Vadász-könyvek a múzeumban - kettős bemutató az Országzászló téren

Kettős könyvbemutatóra várják szerdán délután a vadászat és a történelem iránt érdeklődőket az Országzászló téri múzeumépületben. A Bányai Balázs – Sánta Ákos: Vadászok és vadászatok Fejér megyében című kötetet Rácz Gábor rendező mutatja be, a Széchényiek Sárpentelén – Széchényi Viktor – Széchenyi Zsigmond című kiadványt a szerkesztő, Bödő István ismerteti.
2019.10.08. 14:12 |

Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválra időzítették Bányai Balázs és Sánta Ákos Vadászok és vadászatok Fejér megyében című könyvének megjelenését. A gazdagon illusztrált mű a megye vadászatának történetébe nyújt bepillantást, és képet ad gróf Nádasdy Ferenc vadászéletéről, a boldog békeidők főúri világáról.

Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából rendeztek egy fórumot „Széchényiek Sárpentelén” címmel a Fejér Megyei Levéltárban. A kapcsolódó kötetet, amely Széchényi Viktorra és Széchenyi Zsigmondra fókuszál, Bödő István, az MNL FML igazgatóhelyettese szerkesztette. A tanulmányokat tartalmazó kiadványt szintén a Vadásznapon mutatták be először.

A két vadászattörténeti művet október 9-én, szerdán 16.30 órakor közös bemutatón ismerhetik meg az érdeklődők a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A belépés díjtalan, a kiadványok a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók!

Kultúra

 1. Irányok - kortárs fehérvári festészet a Tóparti őszi tárlatán

  Irányok: ezzel a címmel nyílt meg ma a Tóparti őszi tárlata. A kiállításban a művésztanároknak és a helyi művészeknek az alkotásai szerepelnek - azzal a törekvéssel, hogy egyéni világlátást közvetítő műveket mutassanak meg, és hogy a hagyományos festészeti műfajokon kívüli területekre is kitekintsenek. 

  2019.10.15.
 2. Novák Eszter rendezésével indult az évad a megújuló Pelikán Fészekben

  Magyarországi ősbemutatóval és új névvel indult az évad a Vörösmarty Színház nagy múltú kamaraszínházában: Novák Eszter rendezésében Joël Pommerat kortárs francia drámaíró és rendező Az én kis hűtőkamrám című előadás látható a Pelikán Fészekben.

  2019.10.15.
 3. Átok és áldás - folytatódik a Somorjai bérlet koncertsorozata

  Folytatódik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Somorjai Ferenc Kamarazenekari és Kórus koncertsorozata Átok és áldás címmel október 24-én, csütörtökön 18 órától, a Szent István teremben. A műsorban Weiner, Liszt és Haydn művei szerepelnek.

  2019.10.15.
 4. Vakler Lajos, szerkesztő-riporter volt a hétfő esti vendég a Királykút Emlékházban

  Vakler Lajossal, a Fehérvár TV Penna Regia-díjas és Príma Primissima-különdíjas szerkesztőjével beszélgetett Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész hétfőn este a Királykút Emlékházban. Vakler Lajos kitűnő tanuló, sokszoros ifi válogatott labdarúgó és a Kríziskezelő Központ egyik alapítója is volt.

  2019.10.15.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka