Utcafórum volt hétfőn a szedreskerti parkolóbővítésről

Utcafórumot tartottak hétfőn kora este a Palotai út 51-69. épületegyüttes lakóinak ahol bemutattak, egy a Szeder utcai parkolóbővítésre elkészült tervet. A fórumon végül az volt a lakók többségének véleménye, hogy a szedreskerti hőközpont előtti területre készüljön el a parkolóbővítés terve és ne változzon az utca kétirányú forgalma.
2023.10.03. 09:11 |
Utcafórum volt hétfőn a szedreskerti parkolóbővítésről

Régi probléma, hogy a Szeder utcában kevés a parkolóhely, éppen ezért még tavasszal elhatároztuk a lakókkal, hogy megterveztetünk egy lehetséges parkolóbővítést, ami további parkolóhelyeket jelentene a környéken – mondta Szigli István önkormányzati képviselő. Az utcafórumon bemutattak egy olyan tervet, miszerint nem párhuzamos, hanem ferde parkolás lenne a Szeder utcában, ami eredményezne néhány plusz parkolóhelyet, de ehhez egyirányúsítani kellene az utcát, amit egyértelműen nem szeretnének az ott élők.

Kovács Zsoltné az utcafórum után arról tájékoztatott, hogy a lakókkal történt megbeszélés alapján a Széphő szedreskerti hőközpontja előtti területen terveztetik meg a parkolóhelyeket és nem lesz egyirányúsítás Szeder utcában, marad az úttal párhuzamos parkolás.