Ünnepi fúvóskoncert lesz vasárnap délután a Szent István Művelődési Házban

A Székesfehérvári "Ifjúsági" Fúvószenekar szeretettel vár minden érdeklődőt fennállásának 35. évfordulója alkalmából rendezett születésnapi koncertjére 2023. november 19-én vasárnap 17 órára a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az elmúlt 35 év repertoárjából válogattnak és különleges vendégeket is hívtak a koncertre.
2023.11.18. 08:39 |
Ünnepi fúvóskoncert lesz vasárnap délután a Szent István Művelődési Házban

A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar több mint három évtizede alakult meg, amelyet a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola trombitatanára, Bíró Zoltán alapított a Zeneiskola növendékeiből 1988-ban.

Az elmúlt három és fél évtizedben belföldi és külföldi szereplések, nemzetközi és hazai fúvószenekari fesztiválok állandó résztvevőjeként rengeteg helyre eljutottak Európában, és hagyományt teremtettek a fehérváriak által is nagyon szeretett Fehérvári Fúvós Fesztivállal.

A zenekar minden szombaton délelőtt próbál a Zeneiskola nagytermében.

Nemrégiben az ÖKK Podcast vendége volt Hámori János karnagy, aki az alapítás óta tagja a zenekarnak, arról is mesél majd, miért is változtatta meg és hagyta el nevéből az "Ifjúsági" szót az idei évtől az örökifjú zenekar.