-
Gitárok szemnek és léleknek
Ha valaki nem ért a gitárokhoz, de értékeli a szépet, annak mindenképpen érdemes egyszer egy Soma-féle gitárt a kezébe fogni. Annak pedig, aki ráadásul még ért is ezekhez a gyönyörű hangszerekhez, nem csak ajánlott, hanem egyenesen kötelező is Somogyi József remekműveivel megismerkedni. Ő készítette el a Fezen-gitárt is, amelyre egy fogyatékossággal élő fiatalokat segítő felajánlás keretében december 7-ig lehet licitálni.
2025.12.05. -
Rendhagyó irodalmi est a Nex Stop-ban
A Líra könyvesbolt rendhagyó irodalmi estre várja az érdeklődőket December 7-én és 14-én 16 órától a Next Stop üzletközpontban. Ha úgy érzi, hogy örömmel megosztaná a legkedvesebb versét, ami Adventtel, Karácsonnyal, Krisztus születésével kapcsolatos, felolvashatja azokat.
2025.12.05. -
Mikulás táncház
December 6-án, szombaton 17 órától kézműves foglalkozással, népi gyermekjátszóval, mikulásváróval, tánctanítással és táncos mulatsággal várja a kicsiket és nagyokat a Malom utcai Táncház.
2025.12.05. -
Családi programok a természetben
Irány a hétvégén Fehérvárcsurgó azoknak a családoknak, akik szeretik aktív pihenéssel, a friss levegőn tölteni a szabadidejüket. December 6-án, szombaton rendezik a X. Gaja-völgyi Mikulás túrát, míg a Károlyi Kastély parkjában izgalmas séta indul, melyen a Mikulást is megkereshetik a gyerekek. Mindkét program a kastély felújított lovardaépületétől indul.
2025.12.05.
Vakációbúcsúztató palacsintázásra várták a gyerekeket Vízivárosban
Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője szerint minden városrésznek szüksége van közösségépítő programokra.
A Palacsinta Péntekre ellátogatott Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki szerint a közösségépítés fontos szerepet játszik abban, hogy egy közösség könnyebben oldja meg a mindennapi, felmerülő problémákat és az emberek jobban odafigyeljenek egymásra: "Ehhez egy ilyen rendezvény jó lehetőségeket tud adni, a palacsinta összehozza az embereket." - mondta el a polgármester, aki egyértelműen a kakaós palacsinta mellett tette le a voksát.
A palacsintákat több turnusban, Pisch Norberték családi receptje alapján sütötték.
„A hagyományos összetevőkön túl, mint a tej, a liszt, a víz, a tojás és a só, beleraktunk egy csipet szeretetet ettől lett annyira finom. ”- jegyezte meg Pisch Norbert, majd hozzátette, a sütésnél nagyon fontos, hogy a serpenyő forró legyen, így a tészta biztosan nem fog odaragadni. Volt aki sütés előtt olajos kenőtollal kente meg a serpenyőt, míg mások csak érzésre löttyintettek az olajból. A frissen sült palacsintát külön csapat töltötte. A legtöbb a lekvárosból fogyott, de népszerű volt a kakaós is. Egy biztos, hogy remekül sikerült, hiszen többen repetáztak belőle.
