Vakációzzunk a múzeumokkal! - virtuális múzeumtúra a Velencei-tónál és Fehérváron

A Vakációzzunk a múzeumokkal! című virtuális múzeumpedagógiai roadshow ezúttal a belföldi nagy tavaink mentén kalauzolja el a gyerekeket. Játékos feladatokon, érdekes ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális sétákon keresztül mutatja be négy nagy tavunk történelmét, élővilágát, elsősorban az általános iskolás gyerekek és családjaik számára.
2020.08.05. 13:42 |

A Mozaik Múzeumtúra DEMÓ (Digitális Edukációs Múzeumi Órák) programja már többször sikert aratott az otthonoktatás, otthontanulás idején is: a Múzeumok Világnapja és a Nemzeti Összetartozás Napja kapcsán izgalmas feladatokkal várták a gyermekeket és a pedagógusokat a virtuális térben. A közkedvelt oktatási forma Vakációzzunk a múzeumokkal! című kampánya ezúttal a vakációra ad jó programtippeket és feladatokat, melyekkel a látottak, tanultak könnyen feldolgozhatóak.

A virtuális roadshow most hazánk négy nagy tavához, a Balatonhoz, a Velencei-tóhoz, a Fertő-tóhoz és a Tisza-tóhoz kalauzolja el a látogatókat.

A Velencei-tó körüli kirándulás során Székesfehérváron a Bory-várba és a Fekete Sas Patikamúzeumba kirándulhatnak az érdeklődők,

majd a Dinnyési Várpark, a Gárdonyi Rönkvár, a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház és a Halász-kastély, a Martonvásári Óvodamúzeum történetét is megismerhetik. Kiváló kirándulási célpont hűvösebb és melegebb napokra is a Katonai Emlékpark Pákozd és a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark.

További kirándulási célpontok a https://www.mozaikmuzeumtura.hu/vakaciozz-a-muzeumokkal oldalon találhatóak.

Kultúra

 1. Megújult múzeumpedagógiai kínálattal várja látogatóit a Szent István Király Múzeum

  Megújult múzeumpedagógiai kínálattal várja látogatóit ez év őszétől a Szent István Király Múzeum. A Hetedhét Játékmúzeumban, Gorsiumban és a Fekete Sas Patikamúzeumban is színes, izgalmas foglalkozásokat kínálnak a gyermekeknek óvodáskortól középiskolás korig.

  2020.09.23.
 2. Bemutatóra készül a Vörösmarty Színház - jön a Boeing, Boeing!

  Újratervezés után, a járványügyi rendelkezéseket figyelembe véve a Vörösmarty Színház társulata újabb fába vágta fejszéjét. Némi átszervezés után az évad egyik bemutatóját előrébb hozta a teátrum, így az olvasópróbával elkezdődött a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című légies vígjáték feszített tempójú próbafolyamata. Marc Camoletti Guinness-rekorder művét a tervek szerint október 10-én mutatják be a nagyszínpadon Bagó Bertalan rendezésében.

  2020.09.23.
 3. A Parnasszus kortárs apostolai - Lőrincz P. Gabriella lesz a vendég csütörtökön az Igézőben

  Az Aegis Művészetért és Kultúráért Alapítvány szeptember 24-én, csütörtökön 18 óra 30 perctől a Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat következő rendezvényét szervezi meg Székesfehérváron, az Igézőben. A vendég Lőrincz P. Gabriella lesz, aki többek között a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet irodalmi referense, kulturális szervezője, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója. 

  2020.09.23.
 4. Utcaszínház helyett tévéjátékkal emlékeznek idén az októberi forradalomra

  Idén a járványhelyzet miatt elmarad október 23-án a hagyományos, a Városház téren tartott utcaszínházi bemutató, helyette készül a Szemek című tévéjáték Matuz János forgatókönyve alapján, ő lesz a darab rendezője is. 

  2020.09.23.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka