-
Aszalvölgyi piknik
Edzések mindenkinek; táncház, mesejáték, akadálypálya és légvár a gyerekeknek; napzáró utcabáli forgatag a családoknak – sportos és egészséges elfoglaltságot kínál az Aszalvölgyi piknik április 27-én, szombaton 14 órától az Öreghegy lábánál. A rendezvény ingyenes.
2024.04.26. -
Palotavárosi forgatag
Mókás délutánra hívják a családokat április 27-én, szombaton Palotavárosba, ahol 15 órától a domboldalon legurulva kézműves foglalkozások és gyermekprogramok sokasága vár mindenkit.
2024.04.26. -
Aranyérmes lett a hübris lágere
A székesfehérvári hübris sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be a Pivní pečeť , avagy Arany Sörpecsét cseh sörversenyen, de idén feltette a pontot is az i-re: alap szortimentjének egyik zászlóshajója, a sür aranyérmet szerzett a cseheknél. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere.
2024.04.25. -
Te szedd!
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet 12. alkalommal rendeznek meg. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Székesfehérváron április 27-én, szombaton a Gólya dűlő környékét tisztítják meg az önkéntesek.
2024.04.25.
Vakációbúcsúztató palacsintázásra várták a gyerekeket Vízivárosban
Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője szerint minden városrésznek szüksége van közösségépítő programokra.
A Palacsinta Péntekre ellátogatott Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki szerint a közösségépítés fontos szerepet játszik abban, hogy egy közösség könnyebben oldja meg a mindennapi, felmerülő problémákat és az emberek jobban odafigyeljenek egymásra: "Ehhez egy ilyen rendezvény jó lehetőségeket tud adni, a palacsinta összehozza az embereket." - mondta el a polgármester, aki egyértelműen a kakaós palacsinta mellett tette le a voksát.
A palacsintákat több turnusban, Pisch Norberték családi receptje alapján sütötték.
„A hagyományos összetevőkön túl, mint a tej, a liszt, a víz, a tojás és a só, beleraktunk egy csipet szeretetet ettől lett annyira finom. ”- jegyezte meg Pisch Norbert, majd hozzátette, a sütésnél nagyon fontos, hogy a serpenyő forró legyen, így a tészta biztosan nem fog odaragadni. Volt aki sütés előtt olajos kenőtollal kente meg a serpenyőt, míg mások csak érzésre löttyintettek az olajból. A frissen sült palacsintát külön csapat töltötte. A legtöbb a lekvárosból fogyott, de népszerű volt a kakaós is. Egy biztos, hogy remekül sikerült, hiszen többen repetáztak belőle.