Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.
2019.03.27. 14:21 |

A Globális lassulás, kontra bérnövekedés: Mi lehet e folyamat vége? témában szervezett fórum célja volt, hogy átfogó képet adjon a konjunkturális lassulás veszélyéről és már érzékelhető jeleiről, bemutassa az elmúlt időszak bérnövekedési-hatékonyságjavulási folyamatait, illetve a témák a régióra és Magyarországra tett hatásait.

A konzultáció résztvevőit Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, a szervező Videoton Holding Zrt. részéről Sinkó Ottó és Lakatos Péter társ-vezérigazgatók tartottak előadást.

A konferencián a résztvevőket Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, aki kiemelte, hogy egyedülálló a kezdeményezés abban a tekintetben, hogy az ország egyik legmeghatározóbb gazdasági centrumának, illetve innovációs központjának csúcsvezetői, vállalati kezdeményezésére gyűltek össze. „A ma itt jelenlévők biztosítják azt, hogy a városunk fejlődni tudjon. A város lehetőségeihez mérten pedig mindent elvégez, hogy kedvező környezetet teremtsen ahhoz, hogy a gazdaság fejlődni tudjon. A kölcsönhatás tehát egyértelmű. Feszítő kérdésekről lesz ma szó, ezért is áldásos, hogy erre a konzultációra sor kerülhet.” Mint mondta "a mai fórum többről szól, mint pusztán Székesfehérvár gazdasága: aki látja a mai magyar gazdaságot, tudja, hogy a város gazdasági erőviszonyait országos szinten Győr városával lehet csak összehasonlítani, amely inkább egy bizonyos iparág köré épült. Fehérvár ereje azonban gazdaságának heterogén mivoltában rejlik. Ezért lehetnek a mai nap eredményei akár az ország eredményei is.”

Az előadások sora Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének értekezésével kezdődött, aki makroelemzői körképet vázolt fel a résztvevőknek Magyarországról és a város regionális helyzetéről. Ezt követte Lakatos Péter, majd Sinkó Ottó, a szervező Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatóinak elemzése, akik a Bér-eredményesség-hatékonyság és a Felnőtt-e a hazai munkáltatókultúra a változó igényekhez? témákban vállalati megközelítésében tartottak előadást.

A közelgő globális gazdasági lassulás mellett a termelékenységet messze meghaladó magyarországi béremelkedési ütem versenyképességi hátrányt okozhat - hívta fel a figyelmet Sinkó Ottó a Videoton társ-vezérigazgatója.

A program Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary ügyvezető igazgatójának, Karikó Zsolt, a Hannon Systems Hungary gyárigazgatójának, Katus István, az Arconic – Köfém Kft. vezérigazgatójának, Kis István, a Harman Becker Kft. elnökhelyettesének, Lakatos Péter és Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatóinak, Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. gazdasági igazgatójának és Török László, a Grudfos Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának, azaz a városban tevékenységet folytató, legnagyobb árbevételű cégek vezetőinek kerekasztalbeszélgetésével ért véget.

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek