját követően, Pázmándi Éva pedagógus és Rózsa Kata vakvezetőkutya kiképző döntött a díjazottakról.

Az ország különböző területeiről érkező (Bátonyterenye, Budapest, Debrecen, Mór, Székesfehérvár) alkotásokat három kategóriában (alsó és felső tagozatos, különdíjas) értékelték.

A legjobbnak ítélt 27 rajzot a hónap végéig a Fő utcai nyitott tárlaton lehet megnézni.

Szokó Zsolt hozzátette, a koronavírus-járvány miatt sajnos elmaradt a díjkiosztó, ám az értékes jutalmakat minden alkotó számára eljuttatták. A gyerekekre még vár egy különleges kirándulás a vakvezető kutyák csepeli kiképző központjába.

Amint lehetőség nyílik erre, a veszélyhelyzet elmúltával, egy szakmai napon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek a trénerek által ismertetett módszertannal, bepillantást nyerhetnek a kennelek, az összeszoktató szobák, a kutyagondozás világába, majd gyakorlati próbát kísérhetnek figyelemmel a tanpályán.

A kirándulást megelőzően érzékenyítő programokat is szerveznek majd, tette hozzá az egyesület elnöke.