Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.
2019.03.27. 14:21 |

A Globális lassulás, kontra bérnövekedés: Mi lehet e folyamat vége? témában szervezett fórum célja volt, hogy átfogó képet adjon a konjunkturális lassulás veszélyéről és már érzékelhető jeleiről, bemutassa az elmúlt időszak bérnövekedési-hatékonyságjavulási folyamatait, illetve a témák a régióra és Magyarországra tett hatásait.

A konzultáció résztvevőit Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, a szervező Videoton Holding Zrt. részéről Sinkó Ottó és Lakatos Péter társ-vezérigazgatók tartottak előadást.

A konferencián a résztvevőket Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, aki kiemelte, hogy egyedülálló a kezdeményezés abban a tekintetben, hogy az ország egyik legmeghatározóbb gazdasági centrumának, illetve innovációs központjának csúcsvezetői, vállalati kezdeményezésére gyűltek össze. „A ma itt jelenlévők biztosítják azt, hogy a városunk fejlődni tudjon. A város lehetőségeihez mérten pedig mindent elvégez, hogy kedvező környezetet teremtsen ahhoz, hogy a gazdaság fejlődni tudjon. A kölcsönhatás tehát egyértelmű. Feszítő kérdésekről lesz ma szó, ezért is áldásos, hogy erre a konzultációra sor kerülhet.” Mint mondta "a mai fórum többről szól, mint pusztán Székesfehérvár gazdasága: aki látja a mai magyar gazdaságot, tudja, hogy a város gazdasági erőviszonyait országos szinten Győr városával lehet csak összehasonlítani, amely inkább egy bizonyos iparág köré épült. Fehérvár ereje azonban gazdaságának heterogén mivoltában rejlik. Ezért lehetnek a mai nap eredményei akár az ország eredményei is.”

Az előadások sora Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének értekezésével kezdődött, aki makroelemzői körképet vázolt fel a résztvevőknek Magyarországról és a város regionális helyzetéről. Ezt követte Lakatos Péter, majd Sinkó Ottó, a szervező Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatóinak elemzése, akik a Bér-eredményesség-hatékonyság és a Felnőtt-e a hazai munkáltatókultúra a változó igényekhez? témákban vállalati megközelítésében tartottak előadást.

A közelgő globális gazdasági lassulás mellett a termelékenységet messze meghaladó magyarországi béremelkedési ütem versenyképességi hátrányt okozhat - hívta fel a figyelmet Sinkó Ottó a Videoton társ-vezérigazgatója.

A program Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary ügyvezető igazgatójának, Karikó Zsolt, a Hannon Systems Hungary gyárigazgatójának, Katus István, az Arconic – Köfém Kft. vezérigazgatójának, Kis István, a Harman Becker Kft. elnökhelyettesének, Lakatos Péter és Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatóinak, Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. gazdasági igazgatójának és Török László, a Grudfos Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának, azaz a városban tevékenységet folytató, legnagyobb árbevételű cégek vezetőinek kerekasztalbeszélgetésével ért véget.

Gazdaság

 1. Újabb támogatás a Vasvárinak, 5.8 milliót fordíthatnak műszaki pályaorientációra

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Arconic vállalat helyi szervezetének együttműködése eredményeként 2019-2020. tanévben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében újabb 20 ezer dollár (mintegy 5,8 millió forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai programot. A támogatás átadása és a projekt megnyitása hétfőn történt, a Vasvári Pál Gimnáziumban.

  2019.10.07.
 2. Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a fehérvári vállalkozásokat

  Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes terveik megvalósításához.

  2019.10.07.
 3. Mindenki számára nyitott az E.ON CNG kútja a Gáz utcában

  Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. telephelyén létesített CNG-kút mostantól bárki számára hozzáférhető. A hagyományos üzemanyagoknál olcsóbb és sokkal környezetkímélőbb sűrített földgázt egy teljesen automata töltő segítségével tankolhatják az autósok.

  2019.09.27.
 4. Az Arconic-Köfém Kft. kapta a 2019-es Chain Bridge Budapest Award-ot

  A 2017-ben útjára indított díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ítéli oda minden évben egy olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez. Az Arconic mintegy 2200 embert foglalkoztat Székesfehérváron és Nemesvámoson.

  2019.09.26.
 1. Őszi üzem-, és tanműhely látogatásokat szerveznek a diákoknak

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folytatva az előző évek pályaorientációs tevékenységét, a 2019/2020-as tanévben újra megszervezi üzem-, és tanműhely látogatásait a különböző szakmákban érdekelt gazdálkodóknál és iskolák tanműhelyében a 6-7-8. osztályos diákoknak, tanáraiknak és a szüleiknek.

  2019.09.19.
 2. Szakmai konferencián mutatták be a külügyi és külgazdasági tudásbázist Fehérváron

  „A Külgazdasági és Külügyminisztérium humánerőforrás-gazdálkodásának és belső képzési rendszerének fejlesztése” című, a tudástranszfert elősegítő kiemelt programjához kapcsolódó szakmai workshopot tartottak hétfőn, Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol bemutatták a „Külügyi és külgazdasági tudásbázist”. A konferenciát követő, a külgazdaság-ösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen Fehérvár alpolgármestere is részt vett.

  2019.09.16.
 3. Megnyílt az Alba Innovár 2 - harmanos csoporttal indul a felnőttképzési tanév

  Hétfőn már a Kossuth utcai Alba Innovár 2-ben köszönthették a digitális élményközpont által indított felnőttképzésben résztvevő harmanos csoport tagjait. Az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program keretében öt hónapon keresztül sajátíthatják el a résztvevők az intelligens gyártási technológiák kezelését.

  2019.09.16.
 4. Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

  A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

  2019.09.06.

Október 23.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek