Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.
2019.03.27. 14:21 |

A Globális lassulás, kontra bérnövekedés: Mi lehet e folyamat vége? témában szervezett fórum célja volt, hogy átfogó képet adjon a konjunkturális lassulás veszélyéről és már érzékelhető jeleiről, bemutassa az elmúlt időszak bérnövekedési-hatékonyságjavulási folyamatait, illetve a témák a régióra és Magyarországra tett hatásait.

A konzultáció résztvevőit Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, a szervező Videoton Holding Zrt. részéről Sinkó Ottó és Lakatos Péter társ-vezérigazgatók tartottak előadást.

A konferencián a résztvevőket Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, aki kiemelte, hogy egyedülálló a kezdeményezés abban a tekintetben, hogy az ország egyik legmeghatározóbb gazdasági centrumának, illetve innovációs központjának csúcsvezetői, vállalati kezdeményezésére gyűltek össze. „A ma itt jelenlévők biztosítják azt, hogy a városunk fejlődni tudjon. A város lehetőségeihez mérten pedig mindent elvégez, hogy kedvező környezetet teremtsen ahhoz, hogy a gazdaság fejlődni tudjon. A kölcsönhatás tehát egyértelmű. Feszítő kérdésekről lesz ma szó, ezért is áldásos, hogy erre a konzultációra sor kerülhet.” Mint mondta "a mai fórum többről szól, mint pusztán Székesfehérvár gazdasága: aki látja a mai magyar gazdaságot, tudja, hogy a város gazdasági erőviszonyait országos szinten Győr városával lehet csak összehasonlítani, amely inkább egy bizonyos iparág köré épült. Fehérvár ereje azonban gazdaságának heterogén mivoltában rejlik. Ezért lehetnek a mai nap eredményei akár az ország eredményei is.”

Az előadások sora Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének értekezésével kezdődött, aki makroelemzői körképet vázolt fel a résztvevőknek Magyarországról és a város regionális helyzetéről. Ezt követte Lakatos Péter, majd Sinkó Ottó, a szervező Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatóinak elemzése, akik a Bér-eredményesség-hatékonyság és a Felnőtt-e a hazai munkáltatókultúra a változó igényekhez? témákban vállalati megközelítésében tartottak előadást.

A közelgő globális gazdasági lassulás mellett a termelékenységet messze meghaladó magyarországi béremelkedési ütem versenyképességi hátrányt okozhat - hívta fel a figyelmet Sinkó Ottó a Videoton társ-vezérigazgatója.

A program Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary ügyvezető igazgatójának, Karikó Zsolt, a Hannon Systems Hungary gyárigazgatójának, Katus István, az Arconic – Köfém Kft. vezérigazgatójának, Kis István, a Harman Becker Kft. elnökhelyettesének, Lakatos Péter és Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatóinak, Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. gazdasági igazgatójának és Török László, a Grudfos Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának, azaz a városban tevékenységet folytató, legnagyobb árbevételű cégek vezetőinek kerekasztalbeszélgetésével ért véget.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek